Super olej do 1.8

• Mila84
    Selénii doporučuje i výrobce a já nemám důvod mu to nevěřit. Klidně si tam cpěte béčka s Kelly, já si tím motor nenečím:-) A i když si koupim jiný auto, lejt tam budu vždycky pravou italskou Selénii.
  • LUKE 1.8 H8C
    to Mila: To je hodně silný tvrzení. To bych netvrdil o oleji ani, kdyby rozchodil zadřený motor :-D
  • Mila84
    Do atmosféry se nedá nalít nic lepšího než Selénia 20K.
  • Pietro-Scuderia Italia
    ja mam taky selenia racing do 20VT.Hlavne protoze fiat to doporucuje,a za druhe ze kamarad to importuje z italie,takze super cena.Jak casto mam vymenit?
    Dekuji
  • Elkar
    hlučnější... dokud nevyměním klíňák tak ani ten variator neuslysim :-)
  • von Raven
    specifikaci na 1,8 mas tu http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=569 je to presne to co 1,8 potrebuje, liju to tam druhy rok a pozoruju po startu trosinku pomalejsi nabeh tlaku, ale jinak po 12tis to je porad v dobrem stavu, pouzival jsem i naky Global 10W40 a nabeh tlaku rychlejsi ale po 7 tis variator hlucnejsi
  • Elkar
    hele, obecně vzato, když tam budeš lejt to co píšou v manuálu k autu, tak se to neposere
  • Jelo
    Nechci zasahovat do nikdy nekončících debatách ve kterých každý tvrdí který olej zachrání jeho motor. Ale kdo ví,mohl by sem napsat přesnou klasifikaci oleje co do těch motorů patří ? API a SAE.

Samozřejmě mi jde hlavně o můj motor 2.0 16V snad Honza ? Ale určitě by to ocenili i ostatní motorizace. Díky.
  • manny
    není zač Luke ;), tenhle olej jsem měl v Coupátku už od Patrika a proto jsem chtěl ten samej, žel Patrik se už delší dobu neměl k tomu poslat ho... v pondělí jsem poslal objednávku a dnes to přišlo, na to, že je ta společnost z Brna tak je to super
  • turbo
    Dávám Valvoline 10-60 a opravdu motor ztichne a zmizí všechny pazvuky motoru co má něco za sebou-to je fakt,fakt je taky,že se zvedne mazací tlak o 0,5.Fakt je,že olej má výkonovou rezervu což mě nevadí ani u ostatníchu ostatních kapalin jako brzdovka,chladící.. mám rád taky rezervu a kdyby bylo něco ošizený tak sem aspoň na normálu.
  • LUKE 1.8 H8C
    to manny : Díky moc za tuhle informaci, v pátek si tam pro těch 5 litrů sjedu. Ta cena je vážně bezkonkurenční a na jaře chci měnit, tak se mě doma neztratí. Jinak po zkušenosti se Selenii 10W40 lije jen tady ten Valvoline a max. spokojenost.
  • manny
    Dnes mi přišel Valvoline 10W60 odtud (původně jsem ho chtěl od jistého člena co prodává díly, ale ta domluva...):
    http://www.harkgroup.cz/eshop/index.php?akce=detai l&id=62 .

Zatím to vypadá na nejlevnější Valvoline :)
  • Venca Cheb
    2 ZdenysM.L. : nějakej výbornej olej od Agipu, přesně nevím, byl zbytek v kufru, pak jsem ho nalil do cekačky .... je to přeci jenom už tři roky a na některé zkušenosti se vyplatí zapomenout :-D. nevím jak ostatní, Selenka je v pohodě a to to občas protočím na max a zatím žádný problém ....
  • Honza
    koukni na výkonostní klasifikaci a zjistíš že selenia není nic světobornýho..ani ten racing...

no a nedávno jsem četl nějakej článek, kterej popisoval degradaci olejů se širokým rozsahem -z 5W50, nebo 10W60 se po čase , vlivem chemickejch pochodů stává 10W40 ..prtoo v tom článku bylo doporučováno co nejužšší rozsah třeba 20W50 a olej volit dle klimatickejch podmínek... kdybych ten článek našel hned ho sem dám.. a to že 10W 60 nevyužiješ v NA je blbost...

stačí mít ostřejší jízdní styl, nebo krátkodobě zatopit a s obyč 10W40 může být vymalováno -o čemž jsem se přesvědčil..olej se při ani ne 3 minutový kudle přehřál na 120° přestal mazat, motor se přidíral až z toho byla teplota oleje "mimo rozsah" budíku a velkej průser....
  • kisik
    Takze do 16vt tenhle ? http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=569
  • ZdenysM.L.
    Co jsi tam měl za olej před tím kolapsem?
  • Venca Cheb
    je to marný, je to marný, je to marný .... nalejte tam 20K od Selenie a už nic neřešte. Fakt nevím, nad čím pořád špekulujte. Mám selenii 20K - najeto 12 000Km - olej stále ok a tlačí něco málo pod 2,5 při ohřátem motoru (90 st.). Jinak na rady "odborníků" co ti řeknou "je to jedno co tam naleješ" musím opravdu důsledně upozornit, mě to stálo 53 000Kč a už bych tam nic jiného nenalil. Nebuďte jitrnice ..... .
    2 ZdenysM.L. : mě nové 20K tlačilo přes 3 na volnoběh (mi nestačil ani budík :-D)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    kua lejte tam selenii. toto doporučení je od všech, kdo dělá italy... :-D
  • JP
    Lachtan: aby to muselo brzo do servisu:-D
    jo pohoda.
  • ZdenysM.L.
    Coupe: nemyslel jsem to rejpavě.-))Je tu ,ale hodně lidí co si o tom rádi přečtou.Ono by to chtělo jezdit i v zimě dvě 1.8 s jiným olejem a po 50 000km jim rozebrat motor.
    a abych na netu vyřezal chytré věty, na to nemám čas... moje odpověď je jednoduchá ale pravdivá... v atmosferickém motoru nikdy nevyužiješ vlastností 60 oleje. ten olej je stavěnej na trošku něco jiného. asi jako když bys naopak nalil 15w40 do turbíny... bude hořet.
    hlavní rozdíl mezi 40 a 60 je ve složení a tepelné odolnosti. základ těchto olejů je stejnej. velmi záleží na příměsích, které do těch olejů přidávají... v PARAMU mají např: jeden obrovskej zásobník polotovaru oleje a ten teče na různé linky, kde do toho přidávají různé ingredience a ve finále z jedné linky vyjede 10W 40 a z druhé linky 10W 60. a podobně... je to jako když budeš péct koláče: těsto taky bude pořád stejné, ale koláčů uděláš X malinovej, jahodovej, atd... jestli se pletu, můžeš mě opravit...
    nejsme ve škole, aby si mě zkoušel... na netu je toho napsáno víc než dost a jelikož jsem měl s coupe problémy s mazáním, ledacos jsem si přečetl... navíc mám kamaráda tribotechnika, takže víc to rozvádět nebudu.
  • ZdenysM.L.
    Coupe 20vt : tak to rozved.Hodně slabá odpověd.
  • Feki
    Asi tak teď jsem četl recenze a spis než značku oleje je potreba hlídat si jiný aspekty kvality..Jinak co mas za motorizaci?Myslíš ze by byl ten Valvoline vhodnej i pro můj 20V???Je to teda Valvoline 10W 60?
    ve všem. každý je úplně jiný olej pro úplně jiné použití...
  • ZdenysM.L.
    vÍš jaký je rozdíl mezi 10w40 a 10W60 ?
  • Innocento
    Já jenom nepochopil, proč srovnáváš oleje, který do Coupé nepatří?
  • Innocento
    To je jedno ;-)
  • ZdenysM.L.
    Innocento:?????????
  • Innocento
    Proč má bejt divný, že je divný, když se tam leje olej, kterej tam nepatří? :-) Samozřejmě jsem pointu s Valvolinem pochopil :-)
  • ZdenysM.L.
    Jinak měním po cca 8000km .Jezdím 80% město.
  • ZdenysM.L.
    Po koupi auta jsem dal 10/40 Star Line .Výměna po 7000km.Normál hlučnost.Pak 10/40 Texaco .Výměna po 8000km .Olej uplně ko .Motor hlučný variátor na studený chrasrí jak tdi .Dnes nalito 10/60 Valvoline od Kloučka .Motor stichnul o 80% , rychleji se ohřívá .Při 90° oleje tlačí tlak mazání na volnoběh 2,8!!!!!!!!!!