cukání coupe 1.8

• von Raven
    1,8 jede 50km/h na jakykoliv rychlostni stupen bez cukani, krom zpatecky :D
  • turbo
    ten motor ožije až nad 3tis.ot ale v nižších by cukat neměl.Koukám,že se bojíš jít nad 2.5 ale víceventil chce více točit jinak je jak zdechlina ale jak pišu cukat nesmí.
  • Simarik
    rok ? to je dlouhá doba na učení šlapat na plyn a řadit. no neva ale ono to není o klepání rukou. já si teď olej vylil mimo ptž to z tý pixli vychlejstlo dřív než sem to našteloval kam sem měl. A ta spotřeba není o otáčkách aby se to dusilo. Já se svojí bývalou 1.8 jezdil 9-10 město, každejch 50-100m semafor. Teď s 20VT mám kombinovanou 11, jezdim v klidu, žádný závody
  • Simarik
    ježiši kriste to není diesel, kolik otáček tam máš ? copak se jezdí s benzínem na 1200ot ??? 50 sem jezdil na 2 a když sem zrychlil tak na 3 !!!
  • TOM
    souhlas s JP jak sem coupe koupil a začal se v něm vrtat tak sem narazil na stejnej problem komplet 1.svíčka z leva zaleta pruzračně čistym olejem takže sem dekl sundal očistil a snažil se přijit nato proč jen ta jedna a nakonec sem nato přišel 100% jde o roztřepane ruce a nebo prostě leje vedle.od ty doby pro takove připady hrdlo nalevky omotam starym hadrem a je vystarano.svíčky už sou 2 roky v suchu a ja usínam s klidnym svědomím.....že je vše o.k.
  • JP
    Z který strany byla ta svíčka od oleje? Ta část, co je ve válci, nebo ta vnější? On totiž u 1.8 na tu první rád nateče olej, když se někdo netrefí při dolejvání... Určitě bych všechny cívky seznámil s kontaktolem.

Jinak 50 se s Coupé na čtyřku nejezdí:-)
  • von Raven
    vidis voda... ja jsem mel jednou taky utopenou civku jak mi cistili nadobku chlazeni tak oddelali civky at to nenatece a napustili to na svicku :))
  • Simarik
    tos udělal dobře. pokud bude cukat a bude mít malej výkon a vše bude suchý tak odešla cívka ! to se stalo mě
  • turbo
    mě to už to od tý doby neudělalo ale preventivně sem rozdelal dekl cívek s vyčistil svíčky a fajfky.
  • Simarik
    jj to je možný, taky mě to zlobilo když sem umyl motor
  • Fugasik
    Hele taky bych řekl že to bude jedna ze 4 cívek....dělalo mi to taky pak ne a ted zas jedna odchází asi
  • von Raven
    mazat konektory muzes jak chces, cistit i skrabat taky a za chvili zas neco hapruje, to uz mam odzkousene... jak ho ocistis tak v kazdem konektoru je uvnitr silikonova gumka co tesni a ta je vymackana ale jak ji vytahnes a das naopak tak mas na naky rok klid
  • turbo
    von Raven dík za rady - zkušenost je k nezaplacení-projdu to jak radíš ale konektory sem mazal když sem to koupil-no co sem našel.kouknu ha ten dekl protože sem měnil svíčky -jestli je vše OK
  • turbo
    pro Vilis 1.8 jestli na to přijdeš tak dej vědět -já budu koumat taky a ozvu se.dělá mě to jako tobě ale co? cívky se daj změřit Megem -izolace proti kostře to mám v práci ale mě to připadá,že to nejde celý-jedna cívka když nejde tak se motor víc chvěje ale jednotka to dorovnává na oststních tak je to línější ale tohle bylo jak bez benzinu nebo total bez zapalování
  • von Raven
    jak sundas ten kryt motoru abys videl svicky tak kazda svicka ma nad sebou civku, ve tematu svicky sem psal co je treba u svicek mit spravne, to ze tam je nejaka nestaci
  • von Raven
    jo jdi na svicky a pak civky, problem ze vadna svicka se da poznat ale vadna civka az je uplne mrtva nejede to vubec
  • von Raven
    jo jeste me napadlo, podivat se na svicky nakym sparatkem jestli tam nemas vodu, pac jak mi mechosi cistili nadobku chladice tak jim nateklo na jednu svicku a jak to zacalo bublat tak zaclo probijet, nebo tesneni kolem vika ventilu ale to kolem svicek ze ti tam muze jit olej a delat to same a nebo treti vec je kryt svicek jak se nasazuje tak 1.8 ma tak cypate vedeni elektriky k civkam ze ho muzes priskripnout kdyz ten kryt nasadis jen tak
  • von Raven
    kazde coupe ji ma pod malym plastovym krytem u noh spolujezdce... spis se podive po konektorech v motoru, skrtici klapka, vaha, volnobezny ventil, snima otacek atd.. u jednotky myslim ze ne leda ze by se ti to vevnitr zaparovalo nebo netesnilo predni okno... ja jsem spalil uz dve civky, jak je mrtva tak je jeden svod studeny a nad 3000 otacek ani omylem, ale jedna mi chcipala pul roku nahodne, chip na par sekund a zas jela, co jsem dal odtrh svicek na 1mm a min tak sou v klidu, ted pouzivam platinove zuzene elektrody, ma to mensi odpor a lip preskakuje jiskra a potrebuji mensi napeti
  • turbo
    moje slova a vzduch je novej-ještě přejdu konektory a nevíš kde hledat říd.jednotku u feldy sem to taky musel čistit
  • von Raven
    filtr paliva by nesel ve vetsich otackah a vzduch furt
  • turbo
    taky mě to napadlo a myslel sem i na filtr ale myslím,že by to blblo asi při větší slotřebě ne při 2000 ot.ale nevím pumpa nabíhá po klíčku normoš a vypíná po 6 vteřinách
  • von Raven
    civka... typicka zavada 1,8 ale muze to byt i neco jineho, vetsinou jak zdechne tak mas zvuk jak amerika a nad 3000 otacek se nedostanes, ale jednou mi jedna chcipala asi pul roku, najednou to proste nejelo a moh ses posrat a za chvili zas jo :D
  • ZdenysM.L.
    Neodchází ti pumpa do věčných pá pá ??
  • turbo
    svíčky sou nový NGK - bylo to vynechávání jak když se ucpe tryska u karburace - nebo vypínáš a zapínáš zapalování - jak řikám u vstřiku sem to ještě nezažil - nejedná se o jeden válec, ale zdálo se mně že to nejde komplet
  • von Raven
    nektere vady jsou na dlouho a nekdy se neco zesere hned, tohle vypada na vynechavajici valec takze bud civka nebo svicka nebo voda na svicce nebo potenciometr skrtici klapky... vysledek poznas bud brzo nebo za delsi dobu nevim kolik km najedes mesicne, pokud apson 1000 mas sanci to zjisti este tenhle mesic :D
  • Horajs
    možná ti odcházejí svíčky
  • turbo
    brzda mě oktávka jinak se to dá jet i na pětku ale je to ve městě
  • Mila84
    já jezdím do kopce vždycky na dvojku:-)
  • turbo
    včera večer mě při jízdě do kopce na trojku při nižších otáčkách začalo auto cukat.už sem myslel,že končím pak se to chytlo a bez problémů-u stříkačky se mě to ještě nestalo a tak jestli nemáte zkušenost aby se něco neklubalo a nemusel jet hanbu na laně-dost lidem by to udělalo radost.dík