váha vzduchu

• Feki
    :) trocha nostalgie neuskodi..:)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    to je trošku mimo diskuzi ten začátek... to bylo před 3 roky...
    a na vině byl motor jako takový... teď už 2 roky mám motor novej.
  • Feki
    Inno: nerekl jsem ze je 3500 moc,jen proste budu kupovat co nejvetsi mnozstvi vsech cidel a snimacu a kdybych za vahu dal jen cca 1500 tak za zbytek koupim dalsi 3 cidla.. Ale asi fakt koupim Boshackou..at mam klid na dlouho..
  • Inkvizzi
    heh.. tak tady čtu, že máš problém s tím pachem benzínu jako já v podstatě... kat mi už odešel:-D asi přecijenom vyměním tu lambdu a uvidíme, protože všechno ostatní je už nové.. uplně všechny čidla až na snímač absolutního tlaku v sání, ale ten vyzkouším brzy:) klapu jsem čistil,. na poslední diagnostice ve fiatu mi bylo řečeno že je v háji snímač polohy škrtící klapky, tak jsem tady od někoho koupil jinej a rozdíl nevidím. Svíčky mám championy a jeví se v pohodě...
  • Innocento
    Když vemu v úvahu roli toho dílu v autě, tak mi i těch 3.500,- za Bosch přijde jako supr cena.
    starlajn bude za rok deth... už jsem jich pár viděl a normálně vyhnijou...
  • Feki
    Zdravim...postupne skupuji nove a nove dily a cidla na coupe...ne zavadou ale preventivne a jsem u orisku-vahy vzduchu..Zajimalo by mne,jelikoz origo Bosh stoji na myho mazla cca 3500,-Kc a zn. Starline(jako priklad) stoji cca 1500,-Kc..No vim dobre ze kdyz dva delaji totez,neni to totez ale jaky bude rozdil mezi temito vahami? A nebo spis vyplati se kupovat drahou Boshackou nebo by mela stacit jakakoliv levnejsi..? Nechce se mi davat vic jak jednou tolik za vec u ktery bude efekt naprosto stejnej..Predem diky.
  • Hendrych
    S váhou se asi velké "kejkle" nedají dělat, něco jsem si přečetl u kolegů od ALFY - zkusit ji pročistit isopropylalkoholem. Zkusil jsem to u STILA - bez výsledku. (naštěstí byla dobrá a problém byl jinde...)
  • Honza
    smrad benzínu z vejfuku občas mívaj na svědomí i blbý svíčky (nebo malá vzdálenost elektrod) -v nízkejch otáčkách nepálej tak jak maj

Coupe nám smrdělo benzínem fest,po seřízení vzdálenosti elektrod bylo po smradu a velkým cukání v oblasti do 3000ot/min

jinak váha nejde seřídít jde jen zkurv*t tím že se do ní někdo hrabe...
  • Hendrych
    Měnil jsem lambdu.
  • ZdenysM.L.
    Takže jsi vyměnil váhu a je to ok??
  • Hendrych
    Lambdu jsem měnil a ta nová byla K.O. - zkratovaná. Projevovalo se to tak, že pokud jsem jel do 2500 ot. tak se nic nedělo, když se tomu přidalo víc, tak to začalo škubat - ale ne při tom "výkonu", ale až po ubrání plynu a v nižších otáčkách...Pro mě jako pro "blbce" to byla záhada (tipoval bych problémy s palivem), podle šéfa servisu jasná "elektrická" závada...a tak to i bylo.
  • ZdenysM.L.
    To , že máš novou lamdu neznamená ,že ta regulace taky funguje.Kdyby to byla váha vzduchu tak se to musí projevovat taky jinak né jen smradem benzínu z výfuku.Jinak pokud stále jezdíš s tou závadu pujde do kytek taky katík , protože jak je horkej tak se v něm bude spalovat ten benzín co se nespálíl v motoru.
    tak mám to jen krátce, ale od začátku z toho výfuku šlo snad všechno... olej už je ok, ale po benzínu je cítit pořád hlavně za studena...
  • Luxor
    to Ti dělá odzačátku a postupně se to zhoršuje nebo to začalo teprve "zlobit" nedávno?
    neboj... já ji mám pořád doma v garáži... :-D
    svody jsou ok... bylo to napíchnuté na TEXXA. prej přímo na italy. a u každé hodnoty vyběhla naměřená hodnota a vedle toho tabulková hodnota... a projevuje se to tak, že auto netahá od spoda a za studena je z vejfuku cítit brutálně benzín... a vždy, když se trochu osolí, tak zase cítim benzín... příští týden bych snad měl mít půjčenou jinou váhu z coupe, tak uvidím...
  • ZdenysM.L.
    Jak se to projevuje na autě?ta diag. byla ve Fiatu?Zná ten člověk spravné hodnoty lambdy a váhy vzduchu nebo jen odhaduje?Nejsou prasklé svody u výfuku?
    byla to komplet diagnostika i při běžícím motoru... lambda se jevila ok. a navíc je nová...
  • ZdenysM.L.
    Pokud je cítit benzín ve výfuku viděl bych to na lambda sondu .Pokud je váha v pr.... tak to auto nepojede nebo pojede ,ale motor bude cukat.Chce to nechat proměřit lambdu ,ale u člověka který to umí.
    ahoj lidi. byl sem s 20VT na diagnostice , jelikož je dost cítit vejfuk po benzínu a prý mi odchází váha vzduchu do věčných lovišť... nevíte, jestli se BOSCHácká váha nechá nějak doštelovat? na BMW třeba prý ano, ale na fiata nevim... popřípadě nechá se nějak změřit, abych měl jistotu? jinak nová je masakr, a replika se nevyrábí... nemáte někdo starší ale 100% funkční na prodej?