Jaký filtr vzduchu ?

• Džanek
    ten apexi fitr se mi libi.. zadna udrzba.. jen sama chvala na netu. jde do nej nekdo?
  • Feki
    Ok.Supr.Takže už jen užívat..:) Zvuk fakt famózní..:) Az moc nápadný auto teď...:D nedivte se ze jsem z toho tak vystriklej ale nejsem na to zvyklej..:D
  • Honza
    tohle si řj doladí sama.. nemusíš nic řešit
  • Feki
    Jak jsem tu již řešil provedl jsem malou zmenu na saní(použití spodního dílu airboxu z 20VT s derovanim v boku podle rad a tipů zde na webu) a kromě brutalniho zvuku při maximálním sešlápnutí pl.pedálů to přidalo příjemné na tahu auta-hlavně ve vyšších otáčkách..Otázka však zní zdali to ničemu nevadí(motoru) a nijak se nenici..Nebo zdali není potreba upravit ještě něco-třeba jestli není RJ nastavena na určitý max.množství nas.vzduchu nebo tak nějak..
  • Honza
    hele mě airbox zprvu nasával volně z prostoru..boční díry si vzali něco co proniklo stranou pod kapotou, nátrubek to samý + to co vniklo z nárazníku... pak sem dal násos z nárazníku do airboxu a díry zůstaly..

s odstraněným předehřevem klapky bylo použití násosu z nárazníku znát - na sání se dala udržet ruka (rozdíl teplot tak 40°C)...bez násosu bylo sání o dost teplejší..přitom díky dírám v boku airboxu zůstaly výkon a chuť motoru do otáček zachovány i s násosem
  • Feki
    Takže airbox nemám nechávat volne nasavat vzduch jako konus?...Dobře,takže vymyslet nakej hadicovej systém přímo do puvodniho privodniku airboxu?-to mi pak přijde stejny jako nechat tam ten bordel před boxem co tam je v sérii..Nebo jen usměrnit proud vzduchu procházející naraznikem směrem k airboxu ale nespojovat..???:)
  • Honza
    Feki..vhodně naveď vzduch z nárazníku a nebude problém..a spodky by měli bejt zaměnitelný..v anglii turbo spodek na NA používá dost lidí
  • Dr.Ravic
    edrig: mam vlozku od greena (zakoupenou od BigBena) a musim rict ze jsem byl v soku co to s autem udelalo. fakt masakr. stal sice 1600 ale stoji za to...
  • Feki
    Nechtělo se mi extra hledat,tak to pisu sem: Budu dělat airbox podle rad a tipů zde a zajímá mě jedna věc..Vlastně 2..:) Jestli spasuju spodek boxu z 20VT a vršek z 20V..? A pak jsem přemýšlel..Když sundam vše co je před airboxem,bude box pobírat vzduch pod haubnou a ne naporovej studenej..Nebude se třeba auto pri poradny kudle prehrivat(mít větší celk.teplotu?Snad víte jak to myslím..
  • Edrig
    Překvapilo mne jak se znatelně zvýšil výkon po namotování sport.filtru.No asi i tím,že na původním papíráku jsem měl dost najeto.
  • Martian 20VT Plus
    The filters were tested on the quality of the filtration, simulated by using a vacuum cleaner and millions of microscopic dirt particles. The particles that penetrated the air filter, were collected on a secondary paper filter, so that a fair comparison could be performed, and the results could be compared like for like. As well as the fine particle test, the performance gains were also measured using each of the induction kits in the test. Therefore, in the quest to find the ultimate induction kit, the filters must not only filter the particles out efficiently, but must maximize the amount of clean air flow, through the filter. The winner would be the induction kit that filters the most dirt particles, whilst acheiving the maxmimum power output of the vehicle.
  • Martian 20VT Plus
    Jo jo je to z nějakého supra fora jak píše Honza: XXXL PS, ale nefunguje mi odkaz. Dával jsem to sem hlavně k porovnání filtrace.
  • Luxor
    ten molitan teda moc nedopadnul :-)
  • nocarret
    to jedině ale v tom případě by to chtělo poznámku od autora .-)
  • Honza
    no přidat to může..jelikož to je tabulka z nějakýho suprafora-pokud to bylo bržděný na nějaký XXX PS bestii a porovnáváno oproti origo papíráku v neupraveným filtrboxu...
  • nocarret
    Martine ta tabulka má vypovídací hodnotu 0 když tam tvrdí že vložka filtru přidá 13 kobyl, to je zas nějakej reklamní blaf
  • von Raven
    Edrigu jak rika nocarret, ale po pravde nase 1,8 sou spokojene s AP086 obyc papirakem pokud ho aspon jednou za rok menis a co mesic vyklepes bordel
  • Feki
    Pekny srovnání..Ten od HKS dali snad do fejfucku dieslaku ne?:D
  • Martian 20VT Plus
    Apexi
  • nocarret
    pokud chceš papírák, tak tam není co řešit ten se nijak neupravuje, pokud chceš nějakou sportovní vložku tak tu je vhodné lehce ale fakt lehce stříknout třeba Silkalem. Doporučuju Green nebo K&N, z papíráků potom Mann
  • Edrig
    Kdo má zkušenost s kvalitním filtrem vzduchu(značka) ? Je nutné jej na povrchu opatřit nějakým olejem nebo nainstalovat suchý ? Dík za radu .