Prskání oleje z krytky - víko ventilů 1.8

• Tlama
    rogy -olala...kdybych měl být tvůj chlapec tak by ti muselo být aspon 55 -)) a nenadávám ...jen konstatuju
  • rogy
    for tlama: chlapec moj, myslim ze si neni o nic mudrejsi ako ja, a neni to na 100 pro iste ze na tesneni nemusis mat na jednom mieste,trhlinku alebo preliaceninu...tak laskavo nenadavaj...mam to overene od dobreho mechanika!!!
  • turbo
    nemůže to ševelit jak novej motor když to má už sakra něco nalítaný.O fiatech všeobecně píšou,že maji motory při více najetejch KM hlučnější ale to neznamená vylágrovaný tak se na toho vojtu vy...Jinak mě tam tlouk variátor jako disel že to byla multikára a mechanici -ne z jednoho servisu-nevěděli která bije a chtěli měnit zdvihátka-tobych si dal protože prachy v prdeli a tlouklo by to dál takže znova rozdělat-mechanikům moc nevěřím-radči zkušeným majitelům-něktarý kluci tady na foru sou fakt špičky a znaji.
  • turbo
    Už sem to psal-buďte rádi,že vám vršek maže -Tlama má pravdu.Když je někde volej a pohyblivý části a navíc pohyb vzduchu tak to asi musí stříkat a proto je pod ventilovým víkem těsnění aaaaaa
  • Tlama
    ty vole to jsou rady....kdyby bylo vadné těsnění pod hlavou tak by mu to bud vařilo nebo ltačilo vodu do oleje nebo tlačilo vodu ven z expansky....jestli tomu nerozumíte nemelte pí....-), nevím jestli je u 1.8 kryt na vačkách, jestli není tak je normální že se ti z vaček roztřikuje olej ven víčkem když ho otenřeš
  • rogy
    neviem mne na 1,8 to nejak etra neprska...skus vymenit tesnenie pod hlavou...
  • Luxor
    kéééž by nahoře byli někdy 3 bary to bych býval nemusel řešit vačky :-)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    já na 20VT při teplym motoru taky za chodu koukám zblízka... je vidět jen jak tam všudy teče olej, ale neprská to ven (možná taky proto, že 5 vál má ty excentry na vačkách mimo víčko...)
  • Martynnz
    Ok, díkes hned jsem klidnější :)
  • turbo
    buď rád to je důkaz že ti maže vršek hlavně když ti nejde z vršku modrej dým.tohle neřeš to je v poho.na studeným motoru to nedělá ale jak olej zřídne tak to vačky zvedaj na víko-důkaz že sou mazaný.
  • Simarik
    ZERO: jee tebe sem neviděl už roky :-D
  • ZERO
    Když za chodu motoru otevřeš víčko a položíš ho zpátky, mělo by jen poskakovat, ale neodletět
  • unholy
    Já teda když otevřu víčko s nastartovaným motorem tak se můžu dívat z blízka na vačky a nic neprská.
  • Simarik
    ty otvíráš víčko za provozu ???
  • Martynnz
    Zdravím,
    včera jsem asi po týdnu nakopl coupečko, a jen tak ze zajímavosti jsem otevřel víčko ventilového víka a docela slušně z něho prskal olej. Nevím jestli je to normál,nebo to značí něco špatného. Kdysy mi kámoš říkal,že pokud z něho prská, tak je to špatně. Na druhou stranu mi pár lidí říkalo že je to normál, tak nevím. Poradte kupečkáři. Dík