zvuk? jak na to?

• Honza
    a ještě dodatek..dle zemí určení se do 16v NA dávali 2 verze převodovek.Delší a kratší,motor zůstal stejnej..bohužel mam tu delší (rsp. stálej převod 3.733 jako 99% coupe tady v čr,s 3.9?? by to bylo o poznání lepší..)a jak známo převodovka je 90%úspěchu,protože pomáhá motoru se líp vytáčet...
  • Honza
    a stím 20V to je občas špatný..i sám Arm. z bravoklubu o některejch HGT tvrdí ,že jedou jak horší 1.8 (v bravu) a coupe na tom nebudou o moc líp ve všech motorizacích..
  • Honza
    s 16vt už tu pár lidí pod 14s je,a nai je tomoc nestálé..pouze chip a vejfuk,dokonce to bylo na regulérní trati..
  • Honza
    20v je velmi háklivý na stav váhy vzduchu,a hadic,a dokonce i čistotu vzduchovýho filtru..vím jak nám jelo HGT s vadnou váhou a ruplou hadicí mezi ní a klapkou..prostě jako lepší 1.6 (čas kolem 17.5s na 1/4 míle) po výměně ko váhy,pal. pumpy a opravě hadice bylo HGT velmi,velmi čilé (i přes 260tkm) a nebyl problém jet za 16s a po výměně filtru lehce pod na regulérní trati a časomíře...

pamatuji si ještě jak jsem s tipem,kde jsem měl vadnou palivovou pumpu,ujížděl bravu HGT nějakýho němčoura na srazu fiátků 500 na hoškovickém letišti.Němčour zajel 18.2,já 17.6...
  • Innocento
    2 Andel_Jirka : Mě to Britky video moc neříká. Akorát to, že o kus ujeli a jako by to 20V jelo doprovod :-) Chtělo by to vidět start atd.
  • Luxor
    neni problem, Tvoje punto si k veceri dam jak prd i s cliem... privaz me na lano a pak v kilu probrzdi :-)
  • Britka
    Andel_Jirka : tak turbínu v tom nemáme :o) to vím :o) jsem sice ženská,ale tohle bych poznala :-D jako jede nám to hezky na dvoulitra bez T,ale jako 16 VT to určitě ne... ;-)
  • Andel_Jirka
    Jinak, Luxorovo video myslím naprosto přesně vystihuje chování auta na videu od Britky.
  • Andel_Jirka
    Tohle video podle mě asi nejlépe odpovídá chování Coupé 2.0 20V. Když to srovnám s videem od Britky, tak mi její 2.0 16V spíš přijde jako 2.0 16VT, nemůžu si pomoci.

• Andel_Jirka
    Britko, buďto v tom máte turbo a nevíte o tom, nebo to máte natvrdo chipnuté, po shlédnutí druhého videa musím konstatovat, že takhle nejede ani moje 2.0 20V /113kW.
  • Innocento
    To vypadá jako že se to 20V ani nesnaží :-)
  • Britka
    víš Luxore...ale tady nikdo neřekl,že je náš 2.0 16v super kára,která ma zrychlení,že zajedeš do sedaček (na to máme to druhé auto) jen se nahodilo,že jsme ujeli 20-ti ventilu,které by mělo ujet nám,podle tabulek...a začlo se spekulovat o tom jestli to má čip a podobně...nikdo neřekl že je to "nadupaný auto" to ty jsi začal rejpat a psát věci,které tu nikdo netvrdí..no nic nebudu se hádat o hovadinách...tady máte video s 20V

• Luxor
    2 Britka: O kolik tomu 20V ujel? hodne je pro Tebe je 1-5 delek auta nebo vic? Tu alfu mel nejakou podelanou tomu fakt neverim ze by jste se jinak chytali... nebo byl podelanej ridic v Alfe :-)

Takhle zrychluje ta trapna seriova alfa:

a takhle nejak pocitam ze teda zrychluje to "vase" :-)

sry musel jsem ;-)

• Andel_Jirka
    Ale stejně, možná to máte chipnuté..
  • Britka
    Innocento : :o))
  • Innocento
    2 Andel_Jirka : To víš, Kája to má nacvičený z tahače. Tam to taky nebude prdel a je tam kvaltů mnohem víc :-)
  • Britka
    Luxor : ten kluk tam jel v tý alfě z holkou...a začal závodit jako první,takže si asi dost věřil,tak zas tak nezkušenej řidič to nebyl...a nejsme prní majitele našeho coupátko (to asi nikdo) takže kdo ví co se v tom dělalo ;-) a pokud vím,tak nikdo neřekl,že by naše coupe natrhlo 16VT...jen že Kája natřel 20v...jinak mám video naše 2.0 16v vs 2.0 20v kdyby někdo nevěřil...a bylo to o dost...
  • Simarik
    to video z mimoně sem viděl. moooc pjekný
  • Luxor
    jj Mimoň by chtěla zopáknout, sprintění coupátek bylo fajn :-)
  • Andel_Jirka
    Kájo, nevím, jestli jsi auto nějak tunil, ale každopádně je z videa zřejmé, že umíš perfektně řadit. Když umí s autem člověk jezdit, může natrhnout triko i silnějším autům s horším řidičem. Nechceš mi poradit, jak co nejlíp řadit?
  • Honza
    no a momentálně máme doma 156 SW s 2.5 V6 s 6Q a není to žádná prdel (hlavně od 4000) -jede to jak hovado a myslím ,že i naše coupe by mělo mírnej problém-alespoň od 150 vejš

Takže ta 156 nejela na 100%,nebo to je 5Q (ale tam jsou rozdíly 3,4,5(6)),a nebo zanedbanej či potuzenej kousek

a k tý mimoni..Valmont s 20VT pak přišel a nevěřil,že mu nakopalo 16v....:)ono ten sprintík 16V NA vs 16/20 VT byl zajímavej..jedinej kdo výrazně ujel byl Milan..jinak +- zbytek nastejno...
  • Luxor
    a ses si jistej ze ten s tou Alfou jel nadoraz tak jako ty??? nevezl nahodou babicku? :-))) Nevim jak jede 190k Alfa ale podle zvuku motoru coupatka mi neprislo ze by slo nejak extra rychle do tocek... uz jen podle toho zvuku jsem si temer jistej ze bych si ho dal s 16V turbinou k veceri ;-) takze zas tak extremne poladeny to nebude, Honza nebo Franta mi se svym 16V bez turba o kus ujeli :-))) fakt ze mi tenkrat nefungovala spravne spojka a musel jsem pri kazdym prerazeni lovit zaseklej pedal nohou ale i bez toho by byli nejspis taknak nastejno a nejspis bych stejne neujel... A to maji poladeno vic nez jenom vyfukem :-) Takze myslim Kajo ze spis umis radit a nemas pud sebezachovy proto jses obcas rychlejsi nez ze by britky coupe bylo aztak poladeny :-)))
  • Andel_Jirka
    Britko, já ani netušil, že dvoulitr atmosféra jede takhle pěkně. Ještě jsem to nezažil odjinud, než od volantu. Tam to člověku tak nepřijde, zvykne si..
  • Britka
    Andel_Jirka : to ještě honil Kája :o) ja byla jen kameraman :-)
  • Andel_Jirka
    Teda Britko :-)).. Už chápu, proč Ti to žere 18, když vidím jak to honíš.
  • Britka

• Britka
    :o)

• Max
    zvuk meho coupe, nebylo to moc ohrate tak je to toceno jen do 3 tis :-)

• turbo
    von Raven prosimtě nevíš jakej je průměr trubky u středního dílu? musím to objednat a pišou 45 tak aby to nebyla nějaká inovace a šlo to na poslední díl.dík
  • Edrig
    von Raven.Děkuji za informaci.Rád jsem si nechal poradit.Takže zatím nebudu nic laborovat a na jaře se zastavím u Patrika a něco vymyslíme.Zatím ať to řehtá.
  • von Raven
    ja jsem radsi u Kloucka koupil za 1500 jiny stred a vyvalil zadek a dal stejne absorbci a koncovku ale vyhodit ten hrnec u zadniho kola nebudes spokojeny
  • von Raven
    Edrig asi jako konec sveta, ten stred ma jen derovanou trubku a kdyz vyvalis vatu kolem nebo to prerazis do pul trubkou, rozkuchas nebo nevim co tak furt tlumi ale jak tam das jen trubku tak muzes mit vzadu co chces a nebudes s tim jezdit pac budes mit strach ze ti kazdych par metru daji pokutu od ruseni nocnoho klidu at po spatny technicky stav je to uplny maras. s vyfukem sem zkusïl vsechny mozne kombinace a ne bud je to tiche nebo kraval jak svina, rezonator neutlumi nic, radsi sezen naky absorbcni tlumic z cehokoliv a dej ho tam ale jen trubku nebo rezonator ne nebo pujde druhy den znova to predelavat
  • Luis
    sakra honzo ty máš asi nemocny kupaso že ti tak kašle :-D
  • Andel_Jirka
    Kristova noho Honzo, to není Coupé, ale motorová loď :-).
  • Edrig
    Tak se mi rozsypal střední tlumič.Ten zadní mám takřka nový a nerad bych ho vyhazoval.Takže se ptám:jak by to vypadalo,kdybych místo středního dal od kaťáku jen trubku,případně rezonátor?Dalo by se to poslouchat ?
  • von Raven
    no chrochta to teda kulturne :)) kolem tech 2000+ to mame tak stejne, kolem 900 taky podobne ale nad 3000-7000 to mam krapet vetsi rev a to me stve pac aniz by to nervalo se nemuzu ani rozjet :( leda ze bych radil kolem 2200
  • Luxor
    Pozor video jen pro silny povahy, je to docela horror :-))) Honzo to je strasny... jeste ze sem si to nepustil v noci :-)
  • Honza
    no 130db hlučnost máme,sousedům se třepou okna,mamce podlaha v kadeřnictví co je vtěsným sousedství garáže..nikdo si nestěžuje,STK to má legální s tímto vejfukem co tam je..

nekvalitní ukázka z mobilu..pak tam jsou ještě videa za jízdy z hoškovic s tímto vejfukem a starej vejfuk na videu z milovic...
  • von Raven
    co na ten zvuk rikaj benga? nenajdou se i takovi co reknou ze je to spatny technicky stav a budou je zajimat i bodiky? :D dival jsme se i na znacku ragazzon a ti maji i verzi trubka od zacatku a na konci jen ladak a melo by to byt i s atestem ale rachot asi bude i tak ale to ma atest a co ty dalsi vyfuky... kdekdo verim to ma hlucne jak na tuning kde se soutezi kdo ma aspon 130db ale susedum jak se trepou okna tak to je spis na cekani pecky ze zalohy nez na rady fanynek ne? :D
  • Honza
    dodám k tématu..zvuk výfuku ovlivňuje taky motor a jeho stav,úpryv/neúpravy...

pamatuju,když jsme měli seriovej vejfuk a motor..zvuk na pohodu..pak seriovej vejfuk,upravenej motor-to už byl zvuk ostrej jak žiletka,ale tolik neobtěžoval,teď je jen mini koncák a zvuk super..jen trohu hlučnější... když přijíždíme k baráku přes sídliště tak to zní jak motorka..

jsme zvědav na zcela novej vejfuk s jedním"rezonátorem"(spíš zhášečem plamene v odbornejch kruzích..) a větším absorbčním tlumičem..zvuk mě zajímá též,ale přední je ten výkon,kterej oproti stávajícímu nic moc stavu(nic moc stav vejfuku..) určitě naroste:)
  • Luxor
    podložkama jenom u 2.0 16V/T motorů... jinak ty tvoje samoštely :-)
  • turbo
    je to mimo téma ale neví někdo jestli se na 1.8 štelujou ventily- někde to psali že jo (podložkama jako u mašin) a já myslel že tam sou samoštely
  • turbo
    hele já to hledal ne netu a mám v merku www.partspoint.cz www.vyfuk.com tak na to kukni je to nejlevnější co sem našel.uvidím co klouček slíbil to tenhle tejden
  • von Raven
    jo tak bez toho hrnce sem taky slyset asi 1km dopredu s nim jako origos i po tech upravahc co zazil... ted se ptam Kloucka jako ty na jiny z 1,8 jinak mi moji mechosi rikali ze zkusi zjistit ceny os svych dodavatelu na novy a nerezovy, taky se mi zda ze bravo 1,8 ma ten samy akorat nema na zacatku prirubu na kat a zadni dil je jiny.. uvidim behem tydne budu vedet pockam co kdo rekne a s jakou cenou prijde
  • turbo
    Mě to duní že je to slyšet tak na kilometr myslivci nadávaji že jim ulítávaj z rybníků kačeny a než bjedu do vsi, všichni čuměj k obloze jestli neletí vrtulník. Když brzdím motorem tak se to ve vejfuku je vaří - mě se to líbí, ale vejfuk se sere zvenku tak to budu asi muset vyměnit za nový.
  • von Raven
    ja jsem vatu vyvali, prepazky zrusil trubku prerazil do pulky jinou trubkou a jak ho tam mam furt je to jak origos... co ybch dal za dunivy... ted jak ho mam venku to duni jen pri pomalem nastupu jinak rezonancne jak formula ale oboje rachot ze se bojim ze to vyskli okna
  • turbo
    Já tam nemám vůbec nic. Ani vatu ani přepážky. Zvuk je dunivý - Myslíš, že origoš to hodně ztlumí?
  • von Raven
    vim mel jsme ho rozdelany, je tam asi o 1,5cm hrubsi derovana trubka, ve tretine je kolem ni prepazka a cele je to vypechovane skelnou vatou... prepazky sem zrusil, vatu vytah, dury udelal vetsi a zadna zmena zato jak ho vyndas tak kraval jak svina, i jsem pres polovinu te trubky prorazil nedurovanou trubku a zase zadna zmena
  • Honza
    zvuk jak na to? rozsápnout vlnovec a jezdit..zvuk jak nevim co..ted jsme po 3 mesicich ozivil tipo a jelikoz uz byl Ko vlnovec tak to má celkem zajimavej zvuk-hlavne v oteckach:)
  • turbo
    Slovo odborníka k laděným výfukům...<a href="http://fiatcoupe.own.cz/vyfuk0001.jpg">obrázek</a>
  • turbo
    tak sem si chválil origoš zvuk a sháním origoš vejfuk a dneska sem do posledního dílu posvítil a je to jen hrnec s dvěma tubkama -žádná přepážka-tak nevím je to origoš?zvuk je pěkně dunivej tak abych to s novým neposr...to bych to radši zaplátoval.nevíte jak to v tom posledním hrnci vypadá?
  • von Raven
    Vojta to je blba komprese na wav zvuk ve skutecnosti to je pri pomalem tlaku na plyn zemetreseni a pri rychlem rezonancni formulovy zvuk oboje, ale v takych decibelach ze sem fiata odstavil pac s tim se uz neda jezdit :) radsi to dam do puvodniho stavu nebo se ted divam na ragazzony vyfuky ale tentokrat bych to chtel slyset pac tolikrat kolikrat sem zkouseli ruzne vyfuky a dycky na hovno to neni ani mozne
  • Vojta
    Ravene. Nějako ti to prdí :-D
  • Luxor
    no to nevim jestli chip na atmosfere prida o tolik vic nez kvalitni vyfuk... ty casy samozrejme taky prijdou u atmosferickejch bezvackovejch motoru to asi bude znat hooodne kdyz se odladi jednotka oproti standardnimu nastaveni se kterym se bude motor dodavat beznejm zakaznikum ale ted je ladeni atmosfer nejvic uspesny jen u konkretnich aut kde vyrobce vykon umyslne z nejakych duvodu brutalne stahl... a to myslim neni pripad tyhle 1,8...
  • von Raven
    nj ale takove poradne delane na brzde stoji asi jako chip a chip prida spolehliveji... zatim jsem se akorat presvedcil ze vyfuk od kvalifikovane firmy prida ale skoro to nejde poznat, za to vrtani jen tak do vyfuku ubere svinsky :)
  • BigBen3
    A pak jsou taky vejfuky, který výkon přidávaj - to já rád:-)
  • von Raven
    http://ravenia.xf.cz/vyfuk1.wav a http://ravenia.xf.cz/vyfuk2.wav sice ty konvertory z amr nejsou nic moc, taky muj mobil neni zadny zazrak ale na mobilu slysim i cerpadlo tady jsou krapet vysky orezane... tohle mam aktualne ale je to dost silne tak se to asi zas prekucha
  • Honza
    na zvuk to nejezdí...a kdo ladí zvuk(hluk),ten se musí smířit se znatelným úbytkem výkonu
  • von Raven
    nevim jestli se to tu uz resilo jako tema zvuk spis jine upravy vyfuku ale tohle asi zajima vic lidi... takze muj problem je ze at se snazim jak chcu tak proste neudelam zvuk jaky bych chtel... bud je to tiche jak origos, nebo to dunelo tak ze se trepalo cele auto z v neutralu, nebo to ma nabeh na brutal bass ale jak to orostuju tak sem jak ti co zavodi do vrchu bez katu... zkousel jsem uz hodne kombinaci, zuzeni trubky, siri trubky, rezonator, dva rezonatory, absorbcni tlumic, koncovku na trubce, ten hrnec u zadniho kola, ten hrnec u zadniho kola prorazeny dopul trubkou, bez neho a porad to neni ono at to kombinuju ruzne... aktualne mam kat, rezonator, trubku az k zadniku kolu, tam asi 40cm absorbcni tlumic a tak 20cm trubku a koncovku... pekny bass ale musim tomu slapat jak kacenka pac jaks em rychlejsi na plynu tak bass prerve strileni stylu jako kdyz neni kat a borci delaji zavody do vrchu :D este me napadla posledni moznost misto toho rezonatoru dat naky dalsi absorbcni tlumic ikdyz pokud je kat tak to strileni nejde tak ven jako bez neho tak nevim... jde o 1,8 .. Vencovi stacilo jen ufiknout zadni dil vyfuku a dat tam doutnik a ma pekny bass a zadny rev, to jsem mel taky a bylo to jak origos, mel jsem to i v kombinaci rezonator koncovka a taky nic ale jak vyvalim ten zvuk tlumici hrnec u zadniho kola tak kraval a pri rychlejsim nastupu plynu spis rev