Zvýšení výkonu motoru

• Innocento
    Jak tak koukám po fóru, tak je Mr. Filson asi nepostradatelnej pomocník :-) Kola naplní, válce naplní, ještě aby nádrž naplnil :-)
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    člověk se prostě učí celý život
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    jak tak na to koukám, ztrácel jsem 10let času kravinama! Když ladit,tak pořádně
  • Luxor
    :-)
  • Luis
    přesně, 16VT ma jen vodováhu :-D
  • Denis 1,9 JTD:(
    Myslím, že by to i fungovalo, dal bych na váhu vzduchu potenciometr, když pojedu po městě, tak to dám na minimum a na dálnici to dám naplno, a to bude palba :D 486ku bych tam fakt nedával, já mám jenom 16VT, to by jelo tak rychle, že by to urvalo saharu :D odpor bude stačit.
  • Coupe20VT PLUS :-D
    JP: to je k ničemu... neznám gumy, který by dokázali přenést takový výkon na silnici :-D a pokud by je někdo dokázal sehnat, musí to být jedině protektory a nejlíp prořezávaný... ale stejně při tom zrychlení s takovým chipem by člověku to přetížení 9 G vytrhávalo zuby...
  • JP
    Jestli někdo potřebujete procesor, tak tady mam několik kusů 486, nebo i Pentium 75 - 166MHz MMX, ale to už je fakt pro zabijáky.
  • Andel_Jirka
    Kluci, neblbněte, přečte si vás Klouček, vycítí poptávku a pojede lovit z moře u Houstonu vyhořelé pomocné rakety, aby z nich mohl vyrobit doma v dílně věrné zmenšeniny :-). Nacpe je vodíkem, vlítne sem na fórum a jenom chladně prohodí: "Raketový urychlovač inspired by NASA pro Coupé - 154 600,-, 4 ks mám" :-D :-D :-D
  • JP
    Já bych érodynamiku řešil podobně jako na McLarenu F1, kterej má 2 větráky na odsávání vzduchu zespod auta. Takový 4 12cm CoolerMaster větráky udělaj svý... vonRaven to může dosvědčit, má jenom jeden v airboxu a je to rozdíl třídy!
  • Coupe20VT PLUS :-D
    jenže na 486 vývojové dělo potřebuješ x dalších úprav... jako gigantický hliníkový křídlo nejlíp 2 patrový, aby to bylo aspoň trochu ovladatelný... coupe se pak staví na zadní. a málem bych zapomněl na přítlaky na stěrače s těma vrtulkama. nemůžeš jen honit výkon a nemyslet při tom na érodynamiku :-D a taky by to chtělo navrtat přední i zadní kotouče aspoň 16 mm vrtákem doma ve svěráku, aby se líp chladily brzdy... :-D
  • Honza
    jedna 386 se mi válí ve sklepě...mám i noťas s barevným displejem a chlubí se nápisem 486:)
  • Luis
    luxor - všechno bych měl, jen pro mě bude problém sehnat 386tku :-D
  • Andel_Jirka
    Turbo, zajímalo mě to samé, co Tebe, tak jsem na to založil téma Chip tuning, kluci mi tam napsali dost rozumné postřehy, doporučuju si je přečíst. Ale abych to shrnul, chip tuning nebrat a když už, zvýšit výkon poctivými vyladěnými díly.
  • Luxor
    jj hustý... dával jsem se dvěma filsonama 2x16bar sprinta s F-19kou a neměla šanci :-) ale tenhle tlak už vyžaduje i další úpravy... místo standardních vstřiků jsem musel nainstalovat zahradní hadice s rosprašovačem a standardní pumpu nahradilo čerpadlo Malyš... jinak samozřejmě sériová jednotka měla problémy tak jsem místo ní použil základovku ze 386ky s procesorem a m.kooprocesorem... palivový mapy jsem uložil na harddisk 540MB a bylo vše vyřešeno...
  • Luxor
    jj JP to je rozumný nevyplatí se riskovat... :-)))
  • JP
    No já ho radši pouštim na půlku, protože se bojim, že by mi při tom tlaku fouklo těsnění pod hlavou...
  • Luxor
    jj JP má pravdu, turbo radši jdi do kompresoru od filsonu, ten fouká až 16barů!!! :-)))
  • Luxor
    :-))) to je ale hovadina :-))) to už bych spíš zainvestoval do turbonátoru :-))))) <br> <br> jinak auto samo jede líp na chudou směs a má i menší spotřebu, jenže to udělat takhle snadno a navíc univerzálně nejde už z toho důvodu že lambda není ve výfuku jen pro srandu králíkům a něco jednotce zahlásí :-)
  • JP
    Proč to tam automobilky necpou už v sérii, když to má jen samý pozitiva? Těžce dolujou každej kW navrch a přitom stačí jeden odpor:-). Možná když koupíš 2, tak je můžeš dát rovnou místo motoru. Navrch kompresor od Filsona a pojede to jak hovado:-)
  • turbo
    já myslím,že to hlásí studenější vzduch a řj víc otevírá vstřiky.proč píšou úspora benz?
  • Innocento
    Mě teda podle popisu přijde, že v tom "powerboxu" bude akorát odpor a bude oblbovat ŘJ a ta bude ládovat motor palivem...
  • turbo
    Co si o tom myslíte? Máte s tím zkušenost? (Já tomu moc nevěřím)<p><a href="http://aukro.cz/item474411504_power_box_chip_tunin g_zvyseni_vykonu_5_35ps.html">odkaz</a></p>