Geometrie přední nápravy

• von Raven
    ..napsal sem to blbe... na disk se to da a disky se nastavi ok, ale krive sjete gumy se enzacnou sjizdet rovne ale porat dal krive, vysledek pozna az nasadi nove gumy
  • von Raven
    bobi na disk se to dava ale na krive gume to auto stejne sedi pak na ceste jinak
  • Thor
    To Klouček: Já si řikal, že se to chová jako by to mělo rozbíhavost místo sbíhavosti. Co jsem zkoušel na jiných autech, tak při rozbíhavosti jde lépe do zatáčky, ale volant se vrací pomalu při výjezdu. Při sbíhavosti se naopak hrne do zatáčky ale lépe vyjíždí. To ale je jen soukromý pocit. Už jsem se to chystal ladit.
    Mimochodem nemáš pěkný černý tapec do pravých dveří (20VT). Nějaký expert ho nalomil a pořádně nesedí.
    Dík za info.
  • bobi
    Von Raven: na gume absolutne nezalezi, meraci pristroj sa uchytava o disk. Geometriu robim v praci denne. Dolezite je nemat ziadnu vôlu v naprave a rovnako nahustene pneu.
    Dave - mozem ti vytlacit protokol, tam su presne udaje od vyrobcu.
  • von Raven
    geometrie se dela hlavne na novych gumach a na laseru, pokud sis nechal stelovat jete gumy tak zazrak necekej
  • Dave 1,8
    Díky,měří se na zatížený nebo odlehčený nápravě?Ještě me zarazilo,když jsem auto koupil mělo dost velký ačke lp 5 pp 3 stupně.Zadek ješte prohlídnu,ten by měl bejt v cajku.
  • Dave 1,8
    Rogy-díky užitečný stránky,snad se tam proderu.
  • rogy
    http://www.polak.ch/coupemanual/ tu by si to mal mat len treba pohladat... :)
  • Dave 1,8
    Prosím o radu,ví tady někdo správný nastavení přední nápravy-sbíhavost,pořípadě odklony kol?Nechal jsem si dělat geometri a pneu se mi dále sjíždějí nerovnoměrně.Teď si pořizuji nové pneu,tak bych nerad za chvíli kupoval nové.Díky.