ano, zmenšený průměr na výstupu tlakové hadičky k budíku, já tám mám zalisovanou takovou kovovou vložku s menším průměrem, takový restriktor... bez něj to správně nefachá... Prostě vyndej to téčko, koukni která strana je uvnitř nejužší a tam připoj hadičku k budíku...
co to je za budík? nějakej sajrajt? :-) nevypadla z téčka ta restrikce, já jí tam mám zalisovanou - podívej se radši, dva bary mi to foukalo když jsem měl budík napojený bez restrikce... nějaký takovýto problém tam bude :-)
Jo o. Origo z krabičky. I ta hadička. Dva protilehlý konce jsou jako spojka hadice, konec co je k nim do pravýho úhlu je napojený na tu průhlednou hadici. Hadice jde do snímače, odtud již jen el. dráty k budíku. Je to takový ten bazmek bez ručičky.
2 Motýl: třeba můžeš... Nejde jen o to kde to máš zapojený... Zapojení podle Jozefa je OK, mám to stejně, ale z fotky těžko poznám kde máš třeba tu restrikci v Tčku... Je to Tčko origo k tomuhle budíku jo?
2 Motýl: Co tam máš za turbo??? sériové turbo 2 bary netlačí a kdyby jo, tak pochybuji že by to pak zvládlo natlačit dostatek paliva, navíc přes 1,5baru už je vzduch moooc teplý (přes den v teplém létě) se sériovým IC... ale to je jedno, protože 2 bary Ti to netlačí... jestli máš vakuum na volnoběh -0.2 tak to je málo a zřejmě to máš posunutý do plusu proto ty dva bary... to vypadá jako bys měl špatně zapojený to téčko s restrikcí, zůžení je směrem k budíku když to otočíš tak měří takhle debilně tak se neraduj jak to jede a oprav to tak aby to bylo správně a hlavně stáhni plnící tlak a pak pro pořádek zaslep hadičku k WG.
Takže pozor, změna. Předtím jsem to zkoušel jen na neutrál. Pokud jedu, sice to na volnoběh pořád ukazuje 20 pod nulou ale při zátahu to jde až do 2 !!:0)) Je z toho raketa na sprinty. Tu hadičku mezi ovladačem a westagate nechám vypojenou :0))
2 Good : Já jsem toho názoru, že pokud to má ukazovat i podtlak, tak by se to mělo napojit na hadičku, která vede zezadu přímo ze sání. Otevřená klapka - přetlak, zavřená klapka - podtlak.
Jozef, prosím, můžeš mi hodit větší fotku, tedy většího prostoru toho zapojení? Nepoznám z toho, kde to je. Já to mám asi blbě, pač mi to ukazuje jen tlak a to ještě dost zpožděně.
2 Džanek : Máš to tam taky. Konektory tam teda nejsou (u 20VT máš cívky na svíčkách), ale když se podíváš zboku od řidiče za sání, tak uvidíš 2 hadičky, který do něj vedou. Ta blíž je tuším k tomu BOVu. Nevím, jestli tam máš origo blow-off ventil, ale když půjdeš po podtlakový hadičcce od BOVu a vyškubeš jí z úchytů hloubš v motoru, tak dojdeš i k tomu vývodu ze sání. Možná najdu i foto.
to Jozef16VT: ahoj a diky, ale mam 20VT a ted sem byl cumet do motoru (ze zhora) a nenasel jsem zadne misto, ktere by se podobalo tomu na fotce:( ...ani ty dva konektory.
tak budik zapojen! "T-ecko" sem dal na hadicku mezi el. ventil (co ovlada westgate )a skrin turba, T-ecko je blizko toho ventilu. Pri zatezi motoru ukazuje zhruba 1 Bar podtlak neukaze ani na moment vubec zadny!?, ALE rucicka se celkem silne trese coz se mi vubec nelibi:( Budik je mechanicky AutoStyle Black 2. Co si myslite? netesnost, nebo nevhodne umisteni? diky.
tak sem se konecne dostal pod auto! predpokladam, ze hadicka A jde do westgate a ta druha horni je ta prava. Nicmene mam dojem ze ta cervene oznacena jde prave do westgate...
To džanek to je ono ale nemusíš demontovat sání ta hadička je dobře vidět z pod auta jedna vede na wastegate a druhá je napojena na skříň turba a to je ona
džanek není to ani jedna je to jedna z těch co vede na elektricke ventil co ovládá wastegate. ten ventil je před baterií jdou do něj dvě ze spoda a jedna je vyvedena shora ta kterou potřebuješ je na ventilu označena červenou barvou jinak já mám ještě označeny i hadičky barevnejma páskama
ahoj, zkuste prosim mrknout na foto a poradit.. A,B, C nebo D?:) A a B je asi kravina pac to je na trubce co jde z airboxu..ale C je zas moc tlusta... a zadne jine nejsou v dosahu. dik
To Petr613: jakou si tam mel hadicku? ja dostal nylonovou/plastovou jen cca 3mm tenkou a 2m dlouhou a bojim bojim, ze ji budu muset tez nastavit:) jinak dam sem v patek nez to strihnu foto.. myslim, ze podle toho tveho schematu sem hadicku nasel..ale chci mit jistotu.
Petr613: No jo, ale podle toho tvého schéma si vůbec nejsem jistý, kde tu hadičku mám najít...lepší by byla ta fotka ;-) (jinak si rozstříhám všechny hadice v motoru a bude po ptákách :-P )
to vojta leze ti to do mínusu protože jsi ton zapojil podle rady d 20vt je to nesmysl protože když ubereš plyn tak zavřeš klapu tudíš motor okamžitě udělá podtlak a to ti naměří tvůj budík proto ti to skáče sem a tam kdyby to tak nebylo tak všichni můžeme vyhodit podtlakové posilovače brzd do hajzlu a napsat všem inženýrům že jsou blbci kdy ž se podíváš na schéma které jsem tam vložil tak to musí být jasné nechápu proč ti někdo poradí "supr věc " a pak ti o pár řádků výš napíše že je to blbost.
Oka tedy a nevzpomínáte někdo, co se udělalo s tou hadičkou, aby ten budík tak nerezonoval, jak to plní? Něco se do ni strčilo nebo?? Už si nepamatuju :-)
cest vojto ja myslim ze by to takhle melo byt ponevadz si myslim turbo tlaci pouze pri zrychleni,a kdyz se dostanes dejme tomu na 4000ot.tak pri stale udrzovane rychlosti tlacit nemuze ponevadz by auto stale zrychlovalo tudíž sy myslim ze kdyz budik je na nule turbo netlaci a pedal jen tak lechtas a turbo ma slofika :))proc by mel budik ukazovat?treba se pletu ja ale aspon tak nejak si to myslim ja
Zajímalo by mě, jestli to tak ale má ukazovat. Sem si dycky myslel, že by to mělo např. při ustálené rychlosti na 4000 otáčkách ukazovat tlak v plusu (jak se kolikrát lidi baví o tom kolik mu to tlačí při určitých otáčkách)a ono mi to tlačí rafiku jen při zrychlování, jak se pak ustálím na 4000ot tak to zas hned spadne na 0. Tož jak to má být teda? :-)
Davide..o pár reakcí níže si mi ale sám radil, dát to na tu pravou hadičku a teď píšeš , že je to blbost. Tak proč si rovnou předtím nenapsal, kde by to mělo být dobře? :-)
Tak jsem to namontoval, šel otesti a nahrál. Koukněte na video a hoďte názor pls. Jsem docela festovně ve vakuu :-D Jinak když se rozjíždím normálka, tak to moc do plusu nejde, jen když dupnu na plyn pořádně, tak to fouká. Je to tak OK? Jo a ještě někdy někdo řešil, že mu ten budík rachotí jak to tlačí, jaká tam byla ta finta na to, aby to přestalo bzukat? Díky
Já ji táhnul zkrz gumovou průchodku kterou vede svazek elektriky do kabiny bylo to jak rodit ježky ale povedlo se hadičku jsem musel nastavit v obi je prodávaj na metráž.
Tak sem se snažil hodinu dostat hadičku do kabiny a jedinou dírou, co mi to šlo dovniř bylo z motoru do blatníku a pak do kabiny a nakonec byla hadička krátká, asi mě šlak trefí. Ten budík tu má ale dost lidí, tak snad se někdo najde, kdo poradí kudyma to táhnout :-/
Tak hadičku na kterou to napojit jsem nejspíš našel, ale mám tu větší problém... Nemůu ani za boha narvat tu hadičku z motoru do interiéru. Ať to strčím do do jakékoliv díry, tak to vevnitř nikdy nenajdu :-D
Čau Vojto když to dáš na tyhle hadice tak ti to bude měřit podtlak v sání já svůj budík zapojil na hadici co leze s turba na ten elektrickej ventil který ovládá wastegate
Zdarec. Mám dotaz. Nejsem si vůbec jistý, kam přesně zapojit tu hadičku od budíku tlaku turba. A navíc je k tomu taková umělá roztrojka. Tož to mám kousek te hadičky od turba rozříznout a mezi to to napojit a k tomu do odbočky ten budík že? Tak teda ještě zjistit do které hadičky to šoupnout :-D Měla by to být asik některá z těchto viďte? :-) Radši se zeptám než něco pok*rvím.
Innocento: No chci si tam dát něco, aby mi to ukazovalo sytost směsi. Když prý budík na směs blbne a bylo mi doporučeno EGT, tak se teda vyptávám na EGT :-)
No a jak to funguje s tím EGT? To měří teplotu že? A podle teploty se dá přesně určit sytost směsi? To asi nebude taky moc přesné ne? A kde se to teda vůbec dá sehnat? Na autodoplnkach sem to nenašel. :-)
Zdarec.. A fakt nikdo nemáte ten měřák sytosti směsi ju? Fakt to nebude dobře fachat na 20VTčku? Jinak ten EGT měřák jsem nikde v nabídce u budíků nenašel :-)
Instalace budíku tlak turba - TheTimo to má někde na AHC vyfocený, budíky na kontrolu bohatosti směsi většinou blikají jako matějská takže by mělo být vhodnější použití EGT měřáku...
Zdarec kamarádi. Kdysi jsem někde viděl návod i s foto, jak to dát dokupy. Víte někdo, kde bych to našel? :-) Nejvíc by mě zajímalo, kudy bude nejlepší natáhnout hadičku z motoru dovnitř. Ještě plánuju, že bych si tam dal i budík na kontrolu chudé směsi, ale jaksik s tímdle moc zkušeností nemám.
Zdravím chci se zeptat jestli někdo nemá fotku zapojení budíku s tlakem turba?Jde mi hlavně o to na kterou hadici v motoru se napichne ten T kus.Z manuálu co ktomu byl nevičtu nic.Předem děkuji za informace.