Dálkový centrál

• turbo
    pro Simarika: Díky za telefon, až to budu montovat a budu v pr... tak ti zavolám:).
  • Syky
    :oD takovy jsem mel´v praci...fungoval asi 5 mint..pak letel vzduchem...zastavil se o zed ...:o)
  • Luxor
    to co dokaze zarovka umi multimetr taky pokud to neni nejakej extremne zpomalenej sr.c kterej meri vterinu nez ukaze nebo vypipa vysledek ;-)
  • Syky
    normalne diodovou zkousecku,zapojit na plus a hledat minus pri odemknti /zamknuti...neni co resit...
  • von Raven
    jo Luxor taky sem si myslel ale do dratu ktere zamykaji a odemykaji minusem bys asi rekl ze tam pujde minus nebo nic a ono tam je bud minus kratky impulz nebo +3,2V takze jak ten drat poznas jinak nez zkousenim zarovkou nebo zarovkovou zkouseckou?
  • Luxor
    nechápu proč by to multimetrem nešlo změřit... vždyť multimetr ukazuje směr (+-) nejen napětí...
  • Simarik
    sorry za výraz. předělal sem si žárovkovou zkoušečku na diodovou.

turbo: zavolej mi zítra kolem oběda a řeknu ti to přesně !!!
  • turbo
    no tak sem z toho pěkně zmatenej-ještě že to nejni třífázový.tak ještě to chce hasičák a svářecí brejle a pudu na to.To dálkový má ještě tlačítko na zavření oken-to by bylo supr dát to do chodu
  • von Raven
    dobry napad dat si zarovku na +12 a druhym dratem cvrnkat po tech co tam sou az trefis reprak a odejde ti i s radiem a nebo kablik pro jednotku... zarovka se dava na minus a pokud trefis druhym dratem jine minus tak se nic nestane a kdyz trefis zamykani nebo demykani tak zamknes nebo odemknes a pokud trefis plus nebo neco z jednotky tak se to rozne a nic nezeseres ale klidne si ji dej na plus a modli se at netrefis pri pokusech jine plus ... zamyka i odemyka se minusem tak o plus ani neuvazuj
  • Simarik
    ne e ! napravim : když žárovku tak na + !!! kosternim káblem zjišťuješ kterej kabel spíná plus při zamykání a odemykání. a drát je myslim bílej a šedej. návod mám v garáži ! ale se zelenou tam nic není :-))
  • von Raven
    multimetrem nezmeris nic, porad tam jde aspon 3,2V i do dratu ktere jsou spinane minusem, proste to tak dela jednotka, ale zkousecka s zarovkou nebo zarovka a jeden kontakt na minus a druhym zkousis draty co vedou do dveri a bud zamknes a odemnknes nebo se ti rozsviti jak to das na nejaky plus, musis si ale otevrit dvere a zacvaknout v nich zamek, jinak myslim ze jedna barva byla bilo zelena a druha uz nevim
  • Simarik
    já montoval alarm před týdnem, už sem dělal 2 dálky a 1 alarm a už to snad nikdy dělat nebudu. zámky sou ovládaný minusem. stačí když si najdeš vevnitř pod tapecem konektor, kterej je na kabeláži do dveří a na něj napojíš (zamknout),(odemknout),(dveřní spínač) a blikny napojíš na přerušovač. tak to mám já a fachá výborně. když si ho koupíš na dobrým eshopu tak ti daj i návod k montáži. je hodně obecnej ale barvy maj správně a nemusíš nic zkoušet a hledat. (i když to ovládání se hledá snadno s obyčejnou zkoušečkou). když budeš potřebovat víc poradit tak volej 739447702.
  • turbo
    Nemontoval někdo dálkáč? Kde je jednotka na centrál a je to ovládaný plusem?Dík za všechny poznatky?