Prední Ložisko aneb KDE ta vaha pri zataceni vlastne je??

• Coupe20VT PLUS :-D
    tak je to jistota. a stejně to tak dopadne, vyměniš jedno a za 2 měsíce lehne druhý...
  • Pietro-Scuderia Italia
    Dobre,dekuji.
    Mam vymenit oba predni?
    ber značky SKF, FAG. ostatní bude slabší...
  • Pietro-Scuderia Italia
    Vyhrabu starsi temata:Doporucujete vymenit obe loziska na jedni naprave kdyz jeden zacne byl hlucni?Taky mi to dela kdyz vemu zatacka o neco rychlejsi.Kolik stoj kvalitni predni lozisko do 20VT?
    Diky
  • EDDY®
    jj Tlama mel pravdu. Taky mi to nejde do hlavy ze hucelo odlehcene..na zvedaku nebylo skoro nic poznat a v kabine k nevydrzeni.
  • Tlama
    sem to říkal
    máš asi nějaká divný auto... nebo tam u vás nefunguje gravitace a odstředivá síla :-D ale hlavně že je OK. ten test jak jsem psal níže je 100%
  • EDDY®
    Takze to bylo to leve predni lozisko.

Shrnuto podtrzeno:
    -------------------------
    Vadne lozisko bylo v mem pripade to, ktere bylo odlehcene(v zataceni).
    Pri zataceni doleva hucelo vice = leve lozisko.

• ROSSI 20VT Plus
    Marcel má pravdu, já jsem vyměnil levé přední, protože jsem přísahal, že to prostě musí být ono, bylo, ale hučení neustalo, tak došlo na PP, a potom na LZ a PZ :-)), a je to v cajku... . Prostě vyměň obě a máš to z krku. Stějně to dopadne i na ta zadní, hehe.
  • EDDY®
    Okis, zatim dik vsem. Objednam se v servisu co nejdriv to pujde a budu z5 z infem!
  • POL 20VT
    hučí zatížené, odlehčené hučí podstatně méně nebo vůbec, pak jde ještě oto jestli zadní nebo přední,já měl u prvního kupase ko zadní, údajně jdou do kopru častěji?..
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    obecně platí že je to to druhý než si myslíš. Kámoš měl citroena XM a když vyměnil komplet předek tak si sjel i zadek a bylo to OK :-) tam to šlo hodně blbě poznat
    ano přesně... a jeden dokonalý test ložisek: zvedněte přední kolo, nastartujte, zařaďte za 5, a rozjeďte se na tachometrových cca 100km/h a vyřaďte a poslechněte si to kolo. když je ložisko KO, tak to uslyšíte :-D

nedělám si prdel, akorát nevím jak u 20VT, když má viscodrive... asi musí být obě kola ve vzduchu.
  • Tlama
    moje zkušenost...když se jedná o předek tak na tu stranu kterou točíš a přestane hučet tak to ložisko je na opačné nápravě v řiti....váha se přenese na stranu kam nezatáčíš...takže když jedeš pravý rejd je to levé kolo a naopak
  • EDDY®
    Nazdar vsem,
    potrebuju rozseknout jednu zahadu.

Zazivam neprijemne huceni v kabine(nejen za pritomnosti krasne spolujezdkyne..) a to po prekroceni cca 60Km/h.
    Kdyz tocim DOLEVA je to o dost znatelnejsi.
    Mechanik rekl prave lozisko - je to preci logicke: tocim vlevo, vaha je vpravo, huci zatizene lozisko. V patek jsem ho vymenil, ale problem zustal :))
    Na leve uz bohuzel nezbyl cas a musim se objednat znovu..

Otazky:
    1)Huci opravdu nezatizene lozisko?
    2)Vychazim z presvedceni, ze je vaha na prave strane, je to tak? Byly i nazory ze ne.

Dekuji vsem za zkusenosti(za ty levne obzvlast:)