Teplota motoru a piskani

• Phoboss 1,8 16V
    Toho praskání v těch relátkách či co to je jsem si taky všim... Ale taky nevím o co jde... praskalo v tom vždycky při přidání plynu a zvednutí otáček... že by nějaký potenciometr??? :(
    A teplota motoru... taky ji mám teďka v tom pařáku vyšší... v zimě jsem si dával novou chladící kap. a zdá se mi že čím byla řidší (např. do -5) motor se dříve zahřál a byl i lépe chlazený... a pak když jsem naředil do mínus 20 zdálo se mi že se motor pomaleji zahřívá, ale zároveň pomaleji chladne... hlavně teď v tom teple :(
  • RAdE
    svuk :-D to cou veci po ranu...zvuk*
  • RAdE
    Tak po ceste do prace v poho, ale porad nevim, jestli ty dve cerne prskaci krabicky maj delat ten zvuk =) a co mohlo byt za svuk to piskani od motoru :-/
  • RAdE
    Zitra s tim jedu do prace, tak to zkouknu kolik tam bude behem jizdy °C.
  • Mertix
    a při uplne normalni jizdě, když chvíli jedeš máš kolik stupnu?při popojíždění to mam taky, a to by mělo být ok, když se rozjedu, mam už normal něco k 80C
  • RAdE
    Zdravim, chtel bych se zeptat, jestli je v tomto pocasi (teplu)normalni teplota motoru kolem 100°C celkove ikdyz jedu pomalu nijak tomu nedavam, ale motor i nadobka kde liju vodu jsou skoro varici kdyz si na ne pak sahnu.A jeste jedna vec viz foto, jak jsou tam ty dva cervene krouzky nahore, tak to pokazde dela zvuk jakoby prskalo jiskrilo, ale to je asi normalni ze?A jeste dneska jak jsem dojel z obchodu, tak jsem zajel do garaze kde sem nechal bezet motor a viz foto krouzek dole jak je ten posrany hlinikovy plech co mi drnca pri akceleraci, tak jsem tam slysel nejake konstantni piskani, ale jakoby to slo snad az nekde od motoru, napada nekoho co by to mohlo byt?