Alarm zlobí

• Andel_Jirka
    Jarda: Aha :). Možná tam ani alarm nemáš.
  • Jarda "roger"
    Andel_Jirka: Za prvé nemám klíček :D a za druhé je tam jen plastová zátka, kterou když jsem s trochou síly vytáhl, zůstala po ní jen díra skrz.
  • Andel_Jirka
    Jardo, to vypínání alarmu by tam někde mělo být! Je to nenápadný zámek pro ten malý klíček.
  • Simarik
    nooo doma, ještě nemám opraveno :-) ale alarm funguje, nedávno ho zkoušel pes když šel kolem a praštil ocasem do dveří
  • Luxor
    Stando, kde teď parkuješ? :-)))
  • Simarik
    já mám tenhle a zatím spokojenost, občas mu chvíli trvá odemknutí, to nevim proč, ale montáž byla jednoduchá a vše funguje http://levnealarmy.cz/eshop/autoalarmy/mistral-max -r1.html
  • Jarda "roger"
    Btw co je zlého na http://www.aukro.cz/item570712155_dalkove_ovladani _skvela_cena_bx_10_pekny_tvar.html ? =)
  • Tlama
    Jardo jestli v kaslíku nemáš vypínání alarmu klíčkem tak asi nemáš origo alarm.....řídící jednotka alarmu spíná blinkry bud bezdotykově...to je polovodičem nebo dotykově a to je klasické relé........je tedy schované v krabičce alarmu...jestli tomu nerozumíš svěř to raději nějakému odborníkovy at si to celé nerozesereš a budeš pak kupovat i novej alarm -)
  • Jarda "roger"
    Zní to zajímavě i věrohodně (sic nevím, proč se mi za jízdy "zapl" alarm).

Ale problém je v tom, že tomu nerozumím jako vy. Nevím co je relé, kde je, jak vypadá a jak ho přidělám aby neviselo o.O

Jinak podle nějakého manuálu jsem koukal do přihrádky spolujezdce že vypnu/zapnu ten dálkáč a ono tam nic není, jen plastová stěna =O
  • Tlama
    vysí ti relé v alarmu co spíná blinkry.....tedy tipuju
  • Jarda "roger"
    Problém pokračuje a je v druhém stádiu.

Dneska cestou z práce na mě pár lidí troubilo... se stává že. Ale přijel jsem domů, zaparkoval a koukám na autě předemnou, mě svítí oba blinkry. Zapnutí blinkru ani nouzovek nemělo žádný efekt. Mě to na přístrojovce blikalo, zvuk dobrej, ale z venčí to prostě svítilo. V době kdy to svítilo, na přístrojovce žádný efekt. Co teď prosím? :)
  • Andel_Jirka
    Možná by stačilo jen vypnout alarm (ale spolu s ním i dálkáč) v přístrojové desce u spolujezdce tím malým klíčkem. Zkontroluj všechny pojistky.
  • Simarik
    jej to už nevim, ale někde se to tu probíralo ale moc sem to nečetl. zkus se mrknout...
  • Jarda "roger"
    Simarik: A teď... Kde ta jednotka je? Jak ji poznám? Jak ji odpojím? =)
  • Simarik
    noo nevim jak to zjistíš, ještě sem tvý autí neviděl. hold najdi jednotku a odpoj. když to bude OK tak máš jasno. aspoň já bych to tak řešil
  • Jarda "roger"
    Simarik: To jsou mi otázky, jak to zjistím?

Fiátka mám 3 měsíce, co jsem zatím vysledoval, tak na tom autě není upraveno vůbec nic, takže předpokládám, že ani alarm.
  • Simarik
    viděl bych to na jednotku alarmu :-) máš origo nebo dodělávaný ?
  • Jarda "roger"
    Dneska ráno jsem si šel přilepit ALU kroužky kolem topení (děkuji Simariku :) a koukám a svítí mi kontrolka blinkru. Vylezu ven a on svítí i levý blinkr.

Zkoušel jsem pohnout páčkou, zapnout nouzové, nastartovat a zase procvakat a nic. Tak jsem zkusil dálkově vypnout/zapnout (děkuji pane Gates) a blinkr zhasnul.

Před chvilkou mi volal vrátný, že mi svítí levý blinkr a každou chvilku houká auto jako by ho kradli. Tak jsem tam šel, odemknul dálkačem, zamknul klíčem. Nesvítí a snad ani nehouká.

Zajímá mě ale co se stalo a jak tomu předejít. Aby se to pak nerozlezlo i na ostatní elektroniku :(