automaticke rozsvecovani svetel

• von Raven
    jj i ty univerzaly jsou delane ze se jen prehodi rele a nebo misto rele se zapichne jednoducha elektronika co meri napeti v siti a bezne mas na baterce do 12,6 ale altik by mel davat 13,8 takze se nastavi spinani rele na treba 13V a pak se teprv roznou, ted ale jestli mame samostatne na svetla nebo by e musely nekde strihat dratky a premostovat
  • Innocento
    2 von Raven : Tak to udělat tak, jak to mají některý autoalarmy. Snímat alternátor.
  • von Raven
    Sucho no nevim, kondik v serii pousti ihned a az se nabije tak by mel prestat ne takze takhle asi ne a paralelne by azs drzel napeti i po vypnuti chvili tak to taky nebude ono, navic takovy co by pustil az se nabije neni a i kdyby tak by musel mit kapacitu jak krava nez pozhasinaji vsecky kontrolky od otoceni klice do startu... kondik by byl reseni na pomale zhasinani stropniho svetla ale urcine ne na pomale zapinani xenonu, aspon me teda vubec nenapada jak by mel fungovat, podle me funguje tak jak jsem popsal a ne presne naopak jak bych potreboval
  • von Raven
    univerzaly jsou kolem 290,- takze sikovny elektrikar to da do kupy v poho ale treba to ma nejake rele na svetla a stacilo by privest tim univerzalem k nemu proud az napeti presahne treba 12,8V coz je po startu pac si myslim ze na xenony to blikani neni optimalni, jednou mi uz jeden takhle po startnuti nenaskocil pritom po klicku jely oba, sice to bylo jen jednou ale asi jim to vadi, na halogenkach sem nic takoveho neresil
  • lukin20VT
    o tom sem taky premyslel protoze se me porad nechce ta packa otacet taky mam xenony a nejsem si jist jestli jim to vadi nebo ne ale asi jo. Kdyby toto nekdo vyresil bylo by to fajn.
  • von Raven
    zni to asi divne, kdyz sem nedavno psal ze na packu svetel neni treba sahat a muzou zustat v poloze potkavacek pac bez klicku nesviti, ale ptam se proto, ze s xenonama mi to prijde horsi jak s halogenkama pac kdyz strcim klicek tak nez startnu tak pockam az pozhasinaji kontrolky a mezitim uz xenony jedou a pak jak startnu tak zhasnou a rozjizdeji se znova... mylsim ze tohle zapinani vypinani muze mit vliv na zivotnost casem nebo ne? do feldy sem si dal modul zapinani svetel a mam je stejne jak na fiatu trvale zaple ale kdyz otocim klickem tak se roznou jen parkovacky a az po nastartovani tak 1-2s po rozbehu motoru naskoci potkavacky, coz se mi zda idealni na xenony... stacilo jen vymenit jedno rele a funguje to tak, ve fiatu sem se v tomhle jeste nestoural ale asi mame taky nejake rele ktere by se vymenilo za takovy univerzal ne?