prosim o radu - demontáž volantu

• von Raven
    doporucuji pod to strcit vedle lezici airbag :D
  • Mertix
    tak jinak, psal sem v práci ve zpěchu:)než do toho majzneš kladivem, musíš pod to něco strčit, at to neomlatíš, na po2. už vylez, sral sem se s tim hodinu,než sem na to přišel, pak už sem to vyřešil:)
  • JardaITC
    věřím, že to může být i tak zaseklé, že to nejde vůbec. Naštěstí u mě to šlo, ale kdyby ne, tak by mi taky nic jineho nezbývalo. Každopádně díky za návod na mailu:-)
  • Simarik
    gratuluju, mě to nešlo :-D
  • Brano20VT
    nadávky tie vždy zaberu , akurát moja žena sa stále divý prečo nadávám ked niečo robím :-)
  • JardaITC
    volant už je vymněněný, opravdu stačilo jen rvát viklat a pořád dokola (spousta nadávek) a nakonec to šlo:-)
  • von Raven
    jak rikame zarvat, viklat, zarvat, viklat a bacha na zachnuty zuby nahoru... zajimave je ze ikdyz tam je tisicihran tak proste mini uhel natoceni proste nejde :) bud je rovne nebo krivo :) a jen co se nasadi a lehce pritahne tak se muze znova radne rvat ven :)
  • Simarik
    a nebo pár otočení klíčem jako ženská a je venku taky :-) hold Patrik to má už v ruce, my potřebujeme nářadí :-D
  • JardaITC
    to je slovo chlapa z praxe:-D až vypadnu z prace tak to jdu zkusit.
  • Simarik
    násilí sem odsoudil rovnou a kladivo ? to snad nee ... ! plocháč máš za 20 minut hotovej a volant vyskočí sám !
  • JardaITC
    Kucí, díky všem za rady, nejdřív vyzkouším brutální násilí a pak kdyžtak zkusím nějaké ty stahováky:-) předtím jsem nato uplně velkou sílu nezkoušel
  • Mertix
    1musí tahat za volan vevnitř, a2.kladivem bušit to středu, pak vylez....
  • Simarik
    nepovolí, věř tomu, mě taky na 1.8mě nepovolil, já sem si udělal vytahovák ! => návod: vezmeš plocháč,narovnáš volant a když se podíváš pořádně tak vedle středový matice vlevo a vpravo jsou díry a v nich závity. rozměř si plocháč,udělej do něj díry přímo proti závitům, ale bacha,když to přitáhneš šroubama tak to nesmí o nic zavadit jinak ti to nepujde. no a pak jen přitáhneš s citem šrouby (střídavě) a volant odskočí. kdybys přesto nevěděl tak se ozvy a já ho doma najdu :-)
  • von Raven
    stredova matice a vic neni treba nez se poradne najest a pak zabrat... proste viklej az povoli
  • Andel_Jirka
    Také by mě to zajímalo, hodí se vědět, jak si zabezpečit auto á la mistr Bean.
  • JardaITC
    Ahoj, dnes ráno jsem se snažil o demontáž volantu s airbagem. Airbag jsem sundal pomocí tří šroubků zezadu odpojil, potom povolil velkou matici uprostřed i malé šroubky kolem. Volant přesto nejde ven. Nevíte někdo jak to mám vyndat? Přijde mi, že už to na ničem nedrží. (leda by to bylo kousnuté na tom tisícihranu.