čistič zdvihátek

• Honza
    HGT olej nebaštilo ani přes vysoký,coupe si trošku pakpá,ale nic závratnýho..přecijen v něm není normální motor, a lafa ta je zatím svatá...jedinej motor kterej celkem baští olej je v tipu,ale tam to jde přes tvrdý gufírka ventilů...
  • Jelo
    Vždycky jsem taky trval na stejný klasifikaci oleje ( na značce ne ).Ale Honza mně teď docela zmátl-vím že toho o motorech ví moc,ale zajímalo by mě jestli ti ty auta pak nezačly ten olej trochu baštit ? To že plná synt.rozpustí karbon a veškerej bordel je jasný,ale právě z toho bych měl trošku strach u motoru s hromadou km.
  • JP
    Já leju 10W60, aktuálně Selenii, ob výměnu dělám výplach 10W40 a jezdim bez problémů:-). Do Alfy jsem nalil 10W60 a teď po 2kkm to postupně přestalo dělat některý věci, který to dělat nemělo. Olej byl během pár set km černej... chystám se ho co nevidět ještě jednou vyměnit.
  • turbo
    Tak takový problémy sem s volbou oleje nikdy u žádnýho auta neměl.Předchozí automechanik majitel co si to přitáh z itali tam dával Halvoline10W-40,já koupil Valvo 10W-60 že utiším zdvihátka a vari(ten mám ale už novej).v itali tam asi byla selenka.Honzi radí Mobil,odborný časáky vizkozní oleje,někdo proplachy,někdo čističe,někdo tam pere teflony,keramixy a furt je na stránkách hafo vylágrovanejch motorů a přitom olejářský odborníci házej oleje se stejnou specifikací do jednoho pytle teda sudu
  • Honza
    výplahc radši ne...radši jinej olej vyměním dřív..nikdy nebyl problém...
  • ZdenysM.L.
    Pokud měníte typ oleje měl by se používat výplach.Jinak já měním olej po 7000 km!! Jezdím 70% město.
  • Honza
    v pondělí jsme nechali nalejt Mobil 5W50 i do alfy -nevím co tam bylo (ale asi díky origo servisu selenie..),dneska jsem koukal do na měrku a můžu říct že to pěkně rozežírá ty usazeniny -už není "čirej",ale hnedočernej...ostatně stejnej průběh jako u bejvalýho HGT...:)
  • turbo
    máš pravdu ,když sem rozdělal vršek ,tak je to jak nalakovaný -do zlatova.Nediv se ale ,že se bojím experimentovat ale když to máš vyzkoušený tak to risknu.Díííík
  • Honza
    jinak se ten mobil chystám nalejt i do tipa a jezdíme ho i v coupe -málokterej olej udrží skoro 3bar při 90=100°C na volnoběh-který má dle tacho 180tkm (ale jelikož písmenka na tacho nejsou v rovině a očividně v něm švícar hodně jezdil,tak spíš tipuju 380tkm..)
  • Honza
    synťák, polosynťák...je to úplně jedno...

do HGT jsme tenhle mobil nalily po 220tkm a motor ztichl. Po cca dvou výměnách se rozpustil zlatavej nános (kterej snad i ucpával hydra a díky tomu rachtaly..) momentálně má motor skoro 270tkm a krásně tiše si ševelí a je zevnitř jak novej...což se předtím nedalo říci (od 170tkm se jezdilo na Catrol TXT, pak GTX3,čímž se eliminovala hlučnost...bohužel opravdu ten Mobil ukázal co je to opravdovej olej...)
  • turbo
    to je synťák já tam mám polo abych to nějakou řidinou nezkurvil a mám najeto 166 tis.Chci zkusit Valvoline 10W-60.dík za radu
  • Honza
    nalej pořádnej olej a zdvihátka po čase ztichnou...doporučuju Mobil 1 5W50...
  • turbo
    nezkoušel jste někdo nějaký čističe a váš názor na ně.na alfě klubu si to chválej,že pak zdvihátka za studena nepískaj a netlučou.PŘÍSADA PRO HYDRAULICKÁ ZDVIHÁTKA - Hydro-Stößel-Additiv

MOC s DPH
    192,- Kč/300 ml
    POPIS VÝROBKU
    Přísada pro hydraulická zdvihátka je jednoúčelová vysoce účinná látka, která byla vyvinuta pro odstranění hluku vycházejícího od hydraulických zdvihátek ventilů.

VLASTNOSTI
    zlepšuje mazací vlastnosti oleje
    čistí ventily a olejová vedení
    je doporučena pro použití v motorech s turbodmychadly a katalyzátory
    odstraňuje hluk způsobený hydraulickými zdvihátky ventilů
    OBLAST POUŽITÍ
    Pro všechny benzinové a dieselové motory. Snáší se se všemi běžnými motorovými oleji.

ZPŮSOB POUŽITÍ
    Obsah 300 ml dózy stačí až na 6 l olejové náplně. Přidání do oleje je možno provést v libovolném úseku životnosti oleje. Po přidání přísady do oleje je doporučeno motor zahřát jízdou. Pro zaručení dlouhodobého účinku je vhodné po každé výměně oleje přísadu znovu doplnit.