zapojení budíku tlaku turba

• TOM
    fk-automotiv obyčejny bily podklad červeny dilkovani 7barev podsvícení pokud chceš fotku mužu poslat zitra ale bohužel jen po mms tak dej number pokud ho chceš vydět.a cena za 800je tvuj a pokud ti chybí i voltmetr přihodím i ten i s kapičkama na dva budíky (mam oba) 1600.- jsou tvoje
  • TOM
    asi ano ja uvažoval o těch kapičkach na sloupek ale mě to celkem na sloupku okna vadí ve vyhledu a ten je u mě na 1.mistě.pročpak?timo
  • TOM
    nezna někdo stranku kde objednat budík přímo do analogovych hodin dobírkou?dík ja ted jeden koupil a je velkej :(
  • Mertix
    k20vt -mě podtlak taky, ale jinak tak 1,3...:(
  • Aladin
    však si také asi turbo vezme dlouhou dovolenou .-)
  • Simarik
    na seriový turbo je to moc :-)
  • k20vt
    Ja jsem nedavno taky daval budik tlaku turba, podtlak me to ukazuje -0.6 a turbo tlaci asi tak 1,4 a v overboostu 1,6. To je asi nejak moc ze :D Je to cipovany 20vt.
  • Mertix
    jo, a to Téčko tam je:)
  • Mertix
    tak dneska mi přišel taky budík, mam ty 3 kably zapojit normál na el.?je to nějakej Auto Gauge, tak sem zvědav...
  • Denis 1,9 JTD:(
    když jsem kdysi sháněl budík na turbo ve favoritu, tak jsem sehnal za tuším 600 plněný glycerínem od HansaFlexu, a vůbec se neklepe. Ještě mi to sami ve firmě doporučovali, protože díky vibracím v autě se ti může ručička i uklepat.
    Akorát je nevýhoda, že není podsvícený, protože není dělaný do auta:-)
  • nocarret
    nene musíš udělat takový "škrtítko" za kterým bude ještě dostatek vzduchu
  • Džanek
    uz chapu:) neco by vymyslet asi slo.. ta hadicka co vede do budiku uz sama o sobe je dost tenka a pevna. Vnitrni prumer hadicky co usti do budiku je cca 2mm.. take by mozna postacilo ji zalepit a vlozit do lepidla treba spendlik, ktery bych pak vytahnul...? kazdopadne na ceste vzduchu uz jedno zuzeni je a to v miste, kde se gumova hadicka od BOV napojuje na tu plastovou tenkou do budiku.. ale asi to neni dostatecne.
  • Innocento
    S tou zkrácenou jehlou by se ti to taky povedlo.
  • Innocento
    Správně, spíš uzel :-) Musíš zúžit vnitřní průměr trubičky. nejlépe na vstupu do budíku. Ten tlumič, kterej to potřebuje vypadá jako injekční jehla. Možná ten tlumič v práci najdu...
  • Simarik
    to spíš uzel nee ?
  • Džanek
    :)) nepostaci tedy udelat dirku o prumeru 0,5mm do hadicky? :D
  • Simarik
    co sem dneska projížděl budíky tak jeden měl to Tčko na napojení kovový a nějaký větší, tak třeba to je v něm !
  • Innocento
    Univerzál asi neni. Buď je v budíku nebo je na to budík připravenej. Budeš muset improvizovat...
  • Simarik
    heh a kde ten ventil sehnat ??? :-)
  • nocarret
    tyhle budíky musí mít v cestě takovej malej ventil, kterej právě tlumí tyhle rázy co tam vznikají a způsobují ten třes, jestli chceš dá se tomu pomoct když zařadíš někam do tý hadičky co vede k budíku takovou jakoby trysku s malinkym otvorem o průměru tak do 0,5mm.
  • Džanek
    a jeste detajl
  • Džanek
    to Maty: presne ten mam. Design docela peknej, presne sedl misto hodin do palubovky, zkousel sem i jinej myslim JOM a ten se do toho krouzku nevesel. Ve dne nic moc citelnej, ted bych volil asi nejakou klasiku nez s LED podsvicenim. Sklicko je trochu vypoukle, rozhodne neni uplne ploche tak jako na fotce a hlavne rozsah je od -1 do +2B.. coz me moc nepotesilo:/ Ukazuje ale s celkem silnym tresem ukazatele.. nevim jestli je to budikem, nebo netesnosti nekde v zapojeni.. tipl bych ze budikem (nekde na GB foru jsem cetl o stejnem problemu ale jineho budiku z ebay) takze pokud chces vazne kvalitu spise nedoporucuju.
  • Innocento
    Cenovka je ale trochu vejš no...
  • Innocento
    Já mám vybráno http://www.stri-racing.com/slm-amber-led.html
  • nocarret
    autostyle je hezky zabalený čínský low end, kamarád měl v CRX asi 4 budíky od nich měřilo to celkem v pohodě ale takovej divnej design
  • MatyCZ 20VT LE
    Taky si chci pořídit budík, myslíš že tenhle bude kvalitní? Nemáte ho někdo?

http://tuning.autodoplnky.cz/osvetlene-pristroje-b lack/autostyle-black-2-meric-tlaku-turba-rozsah-1- b-s1495179
  • nocarret
    aha tam je to logo přes cenovku .-)))Takže 54,5 juro
  • nocarret
    nebo levnější ale taky moc dobrý VDO.

• nocarret
    a s tou cenou to jsem ulít...hele:

• nocarret
    no tak se holt musíš smířit s tim že ho sem tam vyměníš, možná by bylo lepší koupit hner ze začátku lepší neb se na tu částku za něj nakonec stejně dostaneš .-))) Kup třeba Racimex nebo Sandtler a bude klid
  • Simarik
    já vím bože, zhřešil sem, ale mě by stačil i obyčejnej :-))
  • nocarret
    musíte koupit budík za 3 litry né za osmikilo .-) to máš jako s botama od větví .-)
  • Simarik
    jako Maty ! pokud máš teda budík OK, já mám teď 3tí a fungoval jen druhej, dneska ho jdu zase vrátit, kam se poděla kvalita ???
  • MatyCZ 20VT LE
    20VT má tlačit v sérii konstantně 1,0 bar a při overboostu dokonce 1,2 baru..
  • Tlama
    mě 20VT tlačilo na 1,4bar overboos.....a nevím nic o čipu že by tam byl...ale neštoural jsem do toho
  • nocarret
    ale já se ptám na 20VT kua, 16VT je jasný...do tajů 20VT teprve začínám pronikat .-)))
  • Luxor
    2 Mertix: 0,8 a 0,95 overboost snad... a evo chip tlaci 1,2 a 1,45 overboost to Tvoje by melo teoreticky delat neco podobnyho...
  • Tlama
    no to nevím...to je nocaretova parketa-ú ale tuším že v origo stavu overboos 0.9
  • Mertix
    Tlama --cože?a 16vt tak 0,9, ne?
  • Tlama
    jj-)
  • nocarret
    20VT v serii tlaci 1,2 max?
  • DooM 20VTLE
    pri zatezi mas chvilkove 1,2bar (overboost) a pak se to zklidni na 1bar
  • nocarret
    jestli má serii tak to přes 1 nebude
  • Tlama
    při zátěži to musí jít přes 1 bar...jestli ne bud netlačí turbo nebo špatně zapojené
  • nocarret
    co jestli poznáš při jízdě?
  • Špačo
    Díky kámo,poznám to při jízdě?
  • nocarret
    jo máš .-)
  • Špačo
    Mám to zapojené na hadičku podtlaku od bov a ukazeje to při volnoběhu pod tlak kolem 300-500 když tomu šlápnu pří volnobehzu tak 0,0-0,2 BAR.Mám to zapojené správně?
  • Špačo
    Potřebuji radu, kde zapojit budík. Na jakou hadičku.Asi jsteto už řešili.To jsem si jist.Proto prosím o stejnou radu.Díky o radu.