Ložisko vs homo

• MINI
    nevim co to bylo zač....přes bratra a jeho kamaráda co dělá v meteoru. Odteď už so budu hlídat co tam dávam
  • Luxor
    tak to je hustý, to byla nějaká čína ložisko?
  • MINI
    Tak problem vyresen. Bylo to to lozisko. Odeslo po 15 000km rozsypala se plastova klec kulicek. Takze ponauceni...nekupujte levny smejdy. Ted tam mam SKF a doufam ze budou dlouho slouzit!
  • Petr613
    zřejmě tam nemáš pojistný kroužek tam by se poloosa hýbat neměla,ale pískat by to neměloproblém bude jinde.
  • MINI
    Pro ilustraci...kde se to hejbe....bezi homo a poloosou.
  • MINI
    poloosa v diferáku jo, to je jasný ale poloosa v homokineťáku si myslim že ne. Hejbe se to tak o 0,5cm
  • MINI
    Tak jsem dneska zvednul auto a zjistil jsem že levá poloosa má velkou axiální vůli v homokloubu...pravá ne. Podle mého názoru by to vysvětlovalo to pískání a loupnutí při vytočení kol. Nejsem si jistej ale poloosa by se v homokloubu hejbat neměla ne? Jinak když dam plnej rejd tak to necvaká (klasický určení vadnýho h. kloubu). A ještě jedna otázka. Jde vyměnit homokineťák bez toho aniž bych rozebíral tlumič a rameno? Už se mi to nechce dělat (5x za 3 roky stačí :-D)

Jinak už si nevim rady...mam vyměněný ¨: uložení tlumičů, tlumiče,ramena stabilizátor a ložiska. čepy řízení jsou zdravý a nic jinýho krom řízení už snad ani vyměnit nejde.
  • Phoboss 1,8 16V
    Homokyneťák poznáš lehce... vytoč kola do plného rejdu a pomalu jeď, pak to samé na druhou stranu. Jestli bys měl KO homokyneťák tak to zaručeně poznáš... bude ti to né moc pěkně křupat a kolo se ti bude jakoby šoupat po zemi. Toť můj názor...
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    a lisoval jsi na vnitřní nebo na vnější kroužek ložiska? Kdysi se tu psalo o poškozené těhlici (šišatá díra) a ložisko padalo jedno za druhym
  • MINI
    kladivem ne, nejsem prase. lisovali mi je u známýho na lisu
  • kisik
    jestli jsi jim na misto pomahal kladivem (ikdyz treba pres drevo atd) , tak klidne muze byt zase v haji .
  • MINI
    Mam otázku. Je možnost že homokineťák dělá podobnej zvuk jako defektní ložisko? Čili že od +- 50km/h to začne pískat? Měnil jsem je na predku nedávno a je mi divný že by ložisko odešlo po 15ti tisících. Ikdyž byly celkem levný, tak nevim.