měrka oleje u posilovače...

• bobi
    Ja som si tej mierky vsimol, az som daval dole prevodovku.
  • Mertix
    tak snad je to z převodovky...
  • von Raven
    hmm to vidim taky prvne, my bez merky merime olej v prevodovce srubkem u predniho kola... tutela zc 75 synth
  • Mertix
    Já byl taky v šoku, že to je z převodovky. A jestli je i na dvoulitru bez turba se musíš zeptat někoho více znalého. :)
  • Mertix
    joo, to budu muset prozkoumat...Předpokládám, že žádnej filtr, nebo něco, co se má měnit s olejem tam neni....
  • bobi
    Vypustis ho vypustnym srobom, ale musis najst nejaky otvor zvrchu kadial ho nalejes. Bud je na predu prevodovky kontrolny srob, alebo cez cidlo tachometra alebo nieco take.
  • Mertix
    http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=597
    To Von Raven-du ho objednat, zase sem čekal palku jak u ty selenie, co mi dnec přisla:) a moc díky za rady
  • bobi
    Som volal kolegovi, pozrel na flasu a je to 75 W 85 tutela synthetic
  • Mertix
    joo, díky moc, objednám ho, a je to tak stejně náročný jako výměna klas. moto. oleje, bo těžší?
  • bobi
    Uz si nepamatam jaky (musim pozret v praci), ale doporucili mi ho vo fiate a je to TUTELA SYNTHETIC , specifikaciu si uz nepamatam.
  • bobi
    Tak to vypusti a daj uz teda novy. Do 16VT ide tusim 2,4 litra.
  • Mertix
    a jakej olej patří do převodovky? stačí hidraulickej? castrol LHM+ ? To myslim, že spíš do automatů....
  • Mertix
    a sakra.
  • bobi
    Podla obrazku sudim, ze je to mierka na olej v prevodovke. Na 20VT je tiez tam.
  • Mertix
    Tak vypadá takhle, vyfotil jsem to. V posilovači je olej i v motoru je normál olej. Na to je jiná měrka. Tak co je tohle?
  • von Raven
    jestli to ma cervene ocko nahore tak to bude merk ana olej, delka asi 60cm, pokud tam nemas nic tak ti chybi olej o zadne jine merce co by sla vytahovat nevim, jedine je pak merka na olej posilovace ale to sem ti uz psal ze je pridelane k vicku a ma tak 5cm, dalsi merku ma chladici kapalina ale tak ue jsou nakreslene dve rysky na nadobce a to same i na brzdovce... takze ti asi chybi olej
  • Mertix
    tak sem asi fakt blbej, na co je ta měrka, co je před tim, jak se tam dolévá olej do posilovače,myslim mírně vpravo pod čelnim sklem, když si před autem:)????myslim takovou tu samou měrku, jak je klasicky u mot.oleje...
  • von Raven
    asi to nechapu, koukal jsi na merku a neukazovala nic pritom vicko neslo otevrit tak na co ses vlastne dival? pak si otevrel viko a bylo to plne??? jak si moh videt merku oleje posilovace kdyz je pridelana napevno k vicku ktere si este nemel otevrene???
  • Mertix
    jako že je uplně suchá, celá...
  • Mertix
    Čus lidi, sem majitelem kupátka teprv měsíc, tak mě nemějte za blba, ale někdy budu mít par dotazů:),nejdřív 1, co sem koukal na měrky, měrka u oleje serva neukazuje nic, ale víčko nešlo otevřít, tak sem koupil olej, pak tvrdě otevřel a hle, je to uplně plný....dá se to nějak profouknout, bo to musim rozebrat?předem díky za odpovědi. PS.Čet sem už všechny temata na foru(tak 6 hodin:)a neni to tam...