-
16:51:11 20.11.2008
Luxore, odpojil jsem alarm/imobilizér, a s ním i zamykání auta na dálku, problémy s vybitou baterií vymizely. Při vypnutém motoru mám 12V a při jízdě 13, den ode dne to trochu roste, protože nedávno jsem byl na nule a dobíjel dobíječkou, altík napětí zvyšuje dál. Nevím, co přesně mi žere napětí, ale bude to jedno z toho, co jsem odpojil. Motor se startuje bleskurychle, i když auto kolikrát nechávám na mraze venku celou noc i den.
-
21:19:02 15.11.2008
Takže rádio je vyrvané a alarm/imobilizér deaktivovaný. Baterii jsem si dobil nabíječkou a otestuju to. Mimochodem, deaktivací imobilizéru jsem ztratil možnost zavírat a otevírat auto na dálku.
-
18:06:17 14.11.2008
aha... tak to buď vyrábíte hodně dobrý nebo hodně blbý baterky, nejsem znalec... 12,5-12,8 mám na rok až 2 roky starejch baterkách ale když byly fungl nový a přišli z výroby - nedobíjel jsem je předtím byly nabitý kolem 13V... +-0,1... tak nevím no, altík mi dobíjí přes 14V na 3 autech a žil jsem v tom že je to dobře i mě v tom ujišťovali autoelektrikáři, v manuálu k coupé je psaný že je to redukovaný na cca 13,5 (teoreticky) takže by tam minimálně tohle dle mýho bejt mělo vždycky spíš o malinko víc...
-
17:49:21 14.11.2008
baterka v nabitém stavu má max 12,7V a to ještě málokdy. U nás ve fabrice má 90% baterií montovaných do aut jen 12,4V a pak se to dobije na autě. :-)
-
16:30:21 14.11.2008
alternátor by měl dávat 13,5V spíš kolem 14ti a víc v realu... 13V má i nová baterka v nabitým stavu... Ale tak to poznáš jak moc Ti to skočí když zapojenou baterku před startem změříš a pak po startu, měl by tam být rozdíl 2V...
-
15:40:19 14.11.2008
Jinak, při jízdě mám stabilně 13 V, alternátor je OK.
-
15:39:50 14.11.2008
Tak jsem pár dnů jezdil bez rádia s dírou panelu.. Včera jsem přijel z práce, schoval auto v garáži, dneska k tomu přijdu a mám 11 voltů. Takže napětí mi neuniká rádiem. Můj tip č. 2 je alarm/imobilizér, dal jsem si dobít baterii a vypnul jsem to ve skříňce u spolujezdce tím malým klíčkem. Luxore, zdá se, že máme možná ten samý problém.
-
15:31:20 10.11.2008
ne kazdy tam ty zaslepky ma, verze 2000 jich ma na vyber kudma ale treba ja jsem nekolikrat patral kudma az sem se nasral a vrtakem to slo kudma bylo potreba
-
14:40:52 10.11.2008
na ten kabel tam je připravená gumová průchodka a na levý straně u řidiče veddle otevírání kapoty je uzel kostry.takže jeden kabel dovnitř a kousek vedle odpojovače na kostru.kontakty odpojovače překlenuješ slabou pojistkou pro paměti.odejdu z auta a lehce vypnu odpojovač a seš bez starostí.kdyby se něco dělo -havárka,nebo ti hoří eletrika tak se sehneš a seš bez proudu.
-
12:29:14 10.11.2008
jasný no, předělat kabel... mohlo by se to někdy při vysekávce hodit (min pro dobrej pocit) když řidič neomdlí, to je fakt
-
10:52:30 10.11.2008
a v cem je problem koupit naky s dostatecnym prumerem jako ma origos minus a udelat dve dirky dovnitr? nebo ho rovnou dej na minus u baterky... taky jsme videl na aukru takovy co se montuje primo na kontakt a ma otocne kolecko na sobe a tim to odpojis takze esli nelezes casto k tomu tak to staci na baterce, ja to mam na felde vevnitr, koupil jsem hrubsi kable a natahl dovnitr
-
07:21:42 10.11.2008
jo vim jak vypada odpojovac baterie, ale nechapu jak ho dostal do kabiny origo kabely asi těžko dosáhly :-)
-
06:49:05 10.11.2008
jo vidite odpojovac baterky mam ve felde, stal asi 70,- zvlada pruchod pres sebe asi 70A takze pohoda na cokoliv, bezne k sehnani v automoto dilech nevim jestli to neni na nakladak nebo tak, je to kulaty plech o prumeru asi 8cm s packou, z druhe strany dva kontakty, nejlip dat na minus od baterky a umistit kam chcete, je to lepsi nez furt sundavat kontakt z baterky, tohle ale pouzivam na felde co cely rok stoji a jezdi jen na snehu a hladku, v tu dobu ma fiat oddelany minus jinakje to mozne pouzivat kdykoliv ale odpojite celou eletriku takze i central :D
-
06:45:34 10.11.2008
mi takhle chcipalo coupe kdyz jsem mel dodelavaci baterku, merit na ni muzete co chcete ale kapacitu nema... treba na felde to jde jde a nekam zajedete a pak uz jen roznete kontrolky nebo ani to a neskytne (nahla smrt) ale coupe se trapi dlouho nez to prijde... radio mam trvale jak pamet tak stand by a v tom problem neni, nezapomente ze ted se sviti furt a kdo jezdi kratsi trate tak baterku nedobije... komplet odber v klidu mam do 50mA, pokud je radio aktivni ale nehraje a je zaply i alarm jsem u 150mA...
-
01:33:08 10.11.2008
2 turbo: to s tim odpojovacem baterie nechapu, tos jako natahnul do kabiny tlustej kabel + stejně tlustej zas ven to tam musis mit diru jak do ... nebo jak? :-?
-
01:27:17 10.11.2008
nj ale u me to alarm a zabezpeceni nedela kdyz jsem to vypojil, je aktivni jen central... koupil jsem si novou pojistku do voltmetru - posledni merenej odber to nak nezvladlo ;-) - tak budu zas dal merit :-)))
-
22:27:06 9.11.2008
Dá se to testovat všelijak. Např dáš si ten ampérmetr mezi kabel a baterku a když ti to bude odebírat více než má, tak sedneš k pojistkám a začneš jednu po druhé vytahovat až zjistíš, přes kterou ti to teklo (pokud to není to rádio).
-
20:54:38 9.11.2008
já si na tzto případy udělal odpojovač baterky-jde to krásně vytáhnout k řidiči vedle otvírání motoru a máš klid i proti zlodějům a všem zkratům a velkým odběrům-přes odpojovač mám bajpas,kterej má skleněnku pojistku pro paměti a centrál-stačí 2A. náklady 200kč a půl dne práce.kdyby se tam klubal zkrat tak to vypadne a nemusíš se bát,že ti to schoří
-
20:44:53 9.11.2008
Vojto, Nocarrete, díky moc.. Tím rádiem by to mohlo opravdu být - jednoduše jsem ho vymontoval a budu zatím nějaký čas jezdit s děravým panelem - až bude chvíle, nechám si změřit ten proud s rádiem/bez rádia. Otestuju, uvidím. Připomínám, že baterie se mi nevybíjí pravidelně, několik týdnů není žádný problém, a pak najednou se to stane - to je mi dost divné. Logicky, jestli mi rádio užírá proud, musí ho užírat pořád, ne? :-/. Potencionální podezřelý číslo dvě si myslím může být zabezpečení, nebo alarm, viz Luxorovi problémy - moc tomu systému nevěřím, kdo ví, co si dělá. Nechápu třeba, proč se rozevře, když otevřu dveře klíčkem. A v pátek, před tím, než se mi vybila baterie, mi pár mniut svítila kontrolka CODE ( co to znamená?)
-
19:36:26 9.11.2008
tak jo taky chci radu :-) Vybije se mi baterka přes noc... a to pokaždý a každá - zkoušeny 4 nezávislý kusy baterek... začlo to dělat druhej den potom co mi prasknul chladič ale to asi bude těžká náhoda i když né že by do motoru na elektriku "nenachcalo"... Takže jsem všechno prolezl - zkontroloval světýlka, spínače, radio, odpojil lokalizaci, alarm a další krámy ale pořád to nepomohlo... ale za dalších několik baterek jsem zjistil že je auto občas odemčený takže mám pustou teorii že mi spíná centrál tak dlouho až baterku vyrube, ale divný je že by se musel otvírat a zavírat protože někdy je auto zamčený a někdy není ale baterka prázdná vždycky... nicméně když u toho stojím tak se nikdy nic nestane... nějaké nápady? dík...
-
19:09:40 9.11.2008
Jirko tutově to dlá to rádio, je to problém fiatu obecně. Nevím jak jsi kovanej v elektrice, ale na rádiu je potřeba nechat připojený trvale pouze zálohování (žlutý kabel) a červený je potřeba udělat přes spínačku nebo jako to mam já přes extra vypínač. Zkus jednoduchou fintu. Odpojíš baterku, připojíš z5 přes ampérmetr, odběr by měl být kolem 7mA. Když to bude víc tak zkus odpojit rádio a měř znova.
-
17:55:41 9.11.2008
No tak když si naposled měnil rádio tak je to skoro jasné. Buď si to špatně zapojil, nebo je špátné rádio, nebo ho třeba vypínáš jen do stand by mode a ne úplně a to ti to vyžere přes víkend.
-
17:39:01 9.11.2008
Zesilovač nemám, jen jsem nedávno měnil rádio. Nemůžu přijít na to, čím by to mohlo být :-(. Nejpodivnější je na tom to, že se mi to nestává vždycky, ale jen jednou za čas - a že by mi ubývala baterie vůbec nepozoruju, neustále je někde mezi 12 - 13 V, startuje to skvěle, až na to, že do Coupé občas sednu a zjistím, že to absolutně nemá napětí. Je to záhada.. (nepříjemná)
-
17:18:00 9.11.2008
neco ti stale zere proud nemas treba zesilovac na muziku ? ja ho mel a prave mi porad bral proud nemel jsem ho totiz na vypinac ale primo pres radio a taky se mi prave stavalo ze jsem nenastartoval tak jsem ho odpojil a je po problemu
-
17:14:45 9.11.2008
Ahojky, mám s Coupé pár problémů, moc vás prosím o dobrou radu.. 1) Stává se mi, že se mi Coupé přes víkend, když s ním ním nic nedělám, samovolně totálně vybije, baterie +- na nule. Přitom přes týden s tím není sebemenší problém, startuje bez problémů. Stalo se mi to asi 3x, koupil jsem kvůli tomu novou baterii a teď je to tu zase :-((. S ničím neblbnu, nic nezapínám, prostě jen v pátek Coupé zaparkuju a ani se ho nedotknu. Nevěděl by někdo z vás, kde by mohl být problém, co by mohlo vyžrat celou baterii? 2) Kde najdu v Coupé vzduchové filtry a jak poznám, že je potřeba je vyměnit? Poměrně dost se mi potí skla a obávám se, že mě to čeká. Díky za každý postřeh..