¨new zakon od ledna?

• Bekr
    tak to jo,já myslel,že to bude nějak na OS podle obsahu...ale vše pořešeno a doklady atd se zrovna našli,takže zítra bo v nejbližší době to pořešim :)ale dík za postřehy :)
  • Innocento
    2 Bekr : Děs se drobet míň. Těch 300,- je mam takovej pocit za kamion. Jinak to bude zhruba 70,-
  • Mertix
    bekr-na uřadě Ti daj za koli duplikat vekýho T.P...
  • Bekr
    zdravim všechny...
    Lidičky,potřebuju radu...vlastnil jsme HGT,který se tak nějak rozsypalo na dálnici a bylo na odpis..já ho prodal na vrakál a ted sem ho chtěl odhlásit,abych nějak neplatil pokutu,že auto neni pojištěný atd.Měl sem doklad od vrakálu a na jeho základě byla autu zrušena pojistka,ale neodhlásil jsem ho z registru.Ted když se na to chystám sem zjistil,že nemam,ani značky,ani technicák,ani doklad,že sem to auto prodal...co s tím,dá se zajít na dopravák a nějak to pořešit a hlavně jak...Nemam vlastně žádnej doklad krom malého TP který mi leží v poličce :( a co vím tak za každý den mi tam naskakuje penále možná až 300kč :( tak potřebuju řešit rychle a hlavně co mam teda říct na dopraváku,když nic nemam:(
  • Dr.Ravic
    tak tady jsou nejaký další info...

http://www.ceskatelevize.cz/program/samadoma/chat? id=734
  • Luxor
    nefunguje to na žádný moje auto ;-)

Jinak ještě informace k příspěvkům do garančního fondu - nemá smysl chodit nebo volat do ČKP na právní oddělení protože momentálně sami nevědí kdo jim od 1.1.2009 dluží za příspěvky - dozvědí se to neví kdy - teprve až jim odbory dopravy poskytnou informace o registrovaných vozidlech a porovnají jí s databází o (ne)zaplacených povinných ručeních (centrální databáze všech pojišťoven). Kolik kdo dluží se může dlužník dozvědět nejdříve až dostane obsílku - pak následuje druhá výzva a do třech měsíců exekuce :-)

Vzhledem k tomu, že vědí že je to sviňárna, mají běžní občané psát stížnosti na mail posta@mdcr.cz a sami se začít bránit.
  • Simarik
    mě to taky nechodí ! :-/
  • Mertix
    jojo, mě taky, upa přesně i 5 let z5:)
  • Dave 1,8
    Mě to funguje a správně.
  • Innocento
    Mě to zatím nefungovalo na žádný auto... :-(
  • Mertix
    tak kdo si myslí, že má ještě něco přihlášenýho na sebe, tak sem zada SPZ a datum, a pak uvidí, jestli někdo platí pov.ručení:)http://www.bezpojisteni.cz/overte-si-zda-ma-vase-m otorove-vozidlo-sjednano-povinne-ruceni
  • Luxor
    2 kocour: na uradech nic nevedi a jsou bezmocny... priklad: Kluk potreboval vedet jestli je na nej prihlaseny nejaky auto - od pul sesty od rana stal na magistratu frontu - tam mu rekli ze protoze bydlel a mel auto registrovany na Praze-zapad musi si to nechat vyjet tam... Jel na Prahu-zapad a tam mu rekli ze nezalezi na tom kde mel auta registrovany ale ze mu to reknou na magistratu podle rodnyho cisla. Takze zase nazpatek. No a na magistratu mu rekli ze fakt musi na tu Prahu-zapad protoze neni centralni system evidence vozidel a at si tam necha zavolat vedouciho a resi to tam s nim kdyz mu tam bezny uradove nedokazou vyjet blbej seznam aut ktery ma na sebe napsany :-) Jinak uradove vubec neznaji legislativu a nevedi treba ani to co je to vozidlo "DOCASNE VYRAZENE Z PROVOZU" a vubec netusi jestli je treba takove auto resit nebo ne. Jediny a nejjednodussi zpusob jak zjistit jestli je treba svoje stara auta vubec nejak resit je skocit si na CKP a nechat si vyjet dluh vuci CKP. Rozhodne ted stara auta "nepojistovat" (bez informaci od CKP) - pokud byla vyrazena pred rokem 2004 tak si zalozenim noveho povinneho ruceni podriznete vetev!!! "priznate" se tim k existenci vozidla a spadnete jim do databaze a pak uz nepujde vozidlo zrusit mistopriseznym prohlasenim!!! Jinak od Noveho Roku lze za dodrzeni stanovenych podminek vyradit i vozidla ve stavu poloprevodu...
  • Luxor
    Jinak dalsi podstatne info / myslim ze tu vetsina lidi tape a to i vcetne nekterych uredniku... Ceska Republika nema centralizovany system evidence vozidel!!! To znamena ze neni mozne z jednoho mista zjistit kolik ma na sebe kdo napsanych aut - leda objet vsechny odbory dopravy v CR. Je tedy mozne odhlasit na nekoho auto a dotycny nema sanci se o tom dozvedet / teprve az ve chvili kdy po nem CKP bude vyzadovat zaplaceni "prispevku do garancniho fondu". Nejlepsi reseni v soucasne dobe je, pockat nekolik dni po prvnim lednu a pak kontaktovat CKP a ziskat o sobe informace z jejich databaze a podle toho se dale rozhodnout co dal... neexistujici vozidla je mozne po prvnim lednu vyradit z evidence na mistoprisezne prohlaseni nebo ve spravnim rizeni..
  • TOM
    kocour:Ostrava
  • TOM
    jo jsem už prostě takovej od malička sem se točil kolem autaku ani nezpočítam kolik prachu sem jako ditě vytahnul z rodiču na časaky o autech uno turbo byla slušna střela ktera potrapila ne jednoho tatíka v bmw či audi. je škoda že sem ho rozbyl vice meně svou vlastní vinou ale kdo neboural neni řidič. a čert ho vem duležity je že všecko špatne je pro něco dobre....a
  • TOM
    bylo crask a out :((
  • TOM
    díky uvydíme co vymyslí u mě :D
  • TOM
    zní to good tak hod mi kontakt na meila je v profilu Dík
  • TOM
    budu řešit až v dubnu.do ty doby nechci o povinnym ani slyšet :D sou to zloději a podvodnici jen tahaj prachy a když k něčemu dojde skutek utek....
  • Brano20VT
    ja 5400,- ale kocour to tvoje by sa mi lubilo viac
  • TOM
    šupa spousta prachu ušetřena...
  • TOM
    neni to nějak malo?ja 8600.- allianz...a ty?kolik maš bonus?
  • Mertix
    kocour-kolik ti je?:)ja 9 tis na 16vT:(kua
  • Innocento
    Jinak jsem koukal, že docela takticky to teď udělala Generali. Nabízí první rok povinnýho ručení za 50% ceny.
  • Innocento
    2 Luxor : Moc dobrý info. Díky!
  • Luxor
    2 Kája Š. - pokud řekne, že to auto od Tebe nikdy nekoupil a tys to na něj bez jeho vědomí odhlásil tak jsi v pytli protože nemáš kupní smlouvu - kdybys jí měl je v pytli on. Musíte se dohodnout.

2 All:
    Jinak povinný ručení teď stojí např. u Kooperativy 199,- Kč na 2 měsíce, jedno na jaký auto!!! je to na dobu určitou, pro někoho možná neznámá ale velice užitečná informace... ručení kdo má auto v polopřevodu uzavřít a během těch dvou měsíců problém dál řešit, možnosti jsou vždycky a několik - horší a ještě horší...
  • Innocento
    Nooo, taky mam doma SPZ + velkej TP, auto v polopřevodu a z auta už jsou plechovky :-(
  • Luxor
    to by mě fakt zajímalo kdo mi tu maže příspěvky a proč :-)
  • Mertix
    kaja-jojo, ses taky v haji...co ted?
  • Coupe20VT PLUS :-D
    tak toho bych se bál... ono jedna věc je falšovat Frantu Flintu z Dolních Podsrpiček... a druhá věc falšovat nějakýho diplomata... to smrdí průserem :-D
  • Mertix
    to v levo je ono, 2,5 GTs, a vidis ty modry spz...předcozí majital, diplomat se menoval Baryal Abdur Jabar bo jak, me cenu zkusit falšovvat jeho podpis??:))))
  • Luxor
    v pripade pouze vyrazeni jak jsem psal netreba vlastnit vuz ani papiry - maji kopii - jediny pruser je sehnat podpis majitele na plnou moc / falsovani plne moci je trestny cin...
  • Luxor
    NOVE Info pro lidi co vlastni auto v poloprevodu (vcetne papiru) - nemusi platit ekologicky poplatek pri dokonceni registrace v pristim roce. Nebo mohou v pristim roce nechat vozidlo vyradit s evidence z duvodu "pro jiny ucel provozu nez na verejne komunikaci" - netreba k tomuto doklad o ekologicke likvidaci a netreba mit evidencni kontrolu. Je potreba jen neoverena plna moc predchoziho majitele pro vyrazeni z evidence - pozor podpis na plne moci musi zhruba sedet - maji pristup do databaze obyvatelstva!!! (pri vymenach obcanskych prukazu za novej typy je do databaze ukladam oskenovany podpis).

http://www.novy-bor.cz/user_data/zpravodajstvi/obr azky/File/ODBOR%20DOPRAVY/DULEZITE%20UPOZORNENI(1).doc

• von Raven
    no s tou kradezi nevim nevim, hlavne jestli to prijedou sepsat a v bilem snehu ani stopa tak ti prisijou minimalne vyjezd a to uz se vyplati radsi to dat nekomu kdo vlastni vrakoviste + poplatek za ekologickou likvidaci a tenhle rok by jeste nemusel byt tak hrozny jako za tyden. nebo kdzy prece nekdo doveze kram z ciziny na dily tak ho tam takymusi nejak zrusit a lidi co dovazeji nejsou urad takze maji jen kupni smlouvu... nejde to naopak? udelas si fiktivni smlouvu ze jsi to prodal nekde vcera nejakemu polakovi co si to odvez a s tim papirem zajdes at to vyradi ze to opustilo republiku...co? nejde to nejak takhle?
  • Luxor
    2 Mertix: u aut "darovanejch" do ledna 2004 staci dat zadost o smazani a smaznou ho - i bez papiru... kdyby nahodou...
  • Mertix
    zítra to du hodit na poldy jako kradež, a je to...
    hoši to je vostrý... no co tak nás všechny zavřou... :-D
  • Edrig
    Patriku,neplatič neuhrazuje 30-50 Kč za den,ale až 300,-Kč .Takže za rok to může dělat až 100.000,-Kč.Kdo nevěří,ať učiní dotaz na dopravním nebo u pojišťovny.
  • Luxor
    tak cestny prohlaseni uz je nejakej ten rok taky pase... :-(
  • Luxor
    2 dr.Ravic: Prosim dej pak vedet jak jsi dopadnul s tim cestnym prohlasenim, urcite by tahle informace dost pomohla...
  • Mertix
    coupe20vt-taky nemam auto...
  • Dr.Ravic
    tak vidim ze nejsem sam kdo ma tyhle problemy. doma se mi vali znacky a tp od sierry, kterou jsem prodal asi pred 6 lety a frajer ji behem tydne roztriskal na zavodech do vrchu. kamos mi rikal, ze bude stacit cestne prohlaseni, ze to auto neexistuje, tak to jdu v pondeli zkusit. btw. nevite nekdo jaky euro splnuje sierra? pocitam ze pri mym stesti tak minus dva:-)
  • Luxor
    2 Coupe20VT: podobnej problem jako pise kocour ;-) na evidencku uz se nedostanu takze nedoprihlasim...
    pokud je v polopřevodu a ty ho chceš zrušit, tak je to fajn... nejprve dopřihlásit (800,-) a pak teprve nechat zlikvidovat. a kámoš to má trošku složitější. jelikož auto je dávno v kovošrotu, papíry v polopřevodu, tak aby to dopřehlásil, tak musí nejprve na evidenčku. a jak má udělat evidenčku, když auto nemá???????? :-D
  • Mertix
    takže prý to pude přez policajta, zítra ověřim:)
  • Luxor
    Patriku mam obavy ze to s tim depozitem uz pres 3 roky takhle nefunguje... Kdysi se takhle auta zbavit dalo (taky jsem to tak resil), dnes je to ze zakona jinak - za kazdy pulrok po prekroceni 1 roku ulozeni v depozitu platis 50 Kc... a auto je porad Tvoje... sice to neni moc, ale do konce zivota platit...

Zajimalo by me jak se zbavit neprihlaseneho auta (bez ucasti predchoziho majitele), nejake tipy? Urednici si s tim nevedi rady - samozrejme - uz to resim podruhy tak by mi ucinnej postup docela bodnul :-)
    v pondělí vám povim taky... jdu přihlásit auto, tak vám povim, jak je to s odhláškou...
  • Mertix
    ok, díky za radu, v pondělí tam tu...
  • Mertix
    že prej to de jen tak odhlasit, je to možný?to mi příde divný...
  • Aladin
    ted ti to popsal,co chceš víc slyšet?
  • Mertix
    2 klouček-tak to sem v haji?
  • Mertix
    pardon, ted mam jen velkej tp.co s tim?co třeba, že mi to ukradli?
  • Mertix
    a kurva
    to mě zajímá... zjistěte to někdo... mám doma jedny papíry a nevim co s nmima, jelikož auto už fyzicky neexistuje, tak nikde neseženu papír na ekologickou likvidaci... docela mě to sere...
  • Jan Paukovic20VT
    Ale na zacatku roku by mely udelat 2 mesice po ktere se bude moct vsechny auta odhlasit i kdys ho jis nemate a mate jen papiry tak jsem to slysel od kamarada z dopravky.
  • Edrig
    Pokud je na někoho vůz přihlášen,musí platit.Když se tomu někdo vyhne,oni to samozřejmě zjistí na centrální evidenci pojišťoven.Následuje vymáhání poplatku za každý nepojištěný den a je to dost moc.Takže buď dát vozidlo do klidu,t.j. odevzdat papíry s SPZ na dopravní,nebo zrušit vozidlo.Dočasné odstavení vozidla ale nelze provést,pokud stojí na veřejné komunikaci.
  • Mertix
    http://www.fiatcoupe.cz/forum/technicke-dotazy/140 8-merka-oleje-u-posilovace-/
  • Mertix
    joo, ten sem dam dolil tak před 2měsíci, nebyla tam ani kapka...
  • Denis 1,9 JTD:(
    Máš olej v převodovce?
  • Mertix
    čus, jak je to pls, od ledna pry za auto, co je na tebe napsane platis automaticky pov.ruc., je to tak?jen že sem dal barona(2,5GTs)na díly bez pap. a sem si myslel, že kdyby něco, řeknu, že mi ho ukradli...a 2 věc, za studena mi něco píská, když malinko sešlapnu spojku, tak už ne, než ji pustim, co je to?díkyyy:)