-
19:16:34 13.4.2009
dělá to. když jedu kudlu s 20VT tak v ostrejch zatáčkách rafika pěkně skáče. neni na to dobrej pohled, ale děje se to. částečně to eliminujete tím, že přelejete olej přes max... ale to už tu všechno bylo napsáno níže. jen se chci přidat se zkušeností... a bublinkama to neni. to by pak dělalo i na rovině. na 100% si koš přisaje vzduch. ale dokavaď neproblikne kontrolka mazání, tak si myslím, že to neni tak kritické...
-
18:08:22 12.4.2009
no velkej problém dělají vzduchový bublinky, který pak řeší mazání se suchou skříní, 2 čeradly a nádobou, kde seodlučuje vzduch z oleje..-.
koš se většinou sám o sobě neobnaží tak aby nasál kvantum vzduchu, spíš nacucne nějakou bublinku , která pak prostě putuje okruhem..když se sejde víc - v případě velkýho pohybu oleje ve vaně- vlivem odstředivejch a setrvačnejch sil je vymalováno
-
16:17:31 12.4.2009
no, přiznám se že ani já nemám vysledovaný co 20VT ukazuje při dlouhé odstředivce. Letos zatím ještě bohužel nejezdím a předtím jsem to nikdy neřešil, u jiných aut jsem si kolikrát všim že při kudle problikává mazání a pravděpodobně při některých delších odstředivkách nastává bezpečně mazání vzduchem, a to nejezdím na okruhu.:) Kdyby někdo měl ještě nějaké další poznatky nebo jak to je u 20VT, rád si je přečtu a určitě né jenom já, díky..
-
14:25:00 12.4.2009
no ostrý zatáčky řeším jen dostatkem oleje - cca 0,5cm nad rysku max...
máme tady pěknou ostrou zatáčku, kde se dá jet kolem 100 a s celkem velkým bočním přetížením takže se olej může odlejt od sacího koše- ale dle budíku to maže.. možná by to chtělo test v serii podobnejch zatáček...
20VT neznám jak má dělanou vanu, u 16v/VT nějaká přepážka není problém...
-
14:20:16 12.4.2009
Na tohle se zeptej Davida20VT ten v tomhle smyslu o nedostatecnem mazani povidal. Ale on jezdi na slickach. Ja nemam cas na budiky v zatacce koukat, ale kdyz brzdis nadoraz tak se da ta rucicka tlaku oleje pekne rozhoupat. Treba k tomuhle neco vic povi Honza. Ja muzu jen teoretizovat co se tam deje. Ale samotneho by me to zajimalo....
-
13:45:35 12.4.2009
jak to je s dostatečným mazáním u 20VT např. na okruhu v táhlejch zatáčkách,má čerpadlo z čeho brát? Je nato dostatečně přispůsobený vnitřek přepážek origo vany?