Výfuk

• miky20VT
    oki, idem sa pomaly pripravovat:-D
  • Innocento
    :-)
  • miky20VT
    len to nieeeee... pracujem v dochodkovej firme a keby som to pocuval aj na zraze tak si hodim maslu:-D
  • Innocento
    Tak to na srazu začneme debatovat o kolech a skončíme u důchodový reformy :-)
  • miky20VT
    lol. nocarret v trebici pokracujeme ne? :-)
  • nocarret
    no kapku jsme ujeli s debatou dobrá no tak teda výfuk .-)
  • miky20VT
    v poho dave:-) este predchadzajuci majitel ked som od neho kupoval coupe tak mi ukazoval fotky z cielovych roviniek a bolo to tam krasne vidiet ako na 16 coupe nabralo na urcitej drahe o dost vyssiu rychlost(viedli sme o tom dost dlhy rozhovor)... inak cela tato tema je o nicom... :-) kazdy ma svoj nazor.. ja som napisal, ze nejde vzdy o rychlost a o jazdne vlastnosti.. ale aj o dizajn, lebo to by si tam ludia nedavali vacsie kola a pod.. a ze si niekto mysli, ze s velkymi kolami ide auto rovnako tak je to jeho nazor a ja ho respektujem... ;-)
  • DAVE20VT
    Jenom pisu jak to je a souhlasim ze s malym prumerem bude kratka vzdalenost rychlejsi nez s velkym prumerem. Ale na 1cm na prumeru to nemuzes poznat
  • miky20VT
    dave na 1000m maximalku nenaberes..
  • DAVE20VT
    Skoro... Cim mensi obvod kol tim mas vyssi kroutak ale nizsi výkom, cim je obvod kol vetsi tim mas mensi kroutak, ale vyssi vykon...Tzn. na malých kolech rychleji naberes rychlost ale maximalka je vetsi na vlkých kolech. Ale v tomhle pripade je to jedno jestli 16 nebo 17 oba maji skoro stejný průměr kola.
  • miky20VT
    nocarret: skus si zajazdit 1000m drahu na 17kach a na 16kach ci budes mat rozdiel v maximalnej rychlosti.....
    garantujem, ze to bude min o 10km/h menej na 17 ako na 16...
  • nocarret
    Vojto těch 2,5cm poměru velikosti mezi ráfky bude znát pouze v teoretické rovině, samozřejmě máš pravdu, ale efekt je 0 prostě to na takhle silným autě nepoznáš.
  • von Raven
    no ale treba 15" profil 50, 16" profil 45 a 17" profil 40 je pri sirce gum 205 na 15" 205 na 16" a 205 na 17" priblizne stejny obvod kola takze jen mensi odpruzeni na nerovnostech v gume ze to na 17" vic citis... na 17" se davaji ale sirsi gumy tak to pak muze udelat vetsi valivy odpor, ktery muzes trosinku poznat a pomer profilu k sirce gumy taky lehce zmeni obvod kola, proto asi myslis ze 16" jsou nejrozumnejsi... taky k napravam a tlumicum a pocitu z jizdy, bohuzel s brzdama brembo tam nic mensiho jak 17" nedas ale na ostatni coupe je rozumne se podle meho drzet 16" treba 215/45 nebo 225/45 nebo 205/45
  • Vojta
    nocarret: To není blábol :-) 16ky mají lepší zrychlení a menší spotřebu než např 17tky, sice o malinko ale mají. To máš např.jak krasobluslení, začneš se točit na místě s rukama u sebe a točíš se rychle, trošku roztáhneš ruce a zpomalíš se, protože bys potřeboval více energie na větší obvod :-) Obvod kola je sice stejný ale obvod disku ne...a disk je těžší než guma tudíž 16tky musí být lepší na akceleraci :-P Snad jsem uvedl dobrý příklad :-D
  • nocarret
    to je ale pěknej blábol že se 16" to jede líp .-)) obvod kola je stejnej ne? .-) podložky jsou jasný širší stopa = lepší trakce v zatáčkách
  • miky20VT
    nejde vzdy iba a funkcnost a vahu!! keby to tak bolo tak jazdia vsetci z malymi keleckami a vykuchany... preco si davate na auto 17ky kola a podlozky, ked s 16kami to ide lepsie? kupe je rychla super kara, ktora si zasluzi budit velku pozornost

btw duplex nie je ziadna vaha naviac... nakolko napr ja nemam tlmice.. az eto mozno ubere 3 kone? no kaslat na to v tom stvrt tisicovom stade sa to strati:-DD
  • von Raven
    Vojta ten bude dobry, to same ma i Venca a pekny zvuk, ja jsem koupil ten druhy delka 50 a dira 100mm a uz to nebylo ono ale ted to dal kamoc na megana a zvuk jak vino, ja jsem koupil rezonator a koncovku prumer 80 a svarilo se to a je novy vyfuk :)
  • JP
    Přesně jako nocarret. Vypadá to hezky, ale zbytečná váha navíc:)
  • Vojta
    Tak už jsem si objednal teda..ten rezonátor níže + toto :-) http://www.sportovniautodoplnky.cz/universalni-cel onerezovy-vyfuk-3a-racing-styl-tanabe-silencer-1/

• Vojta
    A poradíte mi teda co tam šupnout? :-P
  • nocarret
    je to jen na parádu nic jinýho nelze čekat .-) už jen z principu funkce, původně jsem to taky zamýšlel už před 3mi lety ale kvůli funkčnosti jsem to zavrhnul, nemám rád imitace, jinak jako designovka pěkný!
  • miky20VT
    lol no tak to zakryl napis:D:D
  • miky20VT
    dik ravene... btw duplex vyzera vsade dobre aj na brzde:-D
  • von Raven
    ten duplex je pekny... tak, kdyz se tu resi vyfuk, ma nekdo rozkresleno jak vypadaji streva toho tlumice zvuku u zadniho kola? bez neho to je kraval jak cyp a s nim to je furt skoro origos zvuk, takze pocitam ze tam povede trubka od katu a ta bude na konci ucpana a derovana, to pujde do jine komory, pak derovanim do dalsi komory a tam zase bude koncem ucpana trubka na vyfuk jen s derovanim, myslim ze zrusit jednu prepazku nebo zvetsit derovani udela zvuk tak neco mezi kravalem a origosem
  • Vojta
    Tak jakou kombinaci byste mi doporučili? Nechám si rád poradit od zkušenějších :-)
  • Vojta
    Tak jsem si konečně našel eshop s dobrým výběrem.
    Tak se rozhoduju mezi..buď: rezonátor http://www.sportovniautodoplnky.cz/sportovni-rezon ator-dynomax-magnum-glasspack-muffler/ + jeden z těchto 2 výfuku - http://www.sportovniautodoplnky.cz/universalni-ner ez-sportovni-vyfuk-otto-racing-1-silencer/ nebo http://www.sportovniautodoplnky.cz/universalni-spo rtovni-vyfuk-dynomax-magnum-race-welded-oval-do-50 0-koni/

a teď je otázka jak to nakombinovat..jestli by to bylo good i bez rezonátoru jen s koncovým nebo třeba naopak jen s rezonátorem + na konci jen obyč koncovka.
    Chci aby to mělo dunivý zvuk, ale ne zas aby to řvalo a trhalo uši :-)
  • Vojta
    Miki: No u mě je to zrovna teďka docela jedno, protože mi dýmí turbo jak sviňa, takže je fuk, jestli mi ho vemou za kat nebo za turbo :-D
    Budu s tím muset něco udělat ale, jelikož jak jsem si nechával servisovat klimu + plnění, tak mi pak v té firmě nadávali, co to mám za tank, že museli pořád odbíhat, jak se v tom mega dýmu dusili při testování :-D
  • miky20VT
    vojto ja som tiez rozmyslal, ze vyhodim a kat a dam rezonator, ale neviem ako u vas tu uz policajti pouzivaju prenosne stk!! a robi sa to aj v rakusku do ktoreho dost casto chodim(napichnu ti sondu do vyfuku a dovi a dopo:( ) takze prist o technicak koli katu sa mi nece..

skus napisat nadimu mozno by ti taky dokazal spravit..
  • miky20VT
    a vysledok je tu... only duplex
  • Vojta
    No já bych to chtěl asi nějak takhle:
    Místo katu rezonátor s mont.průměrem 60, pak trubku 60 a na konec dát něco takového laděného, jak má Nadi na obr.
    Akorát vůbec nevím, jaký ten koncový díl tam dát. Jakou značku, typ, průměr atd aby mi to nedusilo.
    Máte nějaký dobrý link, odkud koupit?
  • miky20VT
    nadi co to mas za pneumatiky? su to dunlop sp sport 9000? bo ja som si ich objednal a som sakra zvedavi co budu zac...

a vojta ja mam tusim 66ku od katu az von..
  • von Raven
    pravda zatim jsou fotky jen te moji roury ve clenech :) ale zacne se na tom pracovat brzo jen nevim kdy, vcera jsem se vratil z danska a od zitrka sem velke zvire u maturit :D pocitam ze ale v utery utecu brzo a potrapim muj servis :D
  • von Raven
    dneska sem udelal jiny konec :) uz me srala ta roura od komina (100mm) a koupil jsem rezonator a koncovku 85mm svaril, tim vznikl zajimavy konec ala mugen a jak se to nahreje je z toho slusny zvuk...
  • diagnóza 16VT
    no ja řeším podobný problém...chci vyměnit středový díl, dát tam jenom nerez trubku..ale taky ten průměr bych chtěl vědět, nebo co je k tomu ještě potřeba udělat? stačí jenom řížnout vyměnit a zavařit a jezdit?nebo eště neco? :D
  • Vojta
    Tak jsem se byl teďka poptat v servisu kde si odjakživa necháváme dělat výfuky (na feldu, mondeo) a zeptal jsem se na kolik by mě to vyšlo u nich. Rezonátor místo katu + koncový tlumič s koncovkou + práce 6000,- To je docela dost podle mě (na to že na webu mají napsané, že výfuk zakoupený u nich montují zdarma) :-P Budu muset dál hledat levnější variantu :-)
    Ještě že se mi podařilo sehnat nejlevnější firmu v Ově na černé folie na skla. Za 2900 mi to na coupátko nahodí.
  • Vojta
    Aha. No to mi ale taky moc nepomohlo :-D
    Kdyby ses náhodou nudil, mohl bys mi to změřit kdyžtak? :-P
    Jinak ty tam nemáš vůbec nic, jen trubku a rezonátor?
  • Vojta
    Zdarec. Chci si vytáhnout původní výfuk, všechno pryč (kat, tlumiče) a chci si tam dát jen trubku, rezonátor a koncovku. Potřeboval bych ale poradit, jaké vnitřní průměry jsou nej na 20VTčko? Našel jsem hodně názorů a všechny se liší. Když se tam dají větší průměry, tak to nejde za plynem, když menší tak se to dusí, tak ví někdo z vlastní zkušenosti, jaké ty rozměry trubek, rezonátoru jsou ty nej? :-)
    Díky za každou radu