-
16:28:39 9.9.2009
:-) no zatím jo. teda doufám,ž e horší to nebude. bál jsem se že termostat je v háji, i když byl v dubnu měněnej, ale nakonec se ukázalo, že jen otevíra o pár stupínků dřív, což nakonec vůbec nevadí. takže zatím maximální spokojenost :-)
-
11:24:03 9.9.2009
jestli řešíš jen takovéhle "problémy" jsi velice šťastný člověk ;-)
-
09:44:22 9.9.2009
no.. uvážim to. víš jak to je. každá elektornika navíc je problém. já jsem vůbec rád že všechno ostatní funguje, i když zadmínu ostřikovači se taky nechtělo :-)
-
09:40:59 9.9.2009
ale tak hodí se to... v noci na dálnici sklopíš úplně dolů a můžeš pustit dálkový bez toho abys nějak výrazně oslňoval v protisměru...
-
09:38:08 9.9.2009
no kdyz to chci manualni seridit tak se svetly normalne hybu. takze jsem meril ty volty a je v hajzlu to posuvny tlacitko. protoze to dava porad stejny. ale tak jak rikam, tohle se stejne nevyuzije, takze svetla rucne seridim a necham to tak.
jediny kde jsem tohle potreboval byl wv transporter, kdyz jsem dozadu nalozil 6ti metrakovej motor.
-
02:29:58 9.9.2009
pokud se voltáž "signálu" bude měnit na všech třech pozicích tak pak teprve hledej problém v motorkách světel...
-
02:27:28 9.9.2009
já tipuju že máš vevnitř ovládání urvanou tu plastovou "osičku" na plast.kolečkách vzhledem k tomu že jsem teď měl v ruce čtyři kolečka a 3 byly vevnitř urvaný... zřejmě to bude standard že se ten plast vevnitř časem překroutí a utrhne... "Potenciometry" (ve velkých uvozovkách) fungovali všechny 4...
Jinak to jde snadno změřit - je tam + - a signál a pokud otáčíš kolečkem tak se musí měnit voltáž na "signálu" a to jak na podsvícení palubky tak u naklápění světel...
-
20:29:46 8.9.2009
no, jak to tak čtu, tak možný je oboje. zkusím, dík
-
20:21:51 8.9.2009
Elkar: To co popisuješ, je že jsou světla nahoře, a na pozici 2 máš světla úplně dole. Nevypadly ti jenom ty štelovací motorky ze světel? Zkus vyndat jeden motorek, popros někoho, aby ti nastavil na palubce jinou výšku a dívej se, jestli se motorek hýbe. Nebo ti prostě vypdl kontakt.
-
20:06:20 8.9.2009
zkontroluj vypínač jestli tam vůbec je ten vnitřek
-
19:13:57 8.9.2009
Nefungují ty motorky, co hýbou se světly. Zkoušel jsem kontaktol a měřil jsem to a volty tam jsou, tak přemýšlím, kde je chyba. Je to nějaký běžnější problém? Zkoušel jsem taky ručně s tím zahýbat (napadlo mě, že je zatuhlý motorek) ale nic. On by to ani problém nebyl, ale naposledy kdy to asi fungovalo, světla zůstala v pozici 2, takže v noci svítím pánu Bohu do oken a dálkový svítí jako přídavná světla na Pajeru, což nevyhovuje hlavně protijedoucím a nebude to vyhovovat chlapům na stk pravděpodobně.
Ani bych se to snad nesnažil opravit, protože u jiných aut jsem to nikdy nějak nepotřeboval, takže to nechám seřídit a nechám to tak, jen mě zajímalo, jestli to je nějaký běžnější problém...?