tlak oleje

• Innocento
    Selénií vůbec nic nezkazíš. Jen jí tam nalej. Tady jde spíš o to, co koluje za fámy mezi lidma. Honza měl zrovna na mysli asi tu plnou syntetiku. Co vím, tak žádnej olej není plně syntetický, je to ptákovina. I když to píšou na obalu.
  • BigBen3
    Honza: Tak co je teda blud? Selenia 10W60 je teda kravina?
  • Honza
    hoši rozlišujte řídkej olej a olej s jinou viskozní klasifikací...

olej je ve skutečnosti řidší než voda a např. Mobil 1 co lijeme do všeho teče za pokojový teploty skoro jako voda....ostatní jsou oproti němu spíš jak med..

plná syntetika je taky pí*ovina největšího kalibru (doporučuju prostudovat oleje.cz..), sám mám dobrýho školitele z VŠCHT v našem požárnickým družstvu:)tak vím co je blud a co není...

1.5-2b je minimální tlak doporučená výrobcem při zahřátým motoru na volnoběh...
  • TOM
    ok dam na vas
  • Rodriquez
    Von Raven má recht, já jej tam měl také když jsem auto koupil, při zahřátí mi to ukazovalo "nulu" a při jízdě normál 3b... je to prostě řídké.... teď mám nové olej.čerpadlo a SELENII 10W60 a max.spokojenost..... :-)))
  • Aladin
    nalej tam Seleníi 10W60 a určitě se to zlepší,Marcel má myslím ted dobré ceny
  • von Raven
    to bude tim ridkym olejem, teplem z neho udelas jeste vic tekouci vodu a cerpadlo tim ma problem tenhle olej neni doporuceny vyrobcem
  • TOM
    jinak použivam castrol magnetec 5w40 plna sintetika
  • TOM
    je normalni že když auto ženu na hranicy že mi při volnoběžnem stani na křižovatce lita tlak oleje od 1,5 až 2b?za norm.provozu vzdy 3b ale když tomu osolim tak takhle.neni něco špatně?jinak na chodu motoru neni nic znat....