ventilator vzduchu a teplo pri LO

• von Raven
    no uz to neresim uz je tu klemra takze si pustim teply vzduch a je po problemu :D ale bude to nake dovirani klapky mezi studenym a teplym vzduchem od motoru a asi to tam nezavre uplne
  • manny
    tak včera jsem se na to zaměřil a i při zahřátém motoru, nastavené nízké teplotě a vypnutém ventilátoru mi nejde z výdechů teplo, ale jen velmi mírně studený vzduch podle nastavené teploty...
  • von Raven
    to fouka kdyz je ventas vypnuty... proto nad tim koumam, jak ho zapnu treba na 1 tak uz jede studeny
  • Vojta
    Mi to dělá taky. Ale myslím si, že to bude normál teplo od motoru, jak se to prohřeje celé. Proto to jde cítit na pomalou rychlost ventilátoru a když se pustí rychle, tak fouká studený, protože se to už hodně smísí. Ale to je jen můj názor :-)
  • von Raven
    to bude klapka na teply a chladny vzduch mekde tam ide teply od motora a jak zapnem vetrak a preklopime na studeny tak to ten chladnejsi prerazi...asi nake tesneni nebo dovreni, skodovky mely kratke tahla a nedoviralo to taky
  • donnell
    no, hlásím se do "klubu" ... něco podobnýho mi dělá ventilace taky, jen jsem se tím zatím moc nezabejval... když nastavím teplotu na nejnižší možnou, fouká studeno, jinak to hřeje... ale klima tak nějak frčí. Až někdo zjistíte, čím to je, pochlubte se, ať si to můžem taky dát dokupy :))
  • von Raven
    takze spis nejaka klapka, ta na vnitrni okruh to asi nebude pac si myslim, ze ta zavira vnitrni okruh od venkovniho, je tam jeste jedna na teplotu? protoze kdyby jo tak si myslim ze prave tahle privira teplo od motoru nebo chlad z venku pripadne od klimy a asi ma ojete tesneni na uzavreni tepla od motoru a tim tam proudi to teplo.... nebo je to jinak? je to kravina, vetsinou mam vzduch pusteny na predni okno a v zime teplo a v lete chlad a to funguje jak ma, ale zrovna ted sem to mel vypnute a nastavene na chlad a tak me to prekvapilo ze proudi teply vzduch :D
  • Koty
    přesně jak říká maty, klimou to není, já jí mam taky naplněou ale dělá mi to stejně...ale abych řekl pravdu nebudu řešit kraviny
  • MatyCZ 20VT LE
    Tohle mi dělá taky, ale zatím jsem tomu něvěnoval pozornost. Docela by mě zajímalo čím to vyřešit. Klimatizací to nebude, tu mám naplněnou a dělá to pořád.
  • von Raven
    ok to zni dobre, myslim ze klima haprovala a nekdy nechladila... ale nepouzivam ji tak nevim jestli je kaput nebo jeste ne, ale zda se mi ze nedavno sem ji zkousel a chladilo tak uplne prazdna nebude... taky se mi libi ta varianta s nedoviraci klapkou pac jak sem dal vnitrni okruh teplo zmizlo
  • manny
    přesně tohle mi dělala prázdná klima...nechal jsem ji naplnit a vše je ok.
  • von Raven
    heh ted sem jel celou dobu na ventilator na 1 a teplotu LO a celou dobu bylo vse jak ma byt... takze bud nekde neco nefunguje, nebo Musoliniho soukmenovci udelali nakou chybu, nebo se auto boji o panicka a kdyz bylo rano chladneji tak pritopilo ikdyz bylo vypnute vetrani a nastavene na chladno :) Ne Zaneeto mas dyk yntelygentny auto ne asi...
  • von Raven
    jenze ja kdyz zapnu ruzne funkce tak kazda funguje jak ma ale kdyz vsecko vypnu tak jde teplo :D kdzy zapnu tak zas de to co ma podle nastaveni tak sem z toho jelen zapnu fukani na predni okno a je klid :D
  • Rodriquez
    To máte ještě dobry, mě to topí furt !!! když z auta vylezu jsem mokry i na zadku :-)).. S Lutorem jsme se v tom vrtali, a zjistily jsme že Sahary jsou ve věčných lovištích, přidřeny ventilátor (na jedničku se netočiil vůbec, tudíž to pouštělo teplý vzduch, ale i kvůli nedovírající se klapce, studený/teplý vzduch..... tak asi tak....
  • Koty
    von Raven: jo to mi dělá taky, vše mam vyplí ale krásně mi to topí :D, ale dělá to málokdy, nechápu a neřešim
  • von Raven
    myslel jsem na nejakou seklou klapku jak to delaly skodovky ze se sekla na teplem a misto chladneho vzduchu foukal teply jenze jak to zapnu rucne tak fouka studeny tak jak ma.....
  • von Raven
    pozoruju to uz dlouho ,mozna od doby co to mam :) ale ted kdyz je vic chladno si toho vsimam :D objevil jsem, ze ikdyz mam vypnuty ventilator a teplotu na LO tak po nahrati auta kolem 70 a vic zacne z ofuku foukat teply vzduch a to ne ze proudit ale foukat jak na jednicku, pritom je vse vypnute. jak prepnu na vnitrni okruh tak teplo ustane, jak zapnu ventilator rucne na full nebo jine cislo zacne za chvili proudit teplota jaka je nastavena na vedlejsim kolecku takze vse funguje jak ma teplo zmizi ale kdyz zase vypnu ventas tak za chvili zase proudi teplo :)) kudma se bere? to je zazrak pane boze :D