Vyztužení prahů

• von Raven
    jj pena je silna ale jak jsem psal, kdyz se tam strikne a po 15minutach to rozdela tak nabere vzduch a je pak lepkavejsi a min roztazna, kdo se boji fukne tam polyuretanove lepidlo na plochy kde to sedi a silikon do ostatnich mist, kdo se boji jeste vic tak misto silikonu polystyren :) origose maji uchyty z boku i zespodu at to nerezonuje, laminaty sedi jen vrchni tretinou tak se musi doladit
  • Janinka 2.0.16VT
    netuším to ti řekne někdo kdo to zná nebo Patrik
  • Janinka 2.0.16VT
    aha,ale ty máš asi ty trochu jiné než já a možná jsou pevnější,nevím
  • von Raven
    to vydrzi, jestli je tloustka toho laminatu aspon 2mm tak no problem, ale az potkas obrubnik tak muze byt problem, takze pena nebo silikon nebo proste narez pasky do polystyrenu a soupni ho jako podklad a prilep
  • von Raven
    jj pena je fajn ale myslim ze prahy by mely sedet aspon casti plochy na puvodni plechove prahy a pokud sedi casti tak staci polyuretanove lepidlo, sem tam sroubek kdyz chces barbarskou jistotu a trosinku kitu... pena pod prahy neni obvykla praktika ale taky neni nemozna.. jeste kdyz jsem tak delal s penou tak jak ji striknes pod neco tak pockej tak 15 minut pak to oddelej at se to rozdela on se tam dostane vzduch a ona se tak vic zdrcne na hustsi hmotu a pak to znova spoj, ta pena zacne fungovat jak lepidlo a uz se tak moc neroztahne ale i tak to podepri pak z venku at se to nekde nevybouli
  • von Raven
    nic co je origo neni krehke, rekni radsi ze jsi koupila laminatovou napodobeninu, origose jsou polyuretanove a muzes je kroutit, triskat s nima o obrubniky a bourat a nic se ti nezlomi pokud nerozpulis auto a az je vyndas tak se zase narovnaji... proste pena ne laminat, no ale kdyz uz je to laminat tak ja to delam v predku narazniku tak ze tam striknu montazni zimni penu a ona se roztahne a tak to zpevni ze s tim muzes ryt ve 20cm snehu ze bude litat pres kapotu na auta za tebou a nic neurves ani kdyz to zapichnes do zaveje..., jenze to je na predku kde se dava vetsinou prevlek na origos naraznik nebo tam nic neni a zpevni to, kdyz to das pod prahy tam mas plechy a nevim jestli ta pena casem nenasaje vodu, ikdyz to by nasavaly vsechny plastove okna na barakach, takze mozna ne, tak jako tak musis dat bacha pac kdyz tuhne tak zvetsuje objem a muze ti sama ty prahy odervat nebo rozlamat, takze je musis tak na 24h podeprit z druhe strany at ta pena vypeni pod auto, tot vse
  • Fugasik
    jj jak je pěna na okna....nebo něco aj na ten způsob...kluci ttím stříkaj i nárazníky....je to ale spíš na zimu....
  • Tlama
    zkus laminátovací sadu a nanes to zevnitř- aspon 1 vrstvu a je to pevný......
  • lukin20VT
    ja taky poprve :) proste to musis vyladit aby to tam dobre sedelo ne vzdy vse padne na poprve takze to tam dat nanecisto kdyz tak doladit zariznou do brousit zatmelit ka sundat striknout a pak uz jen nalepit hotovy dilo..... jednoduchy ne :) sem zvedav co vse u toho znicim :D
  • lukin20VT
    ja tam taky ted nekdy budu davat plastovy prahy ale myslim ze se to nicim nevystuzuje proste se to napasuje sunda nalakuje a pak nalepi pripadne chytne srouby. Jediny co me napada to treba nejak vyplnit montazni penou ale to nevim. Ja to tam dam jak to je
  • Janinka 2.0.16VT
    Gooddeah:netuším,nemám s tím zkušenost,můžeš mi napsat jaký tmel a máš s tím nějakou zkušenost?
  • Janinka 2.0.16VT
    Dala jsem si nové pra hy oringo fiat ale jsou hrozně tenké křehké a obávám se ,aby se mi za chvíli kus neulomil.Nevíte někdo čím by se dali zespodu natřít nebo co s nimi udělat aby byly pevnější a tvrdší?dík za rady