náplň serva, olej. filtr, brzdovka....

• von Raven
    to je mozne, ja sem tam taky lil nachlup stejny podle vsech parametru sae a acea a dalsich olej co se lije do porschaku a pak seleniu a ikdyz maji stejne parametry tak viditelne okem kazdy tekl uz pri nalivani jinak a jinak nabihaji tlaky pri startu, po nem a po zahrati, takze tam od te doby davam co pise vyrobce
  • Coupe20VT PLUS :-D
    ale jo, to tam patří, ale tribotechnik mi v práci sehnal ke každému oleji dle specifikací a norem náhrady...
  • von Raven
    v manualu je snad jasne psane co tam patri
    motorovy olej SELENIA 20K
    prevodovka TUTELA ZC 75 SYNTH
    servo TUTELA GI/A
    brzdovka TUTELA TOP 270°C

strana 244, koupis na oleje.cz
  • Coupe20VT PLUS :-D
    do serva leju u každého auta ATF DEXRON III. do převodovky, asi naleju SHELL SPIRAX 75W 90 GL5, do brzd a spojky DOT 4. a do nádrře leju natural 95, když mám dobrou náladu tak W POWER... tak asi tak.
  • Mertix
    do serva sem lil nějakej castrol lhm+, leju ho do každýho auta, snad je to ok, do převodovky tutelu transmissions, olej du měnit zítra k Patrikovi, ma Valvoline racing, za 220-1 l je parádička, olejovej filt má ten větší, origoš, čim větší filtr, tim lepší(větší filtrovací část)a brzdovou kapalinu sem zatim neřešil...
  • manny
    toho jsem si všiml metrixi, ale já bych to chtěl trochu podrobněji...např. jako je tu profláklej olej selenia racing, tak jestli je nějaká jistota i do serva a brzd
  • Mertix
    http://www.fiatcoupe.cz/rady-navody/naplne/
  • manny
    ahoj, nemáte někdo typ na náplň do serva? jde mi o druh oleje, nebo ještě líp o konkrétní značku, která se dá lehce sehnat (20VT),
    dále olej. filtr - dřív se to tu prbíralo, dokonce se mluvilo o delším a kratším typu, ale už nevím pro jakou motorizaci, co tedy nejlíp do 20VT (značka)?
    a jako poslední brzdová kapalina - stačí DOT4, nebo musí být DOT5 a jsou velké rozdíly mezi výrobci v kvalitě?

moc díky za odpovědi a trpělivost :)