silentblok neni z plný gumy a většinou v tomhle neni problém ale na druhý straně v hliníkovim oku na motoru kde se ten silentblok rád trhá.....jako díl neexistuje a každej dělá jak umí-najde si siláč stejnýho rozměru a zkusí ho vyměnit-pokud je motor v autě jde to pěkně blbě,mě se to nikdy nepovedlo.....
Ona je na první pohled ta guma trochu zpuchrela ale ze by byl prasklej nebo něco to nevypadá..A na ten v tom druhým kloubu u motoru tam nevidím..:( Musel bych to rozdelat a to je mrtě práce,nevic nemám nářadí..:( Patrik mi říkal ze se ty silentbloky těžko shánějí ale když to proste ono nebude sem v pci..:( pac pak to zas nabejva na těch milion věci kery to můžou bejt..
je to normální, jak píšeš ty. tedy NEplný silentblok... já měnil, protože byl úplně utržený, ale to by si viděl... pokud není vyloženě urvaný, tak je to v pořádku... nejlíp se to ale pozná, když to vyndáš ven (tu tyčku) a zkusíš ten silentblok jako vylomit rukou ven. a zkus vylomit i ten co je na motoru... pokud ho vylomíš, tak byl v hajzlu a sežeň jinej z AR 156. pokud vylomit nepůjde, namontuj tu tyčku zpátky a hledej jinde...
Tak to jsem nepochopil..:( Jako ze tam nemá bejt průřez a ze to děla ten silentblok nebo ze si to měnil zbytečně..?:) Hey jestli to nebude ono,tak vázne nevím..:( A měnit celou nápravu a cely odpružení aby to přestalo,to je fakt moc..:(
DPC tak to je zlý..Kajo,nepodíval jsem se poradne a ten silentblok ma v sobě nejakej takovej průřez,teda aspoň to tak vypadá..Ze to není proste plny kolečko kolem toho sroubu..:( Takze jsem asi na zacatku..Nemohli byste se mi ještě někdo podivat,jestli mate ten silentblok taky nevyplnenej..?pls..díky..Jinak jsem zas na zacatku,ach jo..:(
No to je hezky..:( Jeste něco..Nebyla by pls fotka silentbloky drzicich motor?fakt bych nerad někde skončil,aspoň je skouknu jestli drzej a vyradim to z moznosti..
Já bych se přikláněl spíš k tomu uložení tlumičů (známým to dělá i na felině). Měnil jsem podvozek na svojí 1.8 a všechno bylo ok jako nové... bez vrznutí. Pak jsem potřeboval auto zvednout a vyměnit tu malou tyčku stabilizátoru co drží zkrutnou tyč přes silentblok v rameni (samo jsem vyměnil obě najednou) a vrzání bylo na světě ale to to vrzalo ještě málo. Pak jsem sehnal kola za rozumnou cenu a zase šlo auto na zvedák a vrzání se ještě zhoršilo... přesně jak píše Feki při brždění (prudkém) nebo při přejíždění přes žel. přejezd. Ptal jsem se kámoše v servise co s tím jestli rozdělávat když je všechno nové a ten říkal že oni to v servise řeší promazáním těch ložisek... resp olej ve spreji s hadičkou a nějak promazat... Zřejmě "borec" v servise co mi to skládal vazelínu či něco podobného nezná. p.s. fa Wurth dělá vazelínu ve spreji 2v1 při nanesení je jako olej... teče a všude se dostane a po 5-10ti sekundách vytvrdne na vazelínu odolnou vůči povětr. vlivům myslím že tohle by na to po odlehčení šlo...
jo vrzání vrzání...hele bude to záchyt reakce motoru-taková tak kost co je u rozvodů.....ale zatim je to dost častá věc a to že ten silentblok v hliníku co je na motoru je KO a jak se motor pohybuje taqk to vrže....blbě se mění,respektive fiat ho jako díl nezná....ale koumáci si s tim poradí-vymyslí náhradu....
Kromě brzd tam není nic dělaný...Lip to bohužel nejde,ten motor neutisim..:) Navic ten foťák to asi lip neveme ten zvuk musel bych někoho svyzt..Jinak to jde jakoby od PP kola..:( Fakt nevím,bojím se aby to nebyl prasklej nakej silentblok nebo něco..Chci to řešit,než abych se pak někde kuli tomu vymaznul a rozbil auto..:( Jinak Kajo dobrý video s brzdama z Mostu..:) Docela jsme se nasmali,nevím co bych dělal..
tady je aspoň trošičku slyšet jak při prudší brzdění mi někde u motoru něco vrze..:( Je to slyšet blbě ale když se na to zamerite tak to slyšet jde..Jizdy si nevsimejte,je to dělaný jen kuli tomu vrzani...:)
co to muže byt?
Já nechci nic měnit zatím,chtěl jsem jen vědet a zkontrolovat hor.ul.tlumičů jesi není povoleny..Pac mi tam proste něco vrze a nevím co..Pak tu ještě byl názor ze to muže byt prasklej motorovej siletblok..Tak potřebuju skontrolovat obe varianty..Ještě mám dotaz(y)..Kolik stojí novej motorovej silentblok?Kolik jich na motoru je?Jak složitý je ho(všechny)povymenovat?A poslední: Kdyz chci dotáhnout ruční brzdu,stačí když zvednu jedno kolo zadní a budu dotahovat než začne drhnout?Nebo to funguje jinak-myslím tím aby mi to pak nebrzdilo samo..
už si to nevybavuji přesně. ale základ je mít v cajku ty velký plastový axialní ložiska a ty gumy pod nimi. měl jsem to rozebrané, když jsem měnil pružiny... ale vím, že mě to višlo cca na stejno L i P strana. o vikendu se připomeň a najdu to v EPERU a pošlu ti to. i s tema silentblokama motoru...
Zdravím..Chci se zeptat jak se dotahujou nebo jak maj bejt dotazeny( je tam myslím 19'matka nasroubovana na středu kde je imbus) a nejde mi to otočit ani na jednu stranu..Ten imbus je k ty matce kontra nebo jak?-mám jednu matku dotazenou niž než na druhy straně a nevím jak je to správně..-porat když prudce brzdim tak mi v motorový časti něco vrze..Když sme u toho-foka kde jsou silentbloky držící motor na 20V by nebyla?Nevím totiž co to muže dělat..:(