problem studeny start

• Leoš
    joo dik vycistil jsem VAE ventil a klapku a zatim ok dik za rady
  • Hozzzi
    Vyřešil jsi to nějak?
  • Leoš
    Vsem dik za rady.zitra se na to vrhnu
  • Hozzzi
    Je prisroubovany na hlavě zprava. Shora jde konektor a bokem a spodem je hadice.
  • Leoš
    Blba otazka kde najdu ten vae ventyl???
  • Invi
    Zkontroluj svíčky a vyčisti VAE.
  • Leoš
    Vstriky tam mam co tam byly ja mam doma 1,8 a 16vt jsem si koupil pred 14 dnema ma to najeto 95 000km a servisku.Nemohlo by to byt i tim ze je to cipnute to ale ja nevim.nekdo rika kdyz si to nechal cipnout tak mu to taky takhle zlobylo.Kazdopadne zitra zajedu na diagnostiku a pak se uvidi a co kdyz me to nic nenapise??
  • Invi
    Já jsem tento víkend dal nové svíčky, takové jaké tam mají být a byl jsem moc mile překvapen hned při prvním stardu po měsíci. Motor naskočil na třetí otáčku a už nechcípl, dříve jsem startoval průměrně na potřetí, moje zkušenost. Vstřiky jsem repasoval, ale i předtím měly 98% účinnost.

To co ty popisuješ vypadá na VAE.
  • Hozzzi
    Jasně každá rada dobrá. dal jsem vstřiky z auta které vím že jezdilo v pohodě. Janak diagnostika mám a žadne čidlo nehlásí chybu, bavíc jsem již většinu čidel vyměnil. A co se tyče jetsevisu tak to nevím, tam jsem je teprve chtěl poslat. Mám 2 sady vstřiků takže tak. Jinak odpory cívek jsem měřil troufam si řict naprosto přesně, a to při teplotě 0-60 C. A všechny cívky v pohodě.

• POL 20VT
    hozzzi a jaký vstřiky jsi dával, jetý nebo nový? :-) Hlavně mi tady nepište, že je máte z jetservisu prověřený a seřízený, to je sice dobrý, ale ve finále ty vstřiky mají různý odpory na cívkách a nechoděj dost rychle a přesně, což v servisu nepoznají. Rozhodně né v širokém spektru teplot. :-)
    Každopádně to může dělat i jednotka, v první řadě je důležitý udělat tu diagnostiku,prověřit čidla který jsou vidět, jinak se nikam nepohnete. Ale jak se říká, je to marný, je to marný někomu radit. :-)
    Jednotka špatně nastavuje předstih, protože v tom má bordel, čidla možná dávaj dobrou, ale směs tam chodí špatná nebo je právě špatná odezva cívek na vstřikách, a pořád dokola..
    Tu diagnozu to chce přečíst hlavně před studeným startem a v průběhu studenýho chodu, čidla musí sedět.
    Dávám jen dobrou radu, každý ať si dělá co chce:)
  • Leoš
    Bydlim kousek od Litomysle jo nekdy to napoprve jde normalne jo a nekdy to takhle laguje.Jestli se v tom budu muset hrabat tak to pujdu hodit masli
  • Hozzzi
    A odkud jsi?
  • Hozzzi
    A nebo to neni žadny s těchto faktorů. Studený start na poprve špatně ale hned na podruhe jak hodinky je fenomen po celém světě. Ja jsem taky jede příklad. A mam udělane vše níže i jine vstřiky a pořád stejný problém. Ale spíše to vypadá že jednotka nastavuje špatně předstih, ale proč to ví možná bůh....
  • POL 20VT
    základ je zajet na diagnostiku, nechat to tam přes noc na raní studený start, pokud se nic nenajde,všechno bude ukazovat jak má, tak pak bych sázel na cívky,když ani to né tak skoro s jistotou na vstřiky :-) Je to 90%tní problém všech špatných studených startů
  • Morris_3nec
    zaklad: vymenit svicky, rozebrat a procistit VAE ventil, vycistit skrtici klapku.

Kdyz nepomuze tak: cidlo teploty vzduchu, MAP senzor, potenciometr skrtici klapy, cidlo teploty vody
  • Leoš
    Cavec vsichni mam 16vt a mam problem se studenym startem nastartuju to po prve a zacne me kolisat volnobeh neudrzi se to na sitic a pak me to chcipne chytne to na podruhe trochu to kolisa ale udrzi se.dik za rady.