Lenoš20VTLE: Tak mi dnes přišly NGK Iridium IX 8, vse OK, potom jsem vymenil chip za gtec2, ale zase volnobeh skákal, takze sem vrátil původní chip a s tím to jelo na volnobeh stejne blbe jako s gtec2. Za chodu motoru jsem přitisknul tu svorkovnici u RJ a s jejim pohybem se to stridave zhorsuje nebo uplne zlepsi, takze díky za tvou radu. Me by taky vubec nenapadlo ze to muze byt takova blbost. Vzdycky sem mel za to, ze pokud je nejaky spatny kontakt u RJ, vubec nenastartuješ......
Marcel 8V,8VT: Já sem si říkal, že to musí být stejný, v Kappě je vlastne všechno stejný jako motor Coupe 20vt, jen jsou tam jinak uspořádaný hadice sání :)
gtec 2 a chod motoru
-
12:35:42 20.7.2009
-
10:30:47 25.6.2009ty jednotky jsou úplně stejný akorát trochu jiný,přečti si čísla v záhlaví označení a ta můžou být jiná. O čem to hovoří nevim,ale může to být zdroj problémů. Ani u coupe 20VT nechodí všechny čipy vždy a všude
-
00:45:11 25.6.2009ale tak mozny je vsechno, treba si to s tim nerozumi....jen bych rád aby Kappa mela hodně koní, protože neznám blázna co by tohle dělal, rad se odlisuju....
-
00:41:17 25.6.2009neptas se hloupe, ano je to chip na Coupe a pouzivam ho na Kappu 20vt. Myslel sem, ze kdyz tam bezproblemove jede chip Powertech co je urceny pro Coupe, tak tam pojede i ten gtec 2. Nevyznam se v tom do detailu, ale mám za to, že RJ Kappy a Coupe je stejná, seriový výkon taky, kdyby to tak nebylo, nemůže tam Powertech jet bez problému.
-
22:46:53 24.6.2009možná se budu ptát hloupě,ten čip je pro coupe 20VT nebo pro kappu 20VT? Že by jsi zkoušel SW na HW pro který není určen a ještě k tomu na jiném autě?
-
18:11:29 24.6.2009diky vsem za rady, to je pravda ze resit to ted neni dobrej napad, ale ja sem ten chip zkousel, abych potom nemusel zbytecne nakoupeny HW zase rozprodavat protoze to nepojede. A jedna se o Lancii Kappu 20vt....tak proto sem si chtel ujasnit co nejvic veci nez se do neceho pustim.
-
15:14:15 24.6.2009no hele asi tak,proč řešíš že to kraví když naprosto jasně víš že to k sobě nepatří? Řeš to až budeš mít HW přesně pro ten SW a nebude to šlapat,pak bude dotaz pochopitelný,zatím je to spíš mletí ho.en
-
14:35:22 24.6.2009pravda, je že na Gtec II bys měl mít jiný turbo. traumax to tam i píše...
-
14:32:19 24.6.2009take mám Gtec, ale verzi I. S tou to šlape uplně normálně na seriovém voze.
-
14:25:41 23.6.2009a jak máš nasazenou svorkovnici na počitači,měl jsem stejnej problem,ty plastiky co jsou na boku byly ošoupaný a neseělo to úplně rovněa dalo mi to hodně práce než jsem na takovou píčovinu přišel
-
13:33:38 23.6.2009myslim ze neco takoveho az uplne priserne starty mel nekdo s chipem v zime a v lete zase bez problemu ale jen starty jinak vsechno fungovalao jak melo ale co to bylo za chip nevim tak na zimu daval starou jednotku
-
13:12:51 23.6.2009me to s powertech jede vic nez pekne :)
Takze nikoho nic dalsiho nenapada? Ani Honza nebo Marcel netusi co s tim? :) -
21:23:12 21.6.2009taky jsi myslim ze na volnobeh by to melo byt jedno jaky soft mas. No ja mam taky ten powertech a jsem spokojeny. jede to pekne
-
21:02:37 21.6.2009Praveze kdyz tam vratim puvodni chip Powertech tak to jede krasne na volnobeh ale s gtec 2 to jak rikam jelo na 4 valce. Taky sem slysel, ze s gtec2 by to melo jet normalne, to ze tam mam seriovy turbo na to nemuze mit vliv, aspon teda ne na volnobeh. Ten gtec dava agresivni predstih a dle doporuceni tam mam vysokooktanovy benzin. Tak potom jen uz asi ty svicky, tomu ze by chip byl spatny neverim.
-
20:17:31 21.6.2009a ke dtam das seriovy chip tak to ide normalne? Pretoze pri nastartovani by si to nemal ani poznat co tam mas za soft. A pojde to aj zo seriou turbom.
-
18:50:09 21.6.2009Dnes jsem chtel ozkouset chip GTEC 2, jen jestli si s nim motor poradi, jinak je tam seriove turbo, FMIC + benzin Carrera 100. Problem je, ze po nastartovani ma motor nepravidelny chod, trepe se a jede minimalne na 4 valce, jezdit sem s tim nezkousel. Mam tam seriove svicky NGK co doporucuje vyrobce. Je mozny ze tohle muze byt ten problem nebo motoru proste tento chip nesedi a chyba nebude ve svickach?