Tlak oleje

• von Raven
    aspon dobry pocit kdyz uz nic :) ale o ty dve desetinky to polezlo :D a za 175,- to jde, jinak generalku nepotebuju, jen ten zavit me sere, a ja blbec sem ho este vydlubal prstem jak sem menil olej :D ale jak rikam pristi tyden uz mam domluveny zavitnik a srub a flaknu tu M18 na M20 a konec s kapickama
  • Coupe20VT PLUS :-D
    no,si tam nalil břečku, která všechno zalepuje... ale GO motoru to neudělá... :-D
  • von Raven
    novy poznatek, jak mam ted ojety zavit u vypousteciho sroubu na vane (ve stredu se to pretahne na M20x1.5 a basta at to neprosakuje) tak jsem koupil Golden Eagle Stop Motor Leak na oziveni tesneni a proti prosakovani oleje (pomohlo to na dva dny-proto ten prevrt na M20) ale co sem chtel napsat je, ze predtim jsem mel kolem 2200 otacek asi 2,7 baru na budiku a ted mam 2,9
  • Elkar
    to jsou počítám minimální hodnoty takže cokoliv vyššího je gut
  • Sanko
    detail
  • Sanko
    ještě foto z vividu
  • Sanko
    řešíte tady nesmysli:) Nejdřív se taky někdy podívejte do nějakýho manuálu.Podle Vividu(workshop) má mít Coupe 2.0 16V 102kw při teplotě 100C tlak oleje 0,8 bar:)
  • krisz
    Neboj sa,motor to vydrzi klidne...Inak ked by si mal napr.audinu 2.2Turbo,tam nemas budik na tlak oleja,tak stejne by si riesil tlak oleja???Podla mna urcite nie,takze zbitocne rozpravame o tom...
  • Honza
    10barů je dobrá hovadina....
  • Alejandro
    krisz: tlak oleje na volnoběh jen 0.7 baru? no potěž pánbůh, to už šetři na nový motor....proč myslíš že má Ferrari tlak třeba 10 barů? 0.7 ti to neumaže a nebo ti blbne budík
  • krisz
    Ja mam 16VT coupe,pred 25000km som menil turbo zT3 na T4,predtym som mal tlak oleja s T3 1.7bar cca.na 90C,teraz mam s T4-kou 0.7bar cca.Zadny problem s tym,ato kazdy den jazdi,zadne koureni z vyfuku,nezerie olej vobec!!!na 10000km nezerie ani 2deci oleja(len selenia 10w-60),inak take este som nevidel...Takze s autom zadny problem,ked som kupil,mal som tam 108500km,teraz mam 137400km,a proste vynikajuci...RESPECT FIAT COUPE!!!
  • Honza
    Öldruck im LL: >1,5bar
    bei 4000/min: > 4,6bar

výňatek z manuálu pro tipo 16V 102 i 107kW ..
    oldruck im LL >1,5 bar

(neboli tlak na volnoběh a nad 4000) je za vše mluvící nevím proč se to v novějších manuálech změnilo až i na 0,8 (což s sebou přineslo smrtelný problémy)
  • Elkar
    Gabriel: tady je někde ke stažení ten 800 strankovej manuál a tam je jasně napasný že třeba atmosferickej 2.0 16V má mí při 90° a 950 otáčkách minimálně 1,1 baru.
  • Coupe73
    Proboha co to tady pořád řešíte?!?! Teplý motor/provozní teplota/volnoběh - 1,5bar = naprosto normální. Pokud neklesne míň tak je to normální.
  • Innocento
    Pokud novej budík tlaku oleje, tak i se snímačem
  • kisik
    Přídavnej budík (třeba na A sloupek) se napojí místo origo budíku,nebo se musí koupit redukce před filtr ?
  • Kubajz20VT
    napadlo me cerpadlo ale nevim jak to zjistit ze je ko..
  • Carlos 20vt
    Hm to je málo.Problém bude jinde
  • Kubajz20VT
    4,5tis....
  • Carlos 20vt
    Kolik máš najeto na oleji?
  • Kubajz20VT
    Zdravím lidi píšu sem at nezakladam novy vlakno... poslednich 14 dni mi klesnul tlak oleje asi o 1bar. při jízdě tlači 2-2.5baru a když pustim plyn tak to klesne třeba až na 1,5 baru nevite cim by to mohlo byt?
  • Ladas 20VT
    OK tak kdyz ti to nevijde tak o domluvime
  • amadeus69
    Jo zkusím se domluvit tady u nás, jestli si na mě udělají čas, když né tak bych se ozval. Díky
  • Ladas 20VT
    Covece merili to v autoservisu musel bych to domluvit
  • amadeus69
    Ladas 16VT: Máš ještě někde po ruce ten měřák? Jak jsme se bavili na srazu, taky bych to potřeboval pořádně proměřit, že bych si udělal po práci výlet do Vodňan :)))
  • Ladas 20VT
    Tak jsme zmerili tlak jinym merakem a vse je ok tak mam radost takze musim dat jinej do auta nejspis pridavnej a bude klid.
  • Ladas 20VT
    Kontrolka nesviti a to cerpadlo delal muj kamos ale co jsem videl tak mel schozeny rozvody a vanu nic vic
  • Ladas 20VT
    OK vyzkousim a uvidime diky
    jak jsi poznal, že klika a staré čerpadlo byly v pohodě? ale pravda je, že pokud zkusíš změřit tlak oleje manometrem, tak budeš hned vědět, na čem jsi.
  • Ladas 20VT
    klika i saly jsou v pohode to stare cerpadlo nevim jestli bylo spatne mel jsem nahradni tak sem to zkusil jestli to neni tim a nic tak teda jeste ten budik
    čerpadlo nové a co takhle klika? brus? šály? atd??? pokud bylo staré čerpadlo KO, tak se s největší pravděpodobností podepsalo na stavu všeho ostatního.
  • k20vt
    muze ti spatne ukazovat budik, zkus zmerit treba nejakym pridavnym budikem a uvidis
  • Ladas 20VT
    ahoj mam problem s tlakem oleje pri volnobehu je na nule a to jsem dal nove cerpadlo vse vycistil novej olej a stale nic nevite co stim?