Carera 95 vs natural 95

• Maxxx 16VT
    já jsem si dneska pobrečel.. natankoval jsem za 600 a na tachu mám 66km a už tam není nic... a to jsem zas tak moc nekravil..
  • Innocento
    Ale hlavně u stejný pumpy!
  • Vojta
    Dyť sem to tu psal. Po hrdlo je to nejpřesnější.
  • Fantomas
    přesně 100km najíždět nemusíš, at ujedeš kolik ujedeš tak si to můžeš jednodušše spočítat, není to žádná věda, jak spočítat spotřebu, jednoduchá matematika
  • Coupe20VT PLUS :-D
    ach jo. tak jak zpočítat nejpřesnější spotřebu? co takhle nahulit plnou nádrž až po hrdlo, ujet přesně 100km, znova na pumpu a dotankovat zase po hrdlo... toť podle mě nejpřesnější zkutečná spotřeba na 100km. přesnější než sebelepší palubní počítače, atd... zkuste a uvidíte. :-D
  • JP
    Andel_Jirka: Plně zahřátý je to tam, kde se ustálí teplota oleje když jedeš nějakou normální (přes 20km) vzdálenost. U mýho 16VT je to něco kolem tý první čárky pod 100°C, ale u každýho to může bejt jinak podle toho jak ti kecaj budíky, v jakym stavu máš chladící okruh, jaká je teplota vzduchu a jakym stylem jedeš... takže bude nejlepší, když to vyzkoušíš.
  • Britka
    Luxor : no ten já měla,ale byl mi k ničemu když jsem tam auto nemohla nechat stát a dojit na benzinu,jelikoz maj na nej policajti v sokolove spadeno,takze by byla bota hned za to jak jsem tam blbe stala... :o)
  • Innocento
    Dneska jsem drobet zkoumal a přidám poznatek. Služební KIA Cee'd 1.4 (benzín) ráno při 2°C venku papala těsně po dosažení cca 88°C teploty vody v průměru 9l/100km. Jízda po rovině, ustálených 55km/h. Těm 18ti u dvoulitra bych se asi fakt nedivil.
  • Andel_Jirka
    Lukáši, a jak to poznám? :-). Jaká je ta teplota?
  • Andel_Jirka
    Jelo, po kolika km myslíš, že je auto dostatečně připravené na jakýkoliv režim jízdy?
  • Andel_Jirka
    Britko, co jsi napsala je rozumné. Ať už změříš spotřebu jakkoliv, nikdy to nebude přesné. Stav benzínu v rezervě odhadni podle zkušenosti se svým autem. Těch 19 l mi nedá spát, je to opravdu divné. Auto by Ti muselo hulit jako tank.
  • Andel_Jirka
    Von Ravene, je mi líto, že máš Coupé jen na "roztrhání". Na takový účel je Coupátek škoda. Ale tvoje věc. Až ho odrovnáš, jsem zvědavý, co si místo něj koupíš - nejspíš jednu z těch přetechnizovaných krabic, které jsou v současné nabídce.
  • Luxor
    jo ted je toho vic ale to je jen docasna zalezitost... ;-)
  • Luxor
    já už bez kanystru s benzínem nedám ani ránu :-)
  • Britka
    Vojta : tak stejne jde jen o přibližnou spotřebu ;-) a hlavne i kdybych natakovala plnou tak je to stejne natankuju ji z rezervy a kilometry opisu taky az to bude na rezervě...ja už na ní nejezdím od te doby co jsem skejsla par hodin v dešti,bez benzinu,bez kreditu a nikdo nikde... :o)
  • Vojta
    Britko: No nevím nevím. Ta rezerva je zrádná, té bych moc nevěřil. :-)
  • Britka
    Vojta :ale já myslela jako když začne svítit pořád a nezhasne
  • Vojta
    Britko: Od rezervy do rezervy to naměříš špatně, protože ti rezerva blikne pokaždé v jiný čas, podle toho jak se ti houpe a naklání auto :-) S plnou po víčko je to nejpřesnější :-)
  • Honza
    Limited edition není nic jinýho než jen trochu přistrojený coupe (je tu možnost takto dostrojit každé coupe a vydávat ho za limited..)..říkám to nerad,ale za motoristickou legendu coupe nelze považovat-není na něm technicky nic zajímavého,jen ten design,kterj taky někod neskousne..
    Za legendy se dají považovat všechny soutěžní varianty lancií/alf/fiatůa fiátek 500/600,jediný v čem coupe drželo dlouho primát byl titul nejrychlejší seriově varáběný auto s FWD pohonem.....

už v zahraničí je vidět,že cenu drží udržované kousky v dobrém technickém stavu s případným vylepšením jízdních vlastností a výkonu motoru..ostatní doplňky cenu spíš snižují..
  • JP
    Každý starý auto má slušnou cenu, když je v hodně dobrym stavu ideálně s reálnýma 100km (ne tkm) na počítadle... Ale jinak si tim nejsem moc jistej, pokud vim, tak žádný Italský auto moc drahý neni (nemluvim o Ferrari apod., ale o velkosériovejch autech), možná Delta Integrale. Sice je Coupé víceméně poslední sporťák od FIATu, ale v nějakym citelnym růstu bych si vsadil spíš třeba na Porsche 944.
    <p>
    Já si Coupé vezmu do hrobu:-). Je mi špatně z představy, že bych ho měl prodat nějakýmu jelitu, který ho rozstřelí o první strom, nebo si třeba jenom v tom zachovalym opečovávanym interiéru zapálí cigáro.
  • BigBen3
    Já si naopak myslím, že coupé má slušnou šanci stát se jakousi legendou, která bude patřit do ceněné sbírky, ale jen limited editon a ve špičkovém stavu. Že toto auto si bude stále držet vysokou cenu. Ale to bude třeba tak za deset let, ne-li víc. Až všechny ty vraky zmízí z povrchu zemského...
  • von Raven
    Andel_Jirka jj no mohlo tahnout odspoda vic no zacina az nekde od 3000 a asi rve ale ne dost tak povrtam ve vyfuku at to mam jak Vilis :) a ze se nici? nic neni vecne a coupe neni rarita na schovani a delani veterana za 10 let.. je to proste na litani v lete az se rozbije doufam ze ne se mnou a bude jine auto, je to slusne auto a vzhledem k tomu ze s emi nesere jako ostatnim ho mam aji rad ale jak rikam do duchodu si ho nenecham
  • Jelo
    2Andel J : za 3km to nemůžeš ani zahřát.
  • Britka
    ale když tankuji od rezervy do rezervy tak se to preci da také spočítat...to je logický...budu mit rezervu,vynuluju natankuju,pojedu a az zase bude svitit,neni tam jakoby uz nic a opíšu kiláky...rezerva mi svítí vždy stejně...
  • Kůča
    Přesně tak souhlasím s Vojtou, to je asi nejrozumější řešení jak zjistíš kolik ti to polyká;)
  • Andel_Jirka
    Jelo, já to nehoním, já jedu svižně :-).
  • Vojta
    Přesně tak. Naber plnou po víčko, pak si zajeď 100km a zase naber po víčko a uvidíš kolik ti to papklo :-)
  • Jelo
    Trošku kroutím hlavou když vás tady čtu . Natankuj si plnou , až ji vyjedeš tak zase natankuj úplně plnou a vyděl to snajetejma kilomterma. Nějaký odhady že plná je 63 a rezerva asi 6 ltr. Je blbost ( pokud to chceš přesně).A Anděli - jestli jedeš do práce 3km a honíš to - tak to teda klobouk dolů :(
  • Andel_Jirka
    Von Ravene, jízdu na plné otáčky nepochopím, v případě že potřebuješ jezdit rychle a víc akcelerovat, měl jsi si pořídit auto, které tě už v nízkých otáčkách zarazí do sedačky. Takhle si Coupé ničíš, o spotřebě a řevu ani nemluvě.
  • Andel_Jirka
    Britko, dá se to spočítat i tak, ale každopádně musíš mít prázdnou nádrž. Lepší je ale dát plnou a pak měřit. Ukazuje to každému trochu jinak, a blbě, měř podle toho, jak znáš svoje auto. V tvém případě, když ti začne svítit, počítej že máš nulu. A k tomu honění za studena - je opravdu dobré to nedělat, i když má Coupé nějaký mechanismus na potlačení výkonu když je motor studený. Schválně, všiml si někdo té dravosti auta, když je zahřáté? Já byl docela překvapený.
  • von Raven
    asi tak jak sem psal, pritom by rezerva mela byt standardne na 100km :D ja uz benzin nepocitam jak se blizim k ctvrtine naberu za 500,- (benzin vykon, plyn spotreba) vic neresim
  • Britka
    ja tankuji vzdycky kdyz zacne svitit rezerva...a po posledni zkusenosti,kdyz jsem si rikala na rezervu se najede jeste dost,ujela jsem na ni 3 km do prace a zpatky uz jsem nedojela...takze jak sviti rezerva tankuju...
  • von Raven
    spotreba se spocte pocet litru co ukaze stojan / pocet km delenych 100 (ze to napustim po okraj a cekam na roznuti rezervy je blbost pac rezervu ma kazdy jinak, nebyla bys prvni ktere se to rozlo a skoncila, tak samo nekterym sviti a tech 100-150 este ujedou)
    jo Jirka na benzin jezdim k 7000 to tehdy sem jezdil 1-2-3-2-3 a tak do maxu, nevim proc to jeste nekteri nepochopili doted kdyz rikam ze benzin jedu na max auta pak me zastavuje omezovac nebo uz tam dalsi rychlostni stupen neni krom zpatecky, na beznou jizdu jezdim v plynu a to zas nezajedu ani s feldou kdybych vypinal z kopcu klicek
  • Britka
    Andel_Jirka : já ted dávala za 1000 kc, 34,6 litrů takhle se to dá taky spočítat ne??vynolovala jsem měřák a až začne svítit rezerva tak kouknu na kilometry...jinak auto nehoním nezahřáte ;-) jsem sice ženská,ale něco málo už o coupátku taky vím ;-)
  • Andel_Jirka
    Britko, natankuj plnou, ale opravdu plnou, aby byl benzín těsně po okraj, je jen až se Ti pistole zastaví. Pak tam budeš mít 63 litrů. A až začneš svítit, tak spočítej spotřebu, s tím, že máš ještě nějakých 5-8 litrů v nádrži. Nikdy neměř spotřebu v průběhu, protože je to šíleně nepřesné. Taky to auto za studena fakt nehoň, nejen že si vezme víc šťávy, ale taky se tím ničí. Von Ravene, historku o spotřebě 30 l/100 km u Coupé 1.8 si nech vydat jako sci-fi povídku :-). Jako okamžitou, při nějakých 6 000 otáčkách bych ti ji i věřil, ale neříkej mi že jezdíš po světě notoricky na dvojku.
  • von Raven
    jj studeny, v zime a este tak do tech 7km nez se nahreje na 80+ tak zere zere
  • JP
    Luxor:-)))
    <P>
    Jinak studenej motor žere výrazně víc, takže bych se těm 18 ani tak moc nedivil, jestli jezdíš jenom se studenym a ještě jako prase (což teda mimochodem považuju za echt prasárnu, moje auta se studený za 3krpm nepodívaj:)). S Mazdou 6 2.0i jezdim se studenym motorem +- za 12 a se zahřátym za 8.
  • Luxor
    pojízdný krematorium? :-)))
  • von Raven
    sorry muselo to zase napovrch.. kdo ma plyn je sracka !!! ale jezdi za cenu jak by coupe zralo 3,5 litruuuuu v benu :D
  • von Raven
    o cem se bavime? o spotrebe? :)) kdo se divi ze 1,8 zere 12+? jak jsem to koupil tak sem celou noc nespal ze to vratim pac sem za 500 najel od sviticiho oka po svitici oko 50km a kdo umi pocitat tak to je 16 litru na 50km takze 32 na 100 a to neumi leckdo ani s 20VT :D heh takze 1,8 je schopna zrat i pres 30litru v benu proto mam benzin na toceni do cervena a plyn na 7,5 na 100 na usporu :D
  • Britka
    Andel_Jirka : zkusim znova pocitat novej mesic a uvidim no :o)
  • Andel_Jirka
    Britko, je to fakt hrůza. Shodou náhod stejně jako Ty jezdím do práce 3 km, takže se to moc neohřeje a jezdím opravdu svižně. A za 11 l. Máš v tom nějakou zradu.
  • Britka
    ne-e nemám po tom jak mi došel benzín bylo coupé v servise....jen jezdím na studenej motor 3 km do práce a zpět....a po městě...pěkná spotřeba co?čuměla jsem jao blázen když mi to vyšlo...
  • Andel_Jirka
    No teda Britko.. Spotřeba vychází na 19 l / 100 km - jsi si jistá, že nemáš v Coupé ještě půlku nádrže? Opravdu jsi najela 330 km a měla tam nulu? Kristova noho co s tím autem vyvádíš? U kluků co mají vytuněnou načipovanou turbínu a pořád ji honí bych to snad i chápal, ale u Tebe.. Určitě máš díru v nádrži. Podívej se pod auto, jestli Ti z něj nekape.
  • Britka
    jako jestli počítám dobře tak mi to spapalo nějakých 18,4 l 8o) natankovala jsem dohromady za 1850 podle učtenek,benzin stal uz v ty dobe 30.3 kč a najela jsem dohromady 330 km!
  • Britka
    Innocento : no ono se to řekne,když je ale někdo línej jako prase (jako například já :o) ) a má k dispozici takové autíčko.... :-P
  • Innocento
    Možná je lepší nejezdit 3km do práce autem, pokud je to možné. Hlavně v zimě.
  • Andel_Jirka
    Britko, jestli Ti to bere 10-12 normálně a nějakých 12+ když to honíš, tak je to normální spotřeba na 2.0 16V. Kombinovaná spotřeba je u všech Coupé někde u 10 l/100 km, ale tím se nevzrušuj, oni to auto netestovali v takových podmínkách, v jakých jezdíme my. Ve městě jezdíme za +-15 :-))). Někdy si s Coupé připadám trochu jako mimozemšťan, protože běžným smrtelníkům auto žere okolo 5-7 l/100 km. O tom si můžeme jen nechat zdát, respektive na 7 litrů se můžeme dostat až povezeme někomu porcelán :-).
  • Mila84
    carrera 100 za 30 je paráda, coupéčko si čvachtá
  • Vojta
    tjn měli bychom si udělat zásoby do barelů, než to zase zdraží jako prase :-P
  • Britka
    Andel_Jirka : takže si s tím nemám dělat hlavu jo??jinak dneska jsem natankovala careru 95 za litra...u nás uz ted stojí 28,9 kč takze je to jeste levnejsi nez kdyz jsem v lete davala natural 95 za 31,3... a carera 100 stoji 29,9 ....
  • Andel_Jirka
    Britko, mám to úplně stejné, 3 km do práce, a takhle jezdím denně. Coupé nemá šanci se pořádně prohřát.
  • Hendrych
    ..tak nějak, s prázdným autem do Maďarska asi 450 km, dálnice 120, cesty 90, bez turba, furt na šestku za přesně 7.48 a zpět (do kopečka) s autem naloženým z dovolené 2 + 2 dětičky, za 8.5 (motor 20v umí jezdit za málo, měl jsem taky HGT...)
  • Maxxx 16VT
    no tak já se přidám... minimální spotřeba 7,5l na 100KM ale to jest řazení ve 2500ot. celou cestu bez turba, velmi jemné zacházení s plynem a předjížděl mě i kamion.. protože jsem jel 90km/h a me 2 osobní maxima na 20KM jeden dílek ale to jsem ješte tak 5km ohříval a pak... Mladá Boleslav - Česká Lípa (cca 40km ostré jizdy) 3 dílky.. to jsem se naháněl s naftovym RUMSTREM! držel se jak kliště ale asi mu to taky papkalo když za nim vidět nebylo :-D
  • Vojta
    BigBen3: ročník 97
  • Britka
    spíš to děla to že jezdim na studenej motor pořád,rano totiz nastartuju,jedu cca 3 km do práce a odpoledne zase 3 km domů...auto se nestačí ani zahřát a jedu přes město...Kája jezdil spíš dálky jako Sokolov-K.Vary a tak....ja jezdim jen město...ale i tak je to dost ne???
  • BigBen3
    Britka: Žralo to tak i Kájovi?
  • BigBen3
    Anděl_Jirka: Hlavní vylepšení pětiválů je oproti tyřválům lepší spotřeba:-)
  • BigBen3
    Vojta: Jakej máš rok výroby?
  • BigBen3
    Já jsem na plnou, což je cca 1850-1900Kč najel vždycky minimálně 600 km
  • BigBen3
    Britka: Tak to není možné, to máš opravdu asi něco v háji
  • Vojta
    To máš dobré teda. Zá najedu 200km na carreru za 600Kč :-)
  • Britka
    v ponděli si jdu do servisu pro auto,schválně se podívám kolik jsem za tech 1350 kč co jsem tam dohromady natankovala najela,než mi to zdechlo na došlou rezervu...ale není tam ani 300 km...něco přes 200
  • Britka
    BigBen3 : právě že nemám,jezdím s tím do dobrého servisu ke známému co upravuje auta....
  • Andel_Jirka
    Britko, těch 11 mi to žere celkově, když jedu na plný plyn asi si to v tu chvíli vezme víc, ale na plný plyn jezdím poměrně často a Coupé pořád nechce k benzínce :-(. Připadám si mezi vámi jako invalida. Už nevím jak ho mám víc honit... Nezapomínej taky na to, že mám 20V / 113 kW, oproti 2.0 16V má pár podstatných vylepšení.
    nene on jezdí normálně, ale honí moc... :-D
  • BigBen3
    Britka: Nebo máš něco v háji, co způsobuje takovou spotřebu..
    tak to to asi honíš moc...
  • Britka
    Andel_Jirka : já mám taky atmosféru a když to honim tak to teda žere mnohem víc než 12 l....mě spíš přijde že 10-12 mi to žere normální jízdou....
  • Luxor
    a to si vem Tome kdybys honil TURBO ;-)))
  • Fantomas
    no nevím, nevím, když já honím tu svoji atmosféru, tak vezme docela dost...........tý energie co spálím a ruka mě pak bolí.... :D
  • Andel_Jirka
    BigBen3: Na atmosféře 2.0 20V je dobré, že i když ji honíš, víc než 12 si nevezme :-). Jinak, potvrzuju Tvoje zkušenosti, mám podobné. Jezdím za 11 - dynamická jízda.
  • BigBen3
    A nyní atmosféra 20V vacucává maximálně 12-13 litrů po Praze, na dálnici mi to za sto km vezme 7-8l při konstantní rychlosti okolo 110-120 při třech tisících otáčkách. Když se valí permanentně 180 po dálnici, bere to jak po Praze, těch 12l
  • BigBen3
    Z vlastní zkueností vím, jak může 16vT pěkně provětrat nádrž. Když jsem si vyjel na prasení a auto bylo permanentně 20-30 min v otáčkách ne pod 4 tis.,cucalo to kolem 20l bez problémů. Jinak se jezdilo tak kolem 12-13l v kombi město-venkov. Když se s tim jelo jak s kamiónem hoven, stejně to nešlo pod 10l, tak jsem si řikal, že nemá smysl jet jak blbec, hlavně když na b sloupku je označení motorizace:-)
    a už si to auto nastartoval, když jedeš? to snad 20VT žere víc i na volnoběh...
  • Luxor
    vzdávám se :-)
  • Vojta
    Turbo mi tlačí moc dobře. Mám budíček ;-)
  • Luxor
    jj Fantome :-) ale u turbo motoru je malá komprese a když turbo nefachá jak má tak si motor vezme míň benálu než atmoška... <br><br> Inno se tu se mnou taky dřív hádal pže mu to nic nežralo on to nakonec problém a ne pozitivní vlastnost motoru :-)))
  • Fantomas
    někdo na to radku ani turbo nepotřebuje ;-)
  • Luxor
    2 Vojta: zkontrolovano, nikde nic netece... ;-) a ty si zkontroluj jestli Ti tlaci turbo tak jak ma :-))) Jinak moje dlouhodoba prumerna spotreba-mesto 90% - 18l/100km...
  • Vojta
    Hoši zkontrlujte si nádrže, jestli je nemáte prožrané dírama :-D Tož to jsem asi šťastný člověk, když si tak pročítám ty vaše, pro mě scifi spotřeby :-))
  • Andel_Jirka
    Jestli jezdíte jako draci, tak se nedivím :-)..
  • JP
    Jinak dlouhodobá (za 2 roky) spotřeba je u mě 16l. BC nemam, počítám podle toho, co tam naleju. Zrovna nedávno jsem v neděli brzo ráno vezl kamaráda (nonstop jízda o papíry), vzal jsem za 500,- a po 50km začalo zase stabilně blikat hladový oko. Ale je fakt, že když se držej celou cestu otáčky 2-3k a jede se plynule, tak to možná žere i pod 10. Jednou jsem to i zkoušel:-)
  • Innocento
    Taky jsem žil v představě o max. 12ti litrech a našel jsem pak turbínu na dvou šroubech... Jinak budík se bude lišit kus od kusu, ale se svým mám zkušenosti, že je velice přesnej. Ukazoval vždycky pořád stejně nezávisle na provozu, změnách náklonu apod. Nastartoval jsem, vyjel na rovinu a tam kde se ručka ustálila, zůstala, pak padala se spotřebou.
  • JP
    Jako Luxor... jestli někdo nevěří a zaplatí nádrž benzínu + případný pokuty, tak mu to ukážu:-)
  • Luxor
    s fábií 1.4 100k na letišti (smyky, sprinty apod. :-)))) jsem měl průměrnou spotřebu přes 25l na 100km a to nejen dle PP - benzín to fakt zbaštilo brutálně +olej :-), a vemte si že coupé je sporťák.... na těch 30-40 když jsou podmínky u coupé trvám :-))))
  • Luxor
    :-))) nj debaty o benálu jsou vždycky sranda každej má svojí pravdu :-) 30-40 litrů/100 je normální spotřeba jakýhokoli trošku sportovního auta v prostředí kde si to může dovolit např. okruh, letiště apod.... <br><br> 2 fan/tom: nj když se držíš volantu je pocit bezpečí úplně jinde :-)))
  • Honza
    30l a více má občas naše coupe, když mu dáš za uši (pamatuju jak nám nádrž stačila od shelky v turnově do milovic, tam 3 jízdy a zas k shelce..čili nějakých 200km)... vemte si že to je ještě málo..vozy na rallye maj spotřebu při přejezdu 3é-40l,při RZ 70-100l/100km
  • Andel_Jirka
    Pánové, chodíte nějak často (tankovat) :-). 30-40 litrů, to už trochu přeháníte, takovou spotřebu má armádní tank. Když jezdíte jako divoká prasata, může vám to brát 15-20, když jezdíte svižně, 12-13, když poklidně, tak 7-10, ale nevyrábějte tu takové sci-fi :-). Spotřebu nikdy neměřte podle budíku, ukazuje si co chce podle nálady, je jen orientační. Počítejte podle projeté nádrže. Jinak tankuju N95 a nestěžuju si.
  • Fantomas
    radku, zas tak drsný to nebylo :D
  • Koty
    Fantomas jezdí celkem klidně :D:D
  • DooM 20VTLE
    Luxor: muj odhad je ze coupe si vezme tak 50L/100km pokud by si tu nohu z toho plynu nepustil :) Treba Audi 3.0TDI pri plnym zere 22L podle PP. Sem testoval na nemecke dalnici :)
  • Luxor
    jj tom nekecá, jezdí totiž po okreskách ale jako magor :-) 180 do zatáčky se už v křeči musíš zapírat o co se dá, prostě hnus velebnosti - když ještě k tomu sněží a předjíždí sněžnej pluh na pocitu bezpečí moc nepřidaj ani nový zimáky :-)))
  • Luxor
    jinak s coupé jsem se dostal ve městě nejmíň na 11-12 - vyzkoušeno na půlce nádrže takže nepřesný odhad - ale to bylo trápení motoru, řazení kolem 2-3 tisíc otáček apod. blbosti... na to nemám srdce :-( když potřebuju šetřit benál tak se dostanu rychleji za daleko menší spotřebu jiným autem...
  • Fantomas
    vojta, doom: 18 l není problém, nemyslím tím samozřejmě jízdu po dálnici (páč u nás dálnici nemáme) nebo po městě. Radek (luxor) měl tu čest a může potvrdit
  • Luxor
    jj doome souhlas s těma 30-40, tolik si coupe mimo veřejnou komunikaci vezme teče to tam jak do kanálu... :-)
  • Luxor
    spotřeba 10 litrů / 100km v autě s výkonem 220 koní... Ještě tu o Karkulce prosím :-) a nebo mě napadá, jak jsi na tom s plnícím tlakem? ;-)
  • DooM 20VTLE
    Vojta: taky nechapu tech 18L/100km. Pac me to prijde malo :) Muj osobak je neco mezi 30-40L :) Ale to nebylo na verejne komunikaci hihi :)
  • Vojta
    Už jsem to tu psal kdysi :-)
    Já nechápu, jak z toho někdo může dostat spotřebu 18 litrů.. to s tím jezdíte na jedničku v omezovači nebo jak? :-P
    Já jsem se za 4 měsíce nedostal se spotřebou nikdy více než 13L ikdyž sem s tím prasil.
    Jinak mám dlouhodobou spotřebu pořád 10L na 100 Carreře a 12 na naturalu 95. Jezdím s tím do práce 180/hod ustálených po výpadovce + si to tak 2x týdně projedu maximálkou když je místo na cestě + k tomu město, kde tu průměrnou spotřebu zvednutou z rychlé jízdy snížím na výsledných 10L v cíli. Poměr dálnice x město asi 40x60 %. Uff
  • Luxor
    2 Fantomas: Proto jsi taky jeste neprisel o noty :-) <br><br> 2 Vojta: Prosim nejaky konkretni cisla, tohle me zajima!!! ;-)
  • Vojta
    U mě to teda vychází moc dobře... Měřím, počítám a dělám pokusy s benem už od koupi cupátka a výsledky jsou pro mě jasné. Ikdyž je Carrera o 2 kačky dražší, ve výsledku na na ní ušetřím o dost více ;-)
    Ale každý ať si samozřejmě jezdí na čem chce.
  • JP
    Já asi 3 roky zpátky zkoušel několik nádrží V-P95 i V-P Rejsink a zase jsem se vrátil k prachsprostýmu N95. Rozdíl kromě ceny nevidim... výkon pocitově stejnej a na spotřebě to nepoznám ani kdybych to měřil, bo jak píše Luxor, žere to tak nějak od 10 do 20 podle podmínek.
  • Britka
    Fugasik : na benzine máme slevu od GE na tankování :-) ale taky ji tu nemáme v sokolově :-(
  • Fugasik
    Jeden čas sem taky bral vervu od benziny a rozdíl docela pěknej jak spotřeba tak výkon...a mám taky 1,8 16V
  • Britka
    Wesley20VT : já právě taky myslím že je pro můj motor lepší 95 než 100....motor čipnutý asi nemám,ikdyž to vypadá prej že jo...tak nevím,ale zustanu na 95 jen jsem nevedela jestli teda tu careru nebo natural....ale zkusím jí
  • Fantomas
    radku, nejsi sám, já jsem na tom uplně stejně, teda kromě tý spotřeby, já mám sice taky 12-18 l/100, ale mimo město ;-) ve městě se držím o dost níž :-)
  • Luxor
    Koukam ze jsem asi jedinej co ty +3 kone ktery by tam teoreticky mohli byt na benzinu nepozna nebo jeste nekdo dalsi v tom nepozna rozdil? :-) Lil jsem vzdycky Shell N95 nebo V-power (cca 96+oktanů+údajně lepší additiva=>LEPSI POCIT) a vliv 99+ oktanovych benzinu jsem nikdy nejak nepocitil ani na vykonu natoz na spotrebe. I kdyby to melo velkej vliv (0,5-1l /100km), tak se to da tezko poznat u auta ktery jezdi v prumeru za 12-18 litru (95% mesto) podle momentalni tihy nohy... Ale asi je lepsi tam 100oktan pro sychr lit kdyz nekdo fouka neseriovej tlak-kvuli chlazeni...
  • Hendrych
    100 dávám i do Punta 1.4 (70kW), i tam je to znát...
  • Vojta
    Já už bych bez carery 100 nemohl žít :-)
  • Maxxx 16VT
    tankuju jenom shell 95 a spokojenost.. když dáš 100 tak rozdíl to je.. na otevřenym 2.0 16V dost znatelný.. a na VT já osobně peru pak o malinko větší tlak aby to jelo ještě líp..
  • Britka
    slyšela jsem že u ty carery je o něco malinko meší spotřeba,líp to jede a pročištuje to...dávám si tam sice jednou za čas tu čistící přísadu do benzínu...ale ta carera prej taky čistí
  • Britka
    ale stovka neni pro můj motor ne?ta je prý dobrá na turbo motory a ty co s tím závodí,,,prej teda....a shellku tu nemáme,jen v chebu a tam já nejezdím...
  • Hendrych
    ...když řešíš benzín, tak rovnou 100 okt.
    a nejlépe od Shellu....ale i ostatní "stovky" jsou slušné a poznáš, že tam nemáš vodu...
  • TOM
    bud carrera 100 a nebo v power 95 od shellu nic jinyho
  • Britka
    Co tankujete?myslíte že je carera lepší než natural? tankuji zatím natural 95,ale přemýšlím o té careře 95...jaké máte zkušenosti??