kolísání otáček za studena 20VT

• JardaITC
    jedu tam zítra ráno, tak uvidíme co dál. Ale jak to znám, tak to stejně žádnou chybu neukáže. Pomalu začínám přemýšlet, že si místo toho koupím klidný touring od BMW:-D
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    ty jsi nebyl na diagnostice? To je přece to první co máš udělat aby se vědělo co se pičítačovi nelíbí,pak se dá odrazit dál
  • JardaITC
    vyzkoušel jsem to už teď. Výsledek negativný, při pootočeným obtokáči akorát kolísaji otáčky v pravidelných intervalech 1000 - 3000 (někdy 500 a chcípne). PO otočení zpět je to kolem tisíce, ale chcípe to.

Už nato kakám a jedu na diagnostiku do servisu, nemám nervy měnit čidlo po čidle.
  • JardaITC
    opatrně odvrtej ten kovovej kolík, kterej to drží u sebe. Potom s tím stačí kus pootočit (drží to při sobě bajonetový uzávěr a trošku elektromagnet). Pak už se to rozpadne samo.Vyčistil jsem to od sajrajtu a navečer to dám zpět a napíšu výsledek.
  • k20vt
    jak se ti podařilo ten obtokáč rozdělat? ja už sem ho měl oddělanej, ale pořád nevím jak ho rozdělat abych mu neublížil
  • JardaITC
    průser je, že to může být čímkoliv, chtělo by to druhé coupe na díly a zkoušet. Já se vsadím, že až to zítra dám do auta, tak se nic neuděje, ale zkusit se to musí.
  • Mertix
    Marcel 8V,8VT a co doporučuješ vyčistit mě?:) občas hned po nastartování je to tak, jak má, občas musim držet pod plynem, jinak chcípne, po zahřátí se ot držej na 600, teda zase jak kdy, někdy normál, jen zřídka to chcípne uplně, kdyz je zahratej motor...svíčky nový, škrtící klapka vyčištěna...
  • JardaITC
    tak jsem vyndal tu kovovou vložku rozebral, vyčistil, pootočil a už zbývá to jen dát zpět a vyzkoušet
  • JardaITC
    teď jsem to vyndal, ale nemám tušení jak to rozebrat:-( Drží to při sobě nějaký kovový váleček a netušim jak ho vyndat ven.
  • JardaITC
    Marceli díky moc, vyzkouším to:-)
    tak teď
    vidíš jak je natočenej? kejlisák měl taky problémy,no a už je nemá
  • JardaITC
    Marcel: na obrázku je to 9? engine idle speed actuator? Jestli je to ono, tak moc nechápu jak s tím otočit, protože je ten bazmek připevněný dvěma torxy k motoru.
    na sací klapce hned nahoře
  • JardaITC
    Kde najdu ten obtokáč?
  • Luxor
    2 Mertix: To první jo, to druhý ještě ne ale už brzy :-)
    pootoč si obtokáčem ať to má ihned víc vzduchu,Kejlis by ti mohl vyprávět :-)
  • Mertix
    Luxor tak někdy dáme spicha, oki?řeknu Ti moje plány, aspon posoudíš:)už máš papíry a pojízdný coupe?
  • Luxor
    Jo náhodně to je průser vždycky největší taky jsem si s tím svoje užil... no aby ses nedivil a nebyla tam jenom vačková hřídel :-)))
  • Mertix
    Luxor ono to blbne jak kdy, nezavysle na ničem...a vačky tam mam, ale v jakym stavu ještě nevím:)
  • Luxor
    Áno v Krči ho svého času měli, cena do 1500,-. Kdybys chtěl tak se někdy zastav a půjčím Ti MAP na vyzkoušení ze svého - jestli Ti to už blbne furt tak to poznáš. Jak to dopadlo s těma vačkama, jak vypadají?
  • Mertix
    Luxor nee, kolik že stojí?myslim že ho maj i v krči, vid?hledal bych ale sem v praci...
  • Luxor
    2 Mertix: MAP senzor už máš jiný?
  • Motyl
    Jelikož to může být čímkoli - obtokový ventil na klapce, svíčky, čidlo otáček + to co jsi měnil, špatně se problém hledá. Na diagnostice bys to musel nechat pár dní, než stihnou zkontrolovat vše. U studeného motoru na to má pár vteřin, protože po malém ohřátí je po problému a musíš čekat, až vychladne. Zkus na chvíli odpojit baterku, někdy to pomůže. Pokud na druhý studený start budou otáčky blbnout (na první určitě), máš ještě něco v loji.
  • Mertix
    sory, ale haha:)to už řešim dlooouho...
  • JardaITC
    Nevim proč, ale z ničeho nic mi po nastartování za studena hrozně padaji otáčky, klesne to třeba až na 500 zaškytá a chcípne. Když přidám plyn, tak se to zvedne, ale i tak to má tendence zdechnout. Jakmile se to trošku zahřeje, tak si to brouká drží to 950 a pohoda. V poslední době už jsem měnil čidlo teploty nasávaného vzduchu, vody, váhu vzduchu... takže fakt nevim.