za studena zdecha

• HaCZena
    Scoupe: kolik by to stálo?:)
  • Scoupe
    kdyztak starsi funkcni mam doma taky asi tri kusy tel 723886640
  • HaCZena
    dobře díky! já mám 2.0 16V a dělá mi to to samý.. prostě bez plynu to chcípe, první křižovka a zase to zdechne.. ohřeje se to a je to ok.. Zkusim tedy nejdřív vyčistit.
  • amadeus69
    Obávám se že novej je drahej jako prase tuším že něco kolem 3ky. Zkus se spíš zeptat jestli tu někdo neprodává funkční (třeba Maarty ho určitě z nějakého zbořeného coupé mít bude). Pokud ale ten tvůj není úplně KO jako byl ten můj, tak ho vetšinou stačí rozebrat a důkladně pročistit.
  • HaCZena
    to amadeus 69: kolik asi tak ten moturek VAE stojí?? :)
  • von Raven
    nekdy staci ventil procistit pokud vylozene nedrhne (testnes na 4,5V baterce ze cvaka a otvira) a ocistit kontakty a dat nove tesneni do svorky
  • amadeus69
    Takže můj problém se studenými starty a chcípáním při dobržďování se také vyřešil krokovým motůrkem VAE. Ten kterej jsme tam dával předtím starší stál taky asi za hov*o. Teď otočím klíček a motor šlape jako hodinky, takže děkuju Patrikovi za krásný funkční VAE a za to že zas můžu jezdit a nedělat ostudu :)
  • Jéža
    No mě nezbyde nic jinýho než to taky vyměnit a jen doufat :)
  • Rodriquez
    Dnes jsem ten problém vyřešil.... vyměnil jsem VAE... a jede jak má... aspoň zatím ;-)
  • Jéža
    Scoupe: řešim úplně stejnej problém , když to přidržim chvilku ve 2000 otáčkách tak pak už neni problem , ale nebaví mě to pořád dělat , takže chci tomu taky přijít na kloub
  • Scoupe
    sahara saharuje:D:D tak jak mam ted zjistit co me zlobi ze to zbecha?:)
  • Luxor
    teď nechápu... to mluvíš Honzo o té černé krabičce na ostřikovačích jak jsou v něm relé pro větráky a klimu nebo o tom odporu u větráků na chladiči?

Scoupe: Bez té krabičky sahara vůbec nespíná, alespoň né na 16VT s klimou, třeba když je coupé bez klimy tak je relé jinde, nevím...
  • Honza
    vtý krabičceje obyčejnej odpor...stačí proklemovat drátem a druhej stupeň jde hned,aniž by čekal na první-tudíš bonus..poslední poznatek z tipa
  • Scoupe
    ja mel za to ze to je na klimu u predchoziho coupe sem ji nemel, ani klimu ani tu krabicku a sahara chodila
  • Mertix
    joo, vymen tu krabku, a mas to, je to 95% pripadu nefunkcni sahary...
  • Luxor
    Jestli myslis spinani vetraku naplno az po 90st tak ty nahazuje jednotka pres rele v cerny krabicce na nadrzce ostrikovace diky informaci z cidla vody pro jednotku (dvoukonektror). Dost casto ale odchazi ta cerna krabicka. Jinak ja mam pri 90st hodnotu napeti cca 0,5V tak muzes pomerit a porovnat, me vetraky pousteji naplno takze to bude zhruba sedet...
  • Scoupe
    tak sem zjistil ze mi nesepina sahara, takze by to bylo cidlo teplotyvody? vyresim tu saharu a pak seuvidi co dal...
  • Luxor
    ale nejspíš to bude kombinace několika závad :-)))
  • Luxor
    MAP senzor, čidlo vzduchu, vody, poťák, one-way-valve, jednotka :-) a další... když je něco z toho špatně tak už VAE moc nezachrání kdyby to mělo tak lehce určitelnou příčinu tak se tu pořád neřeší volnoběh.... :-)
  • Honza
    za studena...? čidlo teploty vody/vzduchu...
  • Simarik
    já si to myslel ale na Konopáči sem tě neviděl
  • Scoupe
    jo bral:) pumpu sem nepodezrival funguje jinak na jednicku
  • Simarik
    mě na 1,8 benzínová pumpa. nebral sem jí tenkrát od tebe ze stříbrnýho vraku 2,0?
  • Mertix
    mě to za studena dělal krokovej...
  • Scoupe
    kde se nachazi? myslis krokovej moturek? kdyz bude fotka nebudu se zlobit:) diky
  • Coupe20VT PLUS :-D
    to je prostě coupe a jeho volnoběh... všichni s turbem maji problémy. ale tobě by to mohl dělat volnoběžnej motůrek VAE.
  • Scoupe
    mam problem na coupe 16VT za studena mi zdecha musim ho drzet tak na 3000 otacek a pak ok cim to muze byt? potenciometr sem dnes menil a nic ale zkousel sem ho pri nastartovanem motoru odpojit a bez jakekoliv zmeny cekal sem ze to treba zdechne, rady sem, diky