Termostat

• Coupe73
    Budu potřebovat termostat na 20V. Nemáte někdo? Teplotě se moc nahoru nechce a tak ho vyměním.
  • GeriX
    Tak ja to budem mať otvorené stále, lebo kúri mi dosť biede :( Skočím ešte do servisu na diagnostiku. Ja som z Rimavskej Soboty.
  • sebo 1.8 16V
    Je iné keby mi auto vôbec nekúrilo vtedy je termostat otvorený stále to by som menil hneť
  • Vojta
    Mi taky ručička ukazuje tak o 20° méně a přitom to topí jak má.
  • sebo 1.8 16V
    Presne to som myslel čo píše von Raven či sa dá veriť budíkom podla diagnostiky je to OK .kúpim tie káble na FiatECUscan Odkial si?
  • GeriX
    Nechcem otvoriť novú tému, takže píšem sem.
    Takže mám problém s termostatom na 20V (rv.2000). Neviete náhodou či termostat na 20V je taký istý ako na ostatné modely? Lebo asi budem musieť meniť. Keď stojím na parkovisku, motor sa mi zohreje na 80°C, ale počas jazdy sa mi sklesne na 70°C. Ručička sa hýbe okolo tej 60-70ky, podľa vonkajšej teploty, takže predpokladám merať to meria, len termostat je stále otvorený. Čo na to poviete? Môže to spôsobiť aj niečo iné? Čo mám ešte prekontrolovať?
    Prečítal som všetky témy okolo toho a nechcem namontovať ani renaulťácky termostat, keď to budem musieť meniť, tak to na origo alebo na nejakú funkčnú druhovýrobu.
  • von Raven
    dneska fiat na diagnostice a ruka na hadici k chladici a otevrel a pustil teplo presne podle diagnostiky na 82°C podle vyrobce ma otvirat pri 83°C ale to uz je prd rozdil :) zato merak na palubovce ukazoval cosi kdek 70-75°C.... tak samo otackomer ukazuje 1000 nebo tesne pod a diagnostika 870
  • von Raven
    tak hlavne kdyz netece, drzet a otevrit by mel az pri vic jak 80°C
  • Vojta
    Tak montáž mám za sebou. Nikomu bych to ale nepřál :-D Nechal jsem tam minimálně decku krve :-D Ty hadice zezadu jsou děsně krátké a sundat je s těma šílenýma sponama co tam byly bylo skoro nemožné. Jinak ten konektor co tam mám tu šipku byl třeba zapojit, jen ten původní měl úplně jiné připojení, tak jsem to vyšrouboval a prohodil. Ten druhý černý nalevo tudíž zůstal nevyužitý. Teď to jdu teda zkusit ještě projet, jestli to fachá dobře.
  • von Raven
    1,8 ma 4 nebo 5 hadic ale jen jednu diru na cidlo teploty a kolmo nahoru ne dve sikme
  • POL 20VT
    každopádně to vliv na funkci mít nebude. Já tam dal jako záslepku šroub páč sem tam ani nic neměl. Neh ho tam,zapojovat nemusíš. Je to pro jiný auto, ty termostaty montujou do všeho možnýho..
  • Luxor
    není to stejný konektor jako je pro teplotu vody pro řídící jednotku?
  • Vojta
    Díky moc Patriku. U toho termostatu sem si myslel, že bude good tam dát funglovku. Ale jinak co si myslíš o tom čidle? To by nemělo mít žádný vliv na fkci dyž všechno ostatní tam bude sedět viď? Díky
  • Vojta
    Zdarec. Tak mi přišel domů termostat, co sem si objednal na 20VTčko a porovnávám to s tím co mám v autě a ten nový má o jeden konektor více. Má to tři piny a má to být nějaké čidlo či co. Jinak to ostatní vypadá, že sedí. Bude to mít nějaký vliv na funkci, když ten konektror nebude zapojen? :-)