rozměr pneu na 17 kola

• Aljaška
    Janinko nemáte zááč:-) Ať Vám kolečka dělaj radost:-)
  • BigBen3
    Jirka Č.Krumlov: Ty fotky z tý tmy jsou uplně super.Vyniká barva a kola:Paráda!!!
  • Janinka 2.0.16VT
    tak dořešeno ,kola jsme dnes dovezli ,díky Ilčo ještě jednou .Pneu by měli být 215-40-17 v týdnu takže ok.
  • Andel_Jirka
    Janino, nic si z toho nedělej, taky z toho nejsem moudrý. Ale pokud kluci usoudí, že by Ti tam šla kola 215/45 R17, určitě bych stejně jako Jirka 1.8 a další doporučil tyto. Ještě bych to být Tebou také probral s Kloučkem, který doporučuje 40 a nějaký důvod pro to asi má - o Coupé ví hodně a určitě Ti dokáže dobře poradit. Rozhodnutí pak samozřejmě bude na vás. Já Coupé s 215/45 R17 už koupil, nedrhnou mi a přijdou mi optimální na toto auto. Jelikož to jsou 17", ještě zvýrazňují už tak tvrdé odpružení - ale nestěžuju si. Jelikož jsou 17" velká kola, myslím že by měla být také úměrně široká, 45ky vypadají a sedí dobře.
  • Syky
    Jirka 1,8 16V Č. Krumlov:krasna kara...
  • Jirka 1,8 16V Č. Krumlov
    Já bych navrhoval 215/45 r17. V případě,že budou někde v plným rejdu drhnout,tak horkovzdušnou pistolí ohřád a prohnout. Při tý tvrdosti je to rozhodně konfortnější než profil 40.A zas takový balon to není (viz. můj profil).
  • Janinka 2.0.16VT
    tak ted z toho nejsme nijak moudří.Nevíme zda 40 nebo 45,myslím nijak snížené to nemáme ,dosud jsme měli oringo .A jinak jezdíte v zimě s elektrony,samozřejmě ten kdo jezdí .Dá se jezdit na těch co měla Ilča aniž bychom je zničili? díky za rady
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    nemůžu souhlasit, v 17ce je hezčí 215/45, na40 už je to moc salámovitý a prostor mezi kolem a blatníkem je moc veliký. Nejlíp mi výpočtem vycházelo 225/40 ale to se nedá sehnat
  • BigBen3
    A myslim si,že 40 profil je lepší jak zhlediska praktičnosti,jak tvrdí Klouček,tak je to i hezčí.Auto sedí níž a R17/45 jsou balóny jak p****
    Dneska bych volil taky profil 40 a ještě bych to o 40 mm snížil a hnedka jiná káva. Jihlavanka...
  • BigBen3
    Marcel má pravdu,navíc Jana se tu informovala o ET 37, já mám ET38 7,5J a zrovna o ten sakra malej kousek mi to drhlo.
    To JohnyXX: Normálně na férovku si nasadil rukavice a horem přes otevřenou haupnu za to zatáhl rukama a srovnal.Když to udělal na obou stranách přemeřil to,jestli je to stejně a to je celý
  • BigBen3
    Jana:40 buduou bez problémů,vyzkoušeno,viděno
  • Janinka 2.0.16VT
    Marcel: jsou to kola od Aljašky
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    nikde jsem si nevšiml o jaké šíři ráfku hovoříte,to bývá mnohdy důležitější než šířka gumy. Jestli jde o ráfek 7J bude to takřka jako origoš,kdyby to byl 9J už by to bylo o cca 28mm víc ven a o cca 22mm víc dovnitř. Průměr kola by měl být větší jen o 15mm proti 205/50x16 co má třeba 20VT seriově.
  • Andel_Jirka
    Já mám 215/45 R17 na 2.0 20V a nemám problémy ani v plném rejdu, stejně jako Jirka z Krumlova. Je to už ale opravdu jen tak tak, jakékoliv navýšení rozměrů by znamenalo drhnutí. Auto sedí na silnici dobře, velmi pěkně to vypadá, asi je o něco vyšší spotřeba než u 15". Problémem u nestandardních kol je to, že nebývají povolené v TP a je potřeba to tam nechat dodatečně zapsat.
  • Coupe20VT PLUS :-D
    já mám 215 45 R17 s podložkama a drhne to úplně všude... zadní lemy vytahaný, předek taky upravenej, drhne to v plnym rejdu, atd... ale neni to zase tak extremní, takže se to dá. dal bych radši 215 40, ale ty zase nemám napsaný v techničáku. a fízlové tady si na to dooost potrpí. takže drhnu dál...
  • Syky
    pro vsechny:jinak jsou stale na prodej kdyby nekdo chtel treba na jine auto 225/45 R17 a 215/45 R17 Marshal uplne nove..sada 7000kc...
  • Syky
    Klouček20VTLE:ok..ja mam 245/35 a super..mej se..diky
  • Syky
    a co 225/45..taky spatne?
  • manny
    Jana: v tvém případě bych asi volil profil 45, když jsem viděl, že máte auto celkově o dost tužší než já. Mohlo by to potom být až moc tvrdý, ale je to jen můj amatérský názor...
  • Jirka 1,8 16V Č. Krumlov
    Já mám taky 215/45/17 a bez drhnutí. V plným rejdu to je o fous.
  • JohnyXX
    2 BigBen: hele nemohl bys mi prosím říct čím za ty podběhy zabral - já sem si tam dal podložky pod kola a v plným rejdu mi to drhne o tu mřížku na podběhu
  • Janinka 2.0.16VT
    BigBen?a 40 budou bez problémů?
  • BigBen3
    Mám uplně stejné rozměry a drho mi to.Ze začátku,ale jen v plném rejdu. Bylo mi doporučeno vyndat přední podběhy,což jsem ale zavrhl kvůli bezpečnosti motoru z lítajících kamínků. Tak jsme to vyřešili jednoduše. Kámoš-klempíř zy ty podběhy mírně zabral a posunul cca 4 cm dopředu a je klid.Ničemu to neuškodilo a nikde to nedrhne.I když dnes bych volil jinak,volil bych profil 40, ty 45 jsou šílený balóny a se 40 to sedí níž a tudíž to i líp vypadá
  • Janinka 2.0.16VT
    Pokud máme 17 kola ET 37,půjdou nám tam bez problémů pneu 215-45-17? nebudete to někde drhnout?díky