Úplná symfonie zvuků :(

• turbo
    Vilis 1.8 a jak ti jde čerpadlo když zapneš jen klíček?kolísá při čerpání?
  • Jarda "roger"
    Majkl: Teď už to nedělá, pro změnu mi skáče auto při dvojce :( Něco je asi hoodně špatně.

Asi to předám odborníkům, snad si oni poradí.
  • turbo
    Jarda roger řemen sem měnil nepomohlo to je kovovej zvuk kov na kov nasucho.Jinak jestli chceš mít jistoto že to není řemen tak ho trochu mázni mejdlem
  • Phoboss 1,8 16V
    A destičky máš ok??? Já měl při jízdě podobné problémy s pískáním od (zadích) brzd a při brždění (ale já už byl na výměnu připraven) Sundal jsem třmeny pořádně je pročistil - ty vodící plochy byly pěkně zasr*né takže ocel. kartáč a smirek a teď po výměně vše ok:) Se tam to zapískalo i na nerovnostech aniž bych brzdil...
  • Majkl
    Takže to během jízdy chrčí pořád, nebo jen při sešlápnutí spojky? Zkusil bych se ti ještě poptat
  • Jarda "roger"
    Majkl: Nenene, dělá to naštěstí jen za jízdy. Těma brzdama by to být mohlo? Že se nějak uvolnily nebo co. Protože s tím přišlo i to pískání při brždění.
  • Majkl
    To chrčení ve spojce je i když auto stojí při každym sešlápnutí spojky? Pak to bude pravděpodobně vymletý ložisko. Mě dělalo to samý. Taky to začalo z ničeho nic a časem to bylo stále hlasitější. Přežil jsem s tim zimu. A teď zrovna se mi vyměňuje. Jsou tam dvě za sebou, tak minimálně jedno z nich to bude.
  • Denis 1,9 JTD:(
    Jarda: Řemen napnout nebo vyměnit, nebo se ti přidírá ložisko alternátoru...repas.
  • Jarda "roger"
    Dwwwayne...Denis: Ten kovový zvuk je jako když brzdíš a jede železo po železe, žádné cinkání. A ten řemen mě taky napadl, ale co s ním? vyčistit? vyměnit? rovnou zajet do servisu?
  • Denis 1,9 JTD:(
    měl jsem kovový zvuk při sešlapávání spojky, jako když klepnu do plechu a on cinkne, potom mi odešla spojka...:(
    Ten rezonující zvuk by mohl být kryt svodů, jestli se nemýlím, tak 1,8 ho mají.
    pískání asi nebude řemen od alternátoru co?:-)
  • Jarda "roger"
    turbo: mě to pískalo po dvouhodinové jízdě.
  • turbo
    To pískání v motoru-je to pod horním víkem mám taky ale jenom kdež je studený motor -čím chladnější tím to dýl píská.Je to jako by šlo ja říkáš něco na sucho ale vršek maže jak blázen a tak po minutě až třech to je v pohodě tak taky nevím jestli se něco neklube.
  • Jarda "roger"
    Dneska při nezvykle delší cestě kupátkem se rozeznělo několik nepříjemných zvuků, na které nejsem zvyklý.

Ten první nastane ve chvíli, kdy sešlápnu spojku. Zní to jako když jede železo po železe soustavný zvuk. Asi jako když brzdíte a je v tom nějaký bordel. Napadlo mě, že to je skutečně tou brzdou a tak jsem zkusil - po cca 10km jízdy byly levé brzdiče úplně horké, nevím zda je to špatně, v minulosti jsem nezkoušel.

Teď dokonce když zabrzdím, tak to píská, fuj. Prosím, nechci radu tymu ať to promažu =)

Další zvuk je pískání v motoru když stojím a jede volnoběh. Při vypnutí motoru to vygruduje a "dopískne". Jako by něco nebylo promazáno.

A závěrem je podivný rezonujicí zvuk v motoru za jízdy, asi jako škoda 120 při 2200ot/min.