Úprava škrtící klapky

• Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    jednotka chvíli počká,pak až to bude potřeba tak se ňáko uvidí. Teď ale platí to co tvrdím = máloválec problémák
  • Honza
    :o)
  • Honza
    no on Tě ten máloválec problémák přejde, až budeš hledat levnou alternativu řízení motoru-5ti válce umí jen málo jednotek z vysoké cenové kategorie..

A se seriovou není radno se hrnout příliš vysoko..Bosch je příliš chytrej a sám se učí korekce,takže ve vyšších oblastech výkonů (350+) jsou problémy s chudou směsí na vršku a příliš bohatou na spodku (i když se dávají velké vstřiky),který už nejdou obejít...
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    Kájo ty myslíš 16VT že, to neznám = máloválec problémák, ale u 20VT ji rozvrtáváme na 63 a děláme žiletku klapku s čočkovitou hřídelkou aby se tam toho hodně vešlo.
  • Honza
    takhle nějak to mam udělaný..
  • Honza
    jinak vyhozený vyhřejvání= celkem problém v zimě (občas i v létě) kloudně,rychle ohřát motor
  • Honza
    všechno zrušit lze:) na tipu mam vyházený vše,krom vyhřejvání, na coupe, jelikož mam jinačí sání a na něm je vyustění od VAE, tak i to mam na klapce zaslepený...

jinak klapku mam celou vyleštěnou a udělanej jeden velkej konickej náběh..místo toho schodu tam...

zvětšovat ji ale nemá cenu už jen z toho důvodu,že rozměrama plně dostačuje (skrz 30mm restriktor proleze daleko víc PSů, ať už v turbo aplikacích, či NA - na 230PS u cupový 2l NA octavie stačí 55mm..)
    Taky že by se rozhodily mapy paliva při akceleraci a mohlo by to bejt při akceleraci dost chudý,v extrému by to i "štěkalo" do sání..takže by to bylo třeba odladit..
  • nocarret
    Dneska jsem nějak zatoužil udělat zas něco málo na Coupé takže jsem vykydal škrtící klapku, jakože jí vypucuju. Jenže když jsem jí vyhodil zjistil jsem že neni vlastně co čistit byla úplně v pohodě, má někdo nějaký zkušenosti s úpravama klapky a toho celýho difusoru? Když už to mám venku tak bych na tom něco rád udělal a druhá věc zespodu klapky je vyvedená červená trubička a leze kamsi do toho separátoru benzínových par, můžu to s klidným svědomím zrušit nebo to je nějak životně důležitý? Díky za rady .-)