Zvuk variátoru

• Martynnz
    Chlapy... jak složitá je výměna variátoru???
  • diagnóza 16VT
    takže to cvakání je vadnej vae ventil jo? sice nevim co to je ale už teď mě to štve...nevíte za kolik se dá pořídit?
  • Mertix
    a kde sehnat novej?
  • diagnóza 16VT
    jj to cvakáni to by mě zajímalo co to je...kdyz otočím klíček do polohy kdy se mi zapnou světla atd...tak to cvaká..asi tak 3-4sec. pak to prestane a startuju..(pro jistotu) co to může být a jak to vyřešit...zdá se mi že to nedělalo..alespon ne tak hodně jak v poslední době..
  • Petr613
    vsadil bych na hydroštely
  • Tlama
    nějakej motorář by to mohl rozepsat...třeba se mýlím jsem elektrikář -) ale pružinka to nebude určitě
  • Tlama
    no je to právě zpusobené detonací paliva....protože to špatně časuje sací vačku a blbě to jakoby pálí
  • ZdenysM.L.
    Jsem myslel ,že ta pružina co je ve variátoru je slabá a pak je slyšet to cvakání.
  • ZdenysM.L.
    Když nastartuju tak je chvilku slyšet cvakání .Jak se dostane tlak oleje do variatoru tak to přestane.Co je teda slyšet z motoru co má špatný variátor?
  • Tlama
    ale to nemá s typem motoru přeci nic společného...ptal jsi se jak zní variátor...a odpovídám nijak...nevydává zvuk...pouze když je blbě nastavené časování kvůli vadnému variátoru tak zní motor jako diesel...takhle jsem to myslel -)
  • ZdenysM.L.
    Tlama: 2,0 20vt bohužel nevlastnim .U 1,8 jsou hluky a zvuky v motoru jinéé:-)))
  • Tlama
    variátor nevydává žádný zvuk.......spíš motor -)
  • ZdenysM.L.
    Může někdo nahrát a dát sem zvuk variátoru co je v pořádku a ten co je hlučný.Dík