Starter

• Thor
    Mě tenhle zvuk dělala volnoběžka.
    Protože nejde rozebrat prolil jsem jí motorovým olejem za postupného protáčení. Naštěstí byla ještě ok, tak to vypadá že jsem to vyřešil.
    Jinak koupit novou volnoběžku.
    Jo a kolísání volnoběhu (i za studena) jsem překvapivě odstranil novou lambda sondou. Hledal jsem nějaký falešný vzduch, ale nakonec to byla lamba.
  • POL 20VT
    1
  • POL 20VT
    tak mě už ten zvuk tak sral, že sem ten startér vybagroval, defakto nechápu že se nevrací, vše se zdá v pohodě, vše promazaný,nejetý, nechápu?
  • JP
    Přesně tohle dělá bráchovo Coupé taky už několik měsíců, ale on to neřeší a přijde mi, že se to nezhoršuje ani to špatně nestartuje... je fakt, že když to udělá tohle a ještě do toho zachrochtá variátor a díra v prvnim dílu vejfuku, tak je ten start pastva pro uši:-))
  • von Raven
    proste robota na hovno, ikdyz budes mit jiny za ktery to vymenis
  • Vojta
    No to mi moc neřeklo :-)
  • TOM
    starter vyměnit je celkem maras to lamani předloktí stojí za to :)
  • Vojta
    Jaká je to drbačka teda? Kolik hodin práce atd? Ať si cca spočítám, kolik by za to chtěli vydřiduši v servise.
  • Vojta
    Že bych se k tobě stavil proškrábnout? :-D
  • Jirka 1,8 16V Č. Krumlov
    Uplně stejně mi vrzal starter taky. Možná si ještě někdo spomene ze srasu v Třebíči. Vyndal jsem ho ,rozebral a málem jsem se poblil. Totálně zasranej ! Dokonale jsem ho vyčistil,proškrábnul komutátor,vyměnil uhlíky a namazal ložiska a spínač. Je po problému! Hlavní příčína je -suchá ložiska
  • von Raven
    jj stav se ale nestacil sem se posledne divit kdyz tu byl Martynnz mame oba 1,8 jen o rok rozdil a jeho proste napichnout nesla a signal tam mel a moje hned a tak furt dokola, takze bude to prekvapko jestli pujde nebo ne :) aspon zkusim
  • Vojta
    Ten zvuk má asi 3 různé znění.. Každý den to zní jinak zabarveně :-D dneska to takhle hvídlo, jindy to zachrochtá atd :-) Jo jinak Ravene..jak to vypadá s tou tvoji diagnostikou? Bych se za tebou stavil třeba o víkendu na pkus, kdyby to šlo.
  • von Raven
    furt mi to pripad aze to skrkne az po nastartovani, takze jako bys dlouho drzel klicek nebo neco jineho
  • von Raven
    hm tak to bud nejak studeny pridrhava nebo mas naky remen moc napnuty
  • Vojta
    Udělá mi to jen za studena a jednou, tudíž každý den jak jedu do práce a z práce. Když to ale startnu např za 2h po jízdě, když je to ještě trošku teplé, tak to neudělá.
  • Vojta
    no startér by se nějak sehnal, ale sám si to neopravím a v servise za to budou chtít nejspíš majlant co?
  • von Raven
    a to ti dela po kazdem startovani? ja teda startuju spis brnknutim nebo o hodne kratsi dobu, pripada mi to jak bys startoval nastartovane nebo mel volny klinak
  • Andel_Jirka
    Co na to říct, zní to fakt hrozně, jestli momentálně nemáš peníze, pokus se je někde sehnat na nový startér, protože jinak se může lehce a brzy stát, že budeš Coupé roztáčet klikou jako za starých časů :-). Kdo ví, jestli si tím neničíš motor.
  • Vojta
    no hnus to je obrovský no.. sere mě to už hooodně dlouho takhle. Začíná mi to lézt na nervy, protože to tak vypadá, že bych musel vyměnit komplet všechno v motoru abych měl klid. Pořád nějaké vrzání, hekání, kolísání atd..jeden aby se z toho auta posral :-D
  • Vojta
    Zdarec. Stáhněte si pls nahrávku mého startéru. Kolik myslíte že mu zbývá ještě života? :-) Nahrával jsem to odpoledne, jak je více teplo, tak to není ještě tak hrozné. Brzo ráno v 6h je to ještě tak 2x silnější a delší. Nemám ale zrovna prachy na výměnu tak nevím no co s tím. Co myslíte? http://vojta20vt.borec.cz/starter.MP3