-
20:14:57 8.6.2009
OK, ve ctvrtek bude auto zas v servisu tak zkusim poresit. DIKY
-
16:24:55 8.6.2009
Klidně můžeš za chodu odpojovat přívody jak cívek tak vstřiků-pokud se chod mot.nezmění tak je něco vysraté-já tak vypátral vstřik,kterej nezjistili mechanici a vyměnili na autě skoro všechno včetně vejfuků-nebylo to sice na cupasu ale MPI je stejný.
-
13:59:35 8.6.2009
No, samozřejmě vypnout :-)
-
13:05:21 8.6.2009
na svodech neudrzis ruku 10s po startu ne tak po jizde to pali vsecky aji kdyby to slo na 3 valce z 5, takze to startni napocitej do 5 a vypni a di sahat jestli sou vsecky teple... na studenem motoru
-
11:37:27 8.6.2009
A co to studený natočit a osahávat jednotlivý svody?
-
11:18:16 8.6.2009
Džanek co zkusit 1 po 2 vyndat, myslim po jízdě, podle teploty poznáš, ktera nic nedela...
-
10:41:53 8.6.2009
jeste me napadlo jestli nejezdim na 4 valce.. jak jednoduse zjistit jestli jedou vsechny?? Muzu pres odpojovani jednotlivych civek za chodu?? neodpalim tim neco?
-
08:04:28 8.6.2009
jj zda se to byt v cajku:) Olej zustava tam kde ma byt. Nicmene stale mam pocit jakoby motor ztratil vitalitu.. ale nevim jestli je to jen muj subjektivni pocit.. turbo tlaci, rychlost je na jednotlive kvalty jak ma byt, filtry ok... jen okamzita reakce na plyn a ochota jit do otacek jakoby nebyla tak dobra jako driv.
Rozperu v cervene by to jeste chtelo:)) casem.. zatim resim porad nejake prkotiny.
-
07:37:03 8.6.2009
pekne pekne akorat tam ta cervena sviti a nikde kolem uz z adna jina, chtelo by to este tak aspon cervenou rozperu nebo aspon nakou hadicu :)
-
23:39:10 7.6.2009
2 Džanek : Asi myslel, jestli je to už v pořádku :-)
-
21:47:55 7.6.2009
Timo: sorry ale nerozumim:)
-
17:34:49 5.6.2009
pretesneno, nalakovano..:)
-
23:28:24 19.5.2009
já kupoval těsnění ventilového výka v autokelly tuším okolo 430kč včetně těch zminovaných kroužků co těsní otvory svíček
-
21:05:14 19.5.2009
chci to presne jak je na obrazku tzn, kryt civek i ventil dekl:)
-
19:50:38 19.5.2009
ventil dekl je pod civkama (mam doejm ze to furt plete) a ten chces jako lakovat proc? jenom aby byl videt kousek kolem napisu FIAT ? radsi si nalakuj kryt civek co se strka na neho a ten muzes klidne dookola :)
-
14:33:34 19.5.2009
Timo: kdyz se lakuje ten ventildekl tak asi ne komplet cely, tedy i ze spodu ze??
-
20:15:07 18.5.2009
no sem to chtel nechat na zimu a rovnou ty dekly nalakovat na cerveno:(
-
19:59:41 18.5.2009
heh tak mi ho sehnali za 300 :) pravda poprve byly ty krouzky asi o pul cm mensi :) ale uz byly puvodni odrezane pryc tak litali po Ostrave a do hodky dotahli spravne :)
-
19:51:21 18.5.2009
hlava ne, jen ten dekl pod civkama viz obrazky od Tima a gumicky sou taky kolem 300,- jen trefit tu spravnou verzi
-
19:48:55 18.5.2009
mechos rikal ze se to dokola pod hlavou menit snad nebude.. kdyby jo a sla by dolu cela hlava coz nechci, tak bych to snad nechal udelat s vymenou gufer ventilu.. kua to zas bude penez:(
-
19:44:41 18.5.2009
pak to bude to tesneni pod vikem ... stejne kukni po dkterou svickou to je ale vymenit se musi vsecky i to dookola
-
18:30:33 18.5.2009
olej bohuzel pribyl:/ takze se bude menit tesneni.. pod civku jsem nekoukal, ale s nejvetsi pravdepodobnosti to tam bude zatopene:) otazka> muze to mit vliv na zapalovani svicek? zda se mi totiz, ze motor jde nejakou dobu trochu hur do otacek..ale neni to zadna traga.
-
12:53:05 18.5.2009
ano Timo tak to je :)
Jan Paukovic je to tesneni pod ventildekl :) ne pod svicky (svicky maji svoje tesneni, jsou to plechove podlozky co se dotazenim zmacknou ale to bych jako nase tesneni neresil) :)
Dzanek a susil jsi jen to kolem civek nebo jsi i nejakou vyndal? Az na to cumnes a bude tam olej zas tak se podivej i pod civky jestli neni i tam, pak by to bylo spolehlive tesneni pod ventildeklem, pokud budou suche a zadny olej nepribyl odvcera tak to proste nateklo pri nalivani :D
mi uz jedni umelci nalili i vodu do prvni svickove sachty jak mi cistili expanzni nadrzku od nakeho sajrajtu
-
12:41:23 18.5.2009
vcera sem to vysusil.. dnes cumnu co to udelalo po 300km:)
-
12:24:09 18.5.2009
Taky jsem tam měl takhle drobet a věděl jsem o tom, že jsem ucmrndnul při výměně oleje a zateklo to. Pak se to asi ohřálo, vzal jsem pár zátočin a bylo to všude :-)
-
11:51:35 18.5.2009
Ano takhle to vypada jen tech krousku je tam 5 a je to to tesneni pod svickama.
-
11:24:09 18.5.2009
Timo ty wole ty pises neco prosakovani pod svickama, jak by asi pres ten zavit co je nastoubovana svicka neco vyteklo? pod svickou uz je akorat valec a kdyby to netesnilo tak ti nejdriv prostreli kapotu svicka a pak ti vyleti smes benzinu
...
tu predeslou cast o tesneni a moznosti prosaknuti a zaliti az cele svicky souhlasim
proste at to osusi a podiva se na svicky jestli jsou zalite... mylsim si ze ne
-
11:21:27 18.5.2009
Dzanek... dekl ktery kryje civky netesni vubec nikde, to je prvni vec
svicky na nasich jsou asi 15cm pod civkama
tesneni kolem douly na svicku co je pod deklem, ktery tesni okolo svicek i okolo sebe sama a jsou na nem nasroubovane civky, ktere taky tesni na ten dekl ma kruhove tesneni a to asi prasklo nebo prosakuje.. to je pravda tam to chcipe nejcasteji, ale pokud to chcipne tam tak nejdriv vlhnou steny komory svicky a ty jsou jak ctes pod tim deklem na kterem mas nasroubovane civky, takze ten olej by nedriv musel zaplnit komoru svicky aby se pak vytlacil pres druhe tesneni civky az nahoru k civkam a rozlil po deklu ventilu tak jak to mas na obrazku, proto rikam ze aby ti vylezlo nahoru takove mnozstvi a jeste pres nekolik komor tak to bys to musel mit u svicek plne, proto vsazim, ze ti to nateklo vrchem jak nekdo nalival olej nic vic... osus to, vytahni ty civky a uvidis ze svicky nejsou utopene
-
11:16:45 18.5.2009
Timo, ale jedine pres to kruhove tesneni kolem svicek:)(to sem potreboval vedet) pres tesneni pod hlavou/ventildeklem se ten ojel ke svickam dostat nemuze.
-
10:55:53 18.5.2009
vsak svicky jsou snad hned pod tema civkama ne? ve stejnem miste pod stejnym krytem ktery je na obr. pryc:) u nich je kruhove tesneni a to zrejme netesni jak rika Honza Paukovic. Jinudy se tam ten olej dostat nemohl... pres vicko nalivani oleje tezko (tomu zabranuje ten dekl pres civky, ktery je odtesneny temi rovnymi gumami), navic takhle rovnomerne do vsech tech komor u civek. Ani pres tesneni celeho ventil deklu, ktere je uplne jinde a olej by musel opravdu tect nahoru a prekonat dve tesneni aby se tam dostal:))
-
10:48:24 18.5.2009
ktere? sou tam tri, jedno pod vickem nalivani, jedno pod kazdou civkou a jedno okolo kazdeho otvoru kolem svicky pod krytem co jsou na nem pridelane civky.. to ctvrte pod celym krytem ventilu dookola nepocitam a ze svicka je dosroubovana tesne je zakladni podminka
-
10:42:51 18.5.2009
Je to pres to tesneni a hotovo.
-
10:28:00 18.5.2009
Dzanek to co vidis jsou civky nasroubovane na ventilovem viku, kryt civek si musel sundat abys ty civky videl... kdyby se ti olej dostal pres gumove tesneni u svicek tak tim asi myslis tesneni ventiloveho vika, to kdyz povoli tak jde olej ke svickam ale rozhodne tece dolu na svicku a ne zahadnym zpusobem nahoru, kde proleze pres dalsi tesneni civky a pak se usadi na ventilovem viku... asi teda prosakl pres dve tesneni proti gravitaci nebo rovnou pres to hlinikove telo jinak to logicky nemuze jit pokud nemas uz plnou komoru u svicky coz by zase probijelo a nejelo... proste ti tam natek jak naky vul nalival olej do motoru, vysus to a uvidis ze tam zadny dals nebude a jestli jo tak pak ti netesni vicko nalivani nebo mas zazrak kde tece olej komorou svicky nahoru a dokaze prekonat dve tesneni
-
07:57:42 18.5.2009
nejdriv je kryt civek, ten jak se sunda jsou videt civky jako na obrazku, kazda civka ma svoje tesneni a pod ni je doura se svickou, to na cem drzi civky je ventilove viko a to ma svoje vlastni tesneni a pak jsou dole svicky a ty jsou nasroubovane a tam to proste utect nemuze jinak by vam netesnil valec, takze aby povolilo tesneni pod vikem ventilu, musel by olej tect nahoru a protlacit se jeste se pres tesneni civek az pak by vylezl k nim tak jak je to na obrazku
-
03:03:47 18.5.2009
hele... to znám... měnil jsem těsnění pod ventildeklem a to samý... ZAKOPANÝ PES: ten šroub na fotce vlevo u té díry k rozvodum... já je měnil a dával jsem tam ty pojistné podložky a nebudete tomu nikdo věřit, skrz ten šroub a pod podložkou se tlačil olej přesně jako na fotce...
-
00:05:15 18.5.2009
Dzanek klasika tesneni u svicek us jsem to menil taky nejsi jedinej je to skorem u kazdyho 20VT objednej u Patase mym dojem ze me stalo kolem 200 prijde ti 5 gumovych krousku kup vymen a je po problemu.
-
23:35:37 17.5.2009
:) dole je pouze kryt civek! jak je asi videt tak olej je pouze primo u svicek pod civkami. Jelikoz od oleje nejsou zadelany ty prepazky oddelujici jednotlive svicky /civky, je asi nejlogictejsi domnivat se, ze se tam olej dostal skrz gumove tesneni u svicek. Tesneni ventildeklu sem mel tez docela zaolejovane a dnes sem ho ocistil, ale jen zvenci! Tezko si predstavit, ze by se olej dostaval pod kryt civek od tesneni ventildeklu, ktere je pod nim:) Svicky mi menili cca 3000km zpet o oleji kolem nich nic nerikali. Navic nove cca 1000 km mam pocit jakoby auto nebylo tak vitalni jako driv. Motor je trosicku vic slyset a mene ochotne jde do otacek. Zmena je ale VELMI mala.. Vymenil jsem palivovy filtr, vzduchovy je ok, turbo podle budiku tlaci stabilnich 1.1B overboost 1.3.
Protoze se tak nevyznam a zkusenosti zatim nemam, nevim jestli to nemuze souviset treba s i s temito netesnostmi..
-
22:36:01 17.5.2009
jo no zatim ma dole kryt civek jak vidim
-
22:33:30 17.5.2009
ale ani to ventilove viko aby videl to tesneni a pokud vim tak olej tece dolu a ne pres viko zahadne prosakne nahoru :) a kdyz by lezlo nahoru jaks em rek tak uz to ma kolem svicky plne :)
-
21:55:59 17.5.2009
tesneni pod ventilovym vikem asi ne, uz podle jeho nazvu je pod vikem a olej mas na viku, takze spis hledej pod vickem nalivani, pac kdyby se ti tlacilo to pod vikem az nad viko tak mas plnou douru u svicky :D
-
20:29:35 17.5.2009
ale nejsem odborník tak si rad necham poradit.
-
20:27:42 17.5.2009
rozumim kdyby byl olej kolem indučky ale jinej zpusob než nalívaním se tam nahoru jako na fotce olej nema šanci vytlačit...
-
20:24:17 17.5.2009
ruce jsou v pohode:)) Pravda.. tesneni pod ventildeklem jsem dnes omyval a rikal jsem si ze by to chtelo pretesnit:) ale jak by se olej dostaval sem? jedina cesta je pres svicku, nebo dirou co vede k rozvodaku..
-
20:16:30 17.5.2009
to by nebylo se shora aspon myslím
-
20:15:32 17.5.2009
když dolyvaš olej co ruce, netřepou se ti možno hledat přičinu tam? :))
-
20:08:56 17.5.2009
Caute, dnes jsem nahodou objevil olej pod krytem na bloku motoru a nemyslim, ze tam ma co delat:( Nevite v cem je zakopany pes?