Problém s kontrolkou zapnutí pásu

• Luxor
    hehe, jo taknejak, na coupe uz neverim nicemu tak vsechno proveruju :-)))
  • von Raven
    jak rikam rezerva a zarovka potkavacek sly behem prvnich par dni ven... Luxan ty se drzis hesla duveruj ale proveruj co :)) odted je neverici Radek a ne Tomas :)
  • Luxor
    voe :-))) no já nevím jestli to je někde uzavřený nebo není ale bohužel to nejde uzavřít na koncových kontaktech protože tam už nic nedoteče... tak nevím kde to zmizne a jestli to nemůže být spojené někde s něčím jiným ale OK, dejmetomu že ne... :-)
  • von Raven
    kde neni uzavreny obvod nema co probijet :) zasuvka te taky nesvihne jak des kolem, ikdyz jednou mesicne bych se primluvil :D
  • Luxor
    nj ale mě nejde o to aby svítila ale hlavně o to aby někde jinde třeba neprobíjela :-)
  • von Raven
    ser na nu, vecer akorat sviti do pysku... tu sem zrusil dobrovolne
  • Luxor
    OK VYŘEŠENO. Problém byl jen v kontaktu na přístrojovce tam co to drží žárovku, takže "naštěští" žádnej zkrat apod.

Mám teď jinej problém :-) Nesvítí mi kontrolka světel. Nesvítila mi nikdy ale myslel jsem že je to žárovkou tak jsem neřešil ale teď jsem zjistil že žárovka byla sice vadná ale do kontaktů vůbec nejde +12V (při zapnutých světlech samozřejmě :-))

Co to sakra je? :-) Vada "na plošnáku" nebo to může bejt šluslý někde jinde, jsou nějaká rizika? Že to nesvítí je mi jedno :-)
  • von Raven
    chtel jsem ti udelat radost a pritom to zaonacit tak nejak kdyby jednotku nemela at nejsem za blbce a naopak :) to je uz politika chapes ne?
    Luxor a neprobijis treba ty? nestrkal jsi jako maly prsty do zasuvky treba?
  • Luxor
    trošku schíza... tak jde přes jednotku nebo ne? :-)))
  • von Raven
    ja si logicky myslim ze to vede rovnou na kontrolku a ne nekam pres neco co kdyz nemas pas tak se aktivuje dalsi elektronika, to zas teda z coupe nedejeme concord... ale chapu tvoje obavy, uz jsem videl auto s displayem, kde to mluvilo i hlasem kere dvere sou otevrene a ze nemas zapnuty pas... v tomhle bych ale coupe prirovnal na uroven feldy nebo fabky, zase na druhou stranu nic nebyva primo spinac zarovka takze to tres nakou priblblou jednotku bosch, mm, hitachi nebo jinou zbtecnou krabicku jde
  • Luxor
    v poho mám hasičák :-))) Jde ten kabel od pásů nejdřív do jednotky nebo jen napřímo do kontrolky nevíte někdo takhle od boku? :-)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    vyndej tu přístrojovku... zaděláváš si na větší problémy. na 99% budeš mít někde spečené kabely. a hádej co se vytváří při skratu??? ANO teplo. a neni ho málo...
  • von Raven
    na to se da rict jen jedno... uz na nic nesahej :D
  • Luxor
    2 von Raven: Vrtět na sedačce jsem zkoušel, i tahat za kabely od čidla pásu na různých místech a nic nemělo vliv (nic se nedělo)... I když stojím zvenku auta a zmáčknu lehce palubku tak kontrolka zhasne nebo když sedím a někdo zmáčkne zvenku jakoukoli část palubky zeshora i zboku... Právě že je to úplně divné, zhasíná ať mačkám ty měkčené plasty nebo tvrdé plasty kolem ovládacích tlačítek to přece nijak podstatně vodit elektřinu nebo uzemnění nemůže a s palubkou taky téměř nehnu když na ní položím prst abych rozpojoval nějaký kontakt ale asi ano i když mi to přijde skoro nemožné při tak nepatrném dotyku ale tady je možné všechno... :-)
  • von Raven
    sedis pri tech svych pokusech na prdeli na ridicove miste? tipnul bych si ze jo pac ten kabel vede odtamtud do stredu a pod sedadlem se da rozpojit, takze tipuju ze pri tech svych pokusech se vrtis na sedadle a kontakt nebo kable tesne u neho ma problem
    prosmatrej to od toho zavaku pasu az po misto kde mizi v koberci
    nemyslim si ze by ten kabel tahali dookola celeho auta v nejakych supra indukcne citlivych kablech ab kdyz si sahnes kdekoliv tak to melo vliv :D
  • Luxor
    Kabel pásu vede od sedačky kolem prahu řidiče rovnou do kontrolky nebo nejdřív do řídící jednotky a pak do kontrolky?
  • Coupe20VT PLUS :-D
    někde máš špatný kontakt a nebo spíš skrat... typuju někde za přístrojovkou...
  • Luxor
    Řeším jednu "záhadu". Pokud se opravdu jen velice zlehka dotknu prstem palubní desky (kdekoliv dokonce i u spolujezdce) zhasne kontrolka pásů (při nezapnutém pásu samozřejmě). To samé když stisknu brzdový pedál nebo otočím volantem apod.... Setkal se s tím někdo, čím to může být a hlavně kde hledat... Díky Díky...