huči pri 80km

• von Raven
    dal sem teda Honzo na tebe a objednal u Patrika cely naboj, rozhodne lepsi cely jak vidim na tom sroubu nez nekde potit krev s lisovanim loziska :) sice na druhou stranu s tim hucenim jezdim od te doby co to mam, ale kdyz je to aktualne jedina zavada o kere vim a ty tak plasis o upadlem kole tak to koupim a vymenim :D
  • von Raven
    tak v prvni fazi pri potahu volantu prudce doprava to ustavaji prave tlumice bych rekl a pak se to ale odstredivou silou prenasi na opacnou stranu... na vlastni oci sem videl nejednou na rally kde amateri vzali zatacku doprava tak prudce, ze se jim pak cela prava strana odlehcila a zvedla a jeli po dvou levych, takze si myslim zacina to najezdem do zatacky na te strane kam se toci, ale prujezdem se to presouva na druhou stranu a huceni prestava jak do zatacky vjedu, ne kdyz sem predni a zacinam teprv tocit... v podstate to je jedno, jak se to zvedne, jak rikaji ostatni by to melo jit poznat a mi to huci tak, ze to proste jasne lokalizuju :)
  • Tlama
    Raven....hehe píšeš že ti nehučí při jízdě do prava protože je odlehčené...si se spletl ne??DDD.
  • von Raven
    kdyz pisou v katalogu zadni lozisko sada tak to je jen lozisko nebo vsecko co je treba vymenit?
    http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=LvV0IHPj &
  • Honza
    jeste mam lepsi obrazek (resp. je v knize fiat tipo Jak na to) jak to je reseny primo v naboji
  • Honza
    celej naboj se meni...
  • von Raven
    takze vymenit? ty loziska sou nalisovane a jedno nebo dve a huci asi to vnitrni co? a menit loziska nebo cely kus?
  • Honza
    no hučení ložisek, zejména zadních, bych nepodceňoval..upadlý kolo i s nábojem a zničená půla auta může nemile překvapit
  • marcin
    dikes hosi,uz to nehuci vymenil som loziska na oboch stranach a mam pokoj a peknu hudbu motora v aute:-))este raz vdaka za rady,cago
  • von Raven
    taky mi to huci vlevo vzadu a NEhuci pri zatizeni teda jizde doprava, takze huci odlehcene. Pozoroval sem to celou cestu teda po tom co sem si tu precet, ale to je fuck prerazim to vyfukem a subwooferem :D
  • Coupe20VT PLUS :-D
    tak se nehádejte... je to stejně fuk... dobrej mechanik to na zvedáku pozná, když tim kolem zalomcuje a roztočí ho.... a víc to neřešte... každej prostě máme svoji metodu a zkušenosti...
  • Simarik
    mě ložisko dost hučí už v 50km/h (PP) a v pravotočivý zatáčce je celkem klid. měl sem zimáky a nejdřív sem to nepoznal, hučely gumy, ale pak už hučela podlaha a teď na letních to je jasný, ale už je pozdě. je dobitý totálně
  • Tlama
    děda....děda..nebud hustej o hovně meleš ty..já radím co vím...mám svě zkušenosti tak drž hubu..kurva člověk se snaží poradit a ještě dostane pomrd od nějakýho dědka!!!!!
  • děda
    Tlama...je potřeba poradit a ne kecat vo hovně. Na zvedáku dobrej mechanik vadný ložisko pozná,když něčemu nerozumím, tak neradím.
    to samé jako pol... při zatížení poškozeného ložiska začne od kola jít zvuk jak kdyby ložisko drtilo šutry... a při odlehčení zase naopak, téměř utichne...
  • POL 20VT
    Má dosavadní skušenost je ta že zatížené hučelo jako prase a při odlehčení znatelně utichlo. :-) Dobrý ložisko sem určitě neměnil, to bych pak určitě poznal :-)
    to je prostě zákon logiky... je rozdíl mezi odlehčeným a nezatíženým...
  • Tlama
    Coupe20VT ....hoši....kdyby odlehčené nehučelo tak by jsi na zvedáku pozna hovno...D
    hučí to zatížené... odlehčené přestane hučet... a podle zákona odstředivé síly se při zatáčce doleva pravá strana zatíží víc a levá strana je odlehčená...
  • Tlama
    děda ...myslím že právě naopak....odlehčené ložisko nepřestane hučet ale zatížené ložisko jo...tzn při levém rejdu nehučí...síla se přenáší na pravou stranu....pravé ložisko ko.
  • děda
    Myslím že máš špatné ložisko na levé straně auta. Na zvedáku to zjistíš na 100%. Pokud zatáčíš doleva,pravá strana se zatíží a levá odlehčí.Odlehčené ložisko přestane hučet.Jenom na zvedáku určitě zjistíš jestli je to přední a nebo zadní.V autě to skreskuje.Můžeš mi to věřit,živil jsem se tím asi 20let.
  • marcin
    a este nevie niekto cislo loziska?SKF su kvalitne?
  • marcin
    tak diky hosi,idem objednat a menim,cago
  • bobi
    neni o čem.
  • TOM
    taky myslím
  • Tlama
    100% ložisko
  • Kůča
    i s tou rychlostí to sedí :D
  • Kůča
    jj já měl ten samej problém a bylo to ložisko...:)
  • Brano20VT
    daj hever zdvihni zkus volu kolesa , poprípade pootočit kolesom a počuvat či nedrhne
  • Brano20VT
    ložisko ?
  • marcin
    zdar hoši,mam taky problem ze mi pri 80-tke zacne hucat predne prave koleso,dal som ho aj prevazit,je ok,pneu mam nokian,ked zatacam do lava hluk prestane,zrovnam a zase to zacne hucat,ak viet poradte co s tym,dik