pomoc Imobilizer :(

• Jozef16VT
    Bekr: http://www.polak.ch/coupemanual/ tu je manuál na Coupe, v tom "volume two" si prejdi všetky "20 valve wiring diagrams" a možno ti to pomôže
  • Bekr
    jj,právě,mam dokumentaci na Fiat Bravo,bude to cca stejný?
    Dneska sem to zase študoval v autě,ruce špinavý,odřený ale pořád nic,nevim,když auto stojí,tak nic,ale zdá se mi,že to dělá vždy na stejném hupu,nebo ve stejné zatáčce,ale to je blbost a hlavně to dělá intenzivnějš,začlo to na 1 pojistce za jízdu a ted po 3 dnech jich praskne cestou z práce 8,takže sem dojezdil,došli pojistky a čeká mě servis :(
  • Tlama
    chtělo by to dokumentaci co vše je zapojené za tou pojistkou co praská...třeba to je pro více součástek včetně imob. at nehledáš kde nemusíš
  • Bekr
    ještě jen,kde najdu nějakou tu jednotku imo,nebo řídíci,prostě věc,s čim je spojená ta pojistka u baterky.Kabely sem prolezl a nic,sral jsem se s tim docela dlouho.Pak sem se s autem rozjel a jen do mírného stoupání,pojistka hned praskla,když sem na to malinko šlápnul,fakt nevim už kde je chyba:(
  • Bekr
    tak to abych hledal dál kde je skrátek co :( do řitě
  • Coupe20VT PLUS :-D
    a stejné je to s amperama...
    jo. to snad víš... když do žárovky co máš doma v lustru pustíš 380V tak udělá co? ANO! shoří... a tak je to se vším...
  • Bekr
    tak dneska z práce praskla 4x pojistka,na poslední 5 jsem dojel k baráku.Taky sem myslel tam dát větší,ale přeci tam neni pro srandu ta 15tka...
    Sem promrzlej jak blázen,když sem hledal prosřenej kabel,ale zatim sem nic nenašel.....můžu něco pokazit silnější pojistkou?
  • Fugasik
    Zkusil bych dát silnější nebo to proměřit kolik ti tam vůbec do ní teče.....
  • Tlama
    ty woe to ani neříkej nahlas že jsi vystudovanej v oboru :D:D:D.
  • Bekr
    já právě nevěděl,jestli to dělá skrat,nebo tam je nějaké přepětí bo tak...stydim se a to sem vystudoval elektro :D
  • Tlama
    zkrat?....co jiného taky že...)
  • Bekr
    tak sice problem vyřešen,ale po výměně pojistky v motorovém prostoru pojistka opět prsskla a za dnešek praskla už 2x...nevíte čim by to mohlo být.Dávám tam pojistku správné hodnoty,tedy 15tku,ale i tak praskla dnes 2krát a nerad abych musel měnit pojistku,někde v centru na křižovatce bo tak.....

Proč pojistka praská?
  • Simarik
    Coupe20VT: nejsi v tom sám :-) taky budu množit klíče
  • Bekr
    no já mam všechny klíče,všechny karty,ale ty zase alespon nemusíš řešit problemy typu svítí imo :)
    se máš... aspon máš všechny klíče... já mam jen jeden a ještě ne master
  • Bekr
    Tak problem dnes vyřešen.Nevím proč,ale byla to kravinka.Už se si fakt nevěděl rady a kámoš s AR klubu cp měl stejný problem,tak poradil,ať zkontroluju pojistky v motorovém prostoru + zkusim odpojit jednotku imo na 10min aby se resetovala.Tak po důkladném hledání různých pojistek v ledový garáži sem vyměnil jednu prasklou u vzduchovýho filtru,ani nevim k čemu tam je a ejhle.Autí hned ožilo,kontrolka zhasla a čerpadlo jede jako o život.By mě fakt nenapadlo dávat to za vinu pojistce,že svítí klíček.
    Každopádně mi spadl kámen ze srdce,už sem chtěl šefovat origo servis fiat a ty řekli že mají čas až za 2 týdny skoro
  • Bekr
    Myslim na to,ale chtěl jsem otravovat až jako poslední možnost,jelikož Patrika osobně neznám a gooddeathovi to taky nebere....
  • Tlama
    hm...zavolej Patrikovi už to párkrát odpojoval
  • Bekr
    Dnes jsem potřeboval ject coupátkem kousek do městza na nákupy a cca po minutě jízdy se rozsvítila kontrolka klíčku a auto zhaslo.Když sem se snažil znovu zkusit startovat,tak svítí pořád klíček.Nemáte někdo nějakou radu,zkušenost,atd co se mohlo stát.Zkusil jsem jak všechny klíče i hnědy,tak odpojit na pár minut baterku a pak startovat hnědym a nic.
    Potřeboval bych to rozchodit do zítra,tak budu rád za každou radu,popřípadě jak imobilizer odpojit....