Brzdy Brembo z 20VT na 1.8 16V

• von Raven
    zalezi.. ten omezovac zadnich brzd, kdyz mas abs tak muzes vyvalit abs si to ohlida, pokud abs nemas tak riskujes ze pri brzdeni se lehky zadek otoci a predbehne te, takze bud mu nejak pridat zmenou polohy nebo to auto posadit na nizsi podvozek a tim se mirne stlaci jako by tam bylo vic lidi a zacne vic brzdit... jak to sani udelal nevim ale sundal ho cele a hrozne nadaval pri nasazovani zpatky, jinak asi vrtnul diru nekam dal od klapky a nasrouboval nejakou trubicku na kterou nasadil hadici odsavani a tu duznu u klapky bud zavaril nebo zasrouboval.. presne nevim spis by mel rict on jak to delal
  • Venca Cheb
    2 von Raven 1,8: a nebyl by nějak podrobnější návod ????? Musím pokorně smeknout a potvrdit Kájovo verzi - 2.0 16V má sice jen o 6 oslíku víc, ale o 1000ot dřív a je to fakt znát, ač jsem proti Kájovi trochu zaspal na startu, tak než jsem dostal koníky do varu měl tam dávno další kvalt ..... samozřejmě záleží na stavu auta a spečenosti spojky :-))))))))
  • von Raven
    jj brzdy jsou docela chabe... mam nove kotouce, nove desticky, novou brzdovku... vse origo, i tutelu jsem koupil a je to krapet lepsi, ale holky ve vetsi rychlosti asi nemaji moc velke sance, priste zkusim vrtane kotouce nebo drazkovane... jinak Adis delal nejake pokusy, ze sundal myslim sani a posunul odsavani z posilovace hloubeji do parozi jak to maji fazoly a mylsim ze lehce pridal omezovaci zadnich brzd a pry to brzdi jako jine auto
  • Mila84
    Včera jsem byl na Sněžce cca 600 km a 1,8 jela velice slušně. Ochcávky bez šance, občas pražák z kombíkem si chtěl něco dokázat tak pohořel - skvělej pocit. Jediný co mě předjelo byla Corveta. Spotřeba hodně slušná i když jsem to nešetřil.
  • Innocento
    S Coupé 1.8 jsem nejel, ale jeden čas jsme měli AR 33 1.7. Měla 132k a 1000kg. Báááájo :-)
  • denisa
    já ji v žadném případě nepodcenuji,mel jsem jsem před coupe 2 dvoulitry callibru a galanta a vyrovna se jim.ale koupil jsem 1,8 hlavne skrz to ze jsem chtel kupe protože se mi líbí a chtel něco co uživím,ale jelikož najezdím ročne kolem 35tis km, tak jsem stejne musel koupit ještě jiný vůz.dnes s kupe jezdím o víkendech a na výlety takže bych dnes volil 20vt.jo a ta váha 1100kg,já mam podle TP 1255kg.
  • Venca Cheb
    už ty brzdy někdo z vás přehazoval ? přijde mi, že brzdovej válec je o dost větší,a nejsem si moc jistej jestli tam vůbec půjde nacpat ( bez nějakejch velkejch úprav ......
  • denisa
    ale 1,8a stejně není na divočení,takže mi to nějak neva
  • denisa
    jj máš recht
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    s kotoučema po smrti,deskama ze slámy a brzdovkou z roku jako jako rv auta se nedivte že vám to nebrzdí,to totiž nebudou brzdit ani ty 4písty z 20VT!
  • denisa
    přesně,mam taky 1,8u a z větsší rychlosti žádna sláva,mám desky ferodo,ty lepší od feroda údajně a fakt to nic moc nebrzdí.ale je taky fakt že mam na každém předním kotouči už o 5mm mín než je povolené minimum.
  • Honza
    v prvý řadě než se pouštět do tohodle tak i blbý destičky udělaj hodně -co tam máš teď ?

Coupe nám taky hovno brzdí, ale tam jsou schitovský destičky -Remsa, což ještě třeba oproti polskejm "Auto Quality" trochu brzdí..
    Schit destičky poznáš podle toho že smrděj už spáleninou, kdžy je vyndáš nový z krabice.

Hodně taky dělá zpětnej ventil na hadici k posilovači -jelikož máme v coupe mírně navačkováno, tak nám dřív v nízkejch otáčkách nefungoval posilovač brzd -byl proraženej z5tnej ventil na hadici..po výměně to je lepší, ale jelikož jsou vačky, tak na volnoběh v sání moc podtlaku nemáme...

porovnám-li to s bravem HGT, který má zcela stejný brzdy jako coupe a stejnou hmotnost (50kg neberu jako velkej rozdíl co se promítne na brzdným účinku, navíc jsme měli odlehčíno a rozdíl tam moc nebyl...), tak v něm při ťuknutí o pedál nepřipoutanej , nebo nepřipravenej člověk letí oknem ven, což se v coupe neděje , navíc si člověk musí zvyknout pracovat s brzdovým pedálem...

jedinej rozdíl v našem bravu a coupe je jen v kvalitě destiček...
  • Tlama
    potřebuješ hlavní brzdový válec, kotouče 20vt, brzdiče 20vt, možná těhlice 20vt, kola z 20vt nebo podložky aspon 20mm.
  • Venca Cheb
    2 Gooddeath : jako koupit bramba na 1.8 ? nerozumím ......
  • Venca Cheb
    orig 1.8,oprati akceleraci fakt moc nebrzdí .... , kolikrát mam problém nabranou rychlost ukormidlovat aniž bych něco zboural/narazil/přerazil/odřel ......
  • Fantomas
    tak pokud by mělo auto brzdit lépe, tak to nikdy na škodu rozhodně není!
  • Venca Cheb
    takže třeba orig. "16" z 20VT, nebo nějaký "16"+ podložky ?????
  • Venca Cheb
    Zdravím.
    Omlouvám se, že je to píšu na podruhé, minule jsem to samozřejmě pomotal -
    Co je nutné udělat/koupit vyměnit při přehazování brzd Brembo z 20VT na 1.8 ???
    mám orig. "15" ....
    Díky díky dídy