Pokuta za fólie

• beky
    Jo moje řeč stačí se podívat jen jak ty cajti jezděj stopka nezájem ,málem sem je jednou napálil taky jsem je vytroubil fakt kreténi.oni můžou všechno i na pasátu maj všechny okna zatmavený.Už nevědí co vymýšlet, aby mohli leda buzerovat ,přitom vjetšina lidí co si zkrášluje auto ,jsou ohleduplnější než kdejaký policajt.
  • von Raven
    tak už je to tu, folie jsou dole :D
    jinak když si jen tak z prdele necháte proměřit tím přístrojem co má policie holé skla, tak jak jsou z výroby, tak divte se, ale má to 70% propustnost takže jakákoliv další fólie pokud není čirá tomu ubere a už se nevlezete do vyhlášky, tak bacha na to. Sám sem na to čuměl jako pako :D A atest na sklech, kartička k tomu a kopie velkého atestu nikoho nezajímaly. Přístroj ukáže že se nevlezeš a šluš.
  • AdaDC
    http://www.novinky.cz/auto/257768-zatmavena-skla-m uzete-mit-i-vepredu-dulezita-je-propustnost.html
  • Coupe20VT PLUS :-D
    a policajti, kterří tě budou za folie trestat, tak tady na jihu mají mondeo ST samozřejmě s komplet černýma oknama...
  • Adys
    To je teda prdel,tady v Thajsku maji nektere auta folie i na prednich sklech a skoro vsechny na bocnich a nikdo to tu neresi:-)a bez nejakych atestu
    jak jste přišli na to, že pokovení je povolené? je na to nějaké přesné znění v zákoně?

ptám se proto, že přítelkyně má na autě zrcadlová skla (pokovená) a ta průhlednost tam určitě není, ale propustnost světla ano.

tak nevím. může se mi prosím vás někdo podívat po tom znění, kde je to povoleno?

předem díky
  • LWQ
    Fakt super, takove vraky co dnes a denne clovek na silnici potka jsou v pohode, ale ostatni proste musi buzerovat. V prvni rade bych ze silnic sundal auta co nevyhovuji a pak vraky starsi treba 20 let co nesplnuji vubec zadne (SIC!) emisni limity - predevsim diesely ! ... boha jeho ...
  • Warhol
    jeste vas muzou poslat na technickou, coz je pruser, protoze kdyz dodrzi vse co maj, coz s tema inzenyrama za prdeli asi jo, tak neprojde ani auto co vyjede z fabriky, a taky muzou zabavit auto na 24 hodin
  • Janinka 2.0.16VT
    Z dnešních zpráv:

Další novinky TP.
    Tak nově se prý bude kontrolovat propustnost skel u světel a tlumiče.Ty zas vymýšlí jen samé hovadiny.
  • Fugasik
    tónování pokovením má atest od Ministerstva dopravy a spojů ČR
  • Syky
    ale neresim to...
  • Syky
    to nevim nevim kamo...
    SYKY: pletete se. i na zadních oknech musí být folie s atestama. sice není zákonem nijak upravena propustnost, ale vše co je napevno nainstalováno na vozidle musí podlehat atestaci...

zajímalo by mě, jak je to třeba s pokovením oken... ?
  • Scoupe
    presne tak karticka nam je uplne na ho*no
  • Fantomas
    kartička je vám prd platná, když na stk přinesou vzorek zatmaveného skla s maximálním zatmavením a to vaše okno bude tmavší, stejně půjdou hned folie dolů...
  • Syky
    Aldo nepletes,je to tak...

Jakub: kamarad dostal sprda,protoze pan na stk je namistrovany kreten,co si potrebuje dokazat,ze si z neho posrany jestli projdes nebo ne...mas atest,mas karticku? PAPAPA a nezmuze nic idiot...
  • Ales
    Homologace stačí mít jen na přední okna(řidič a spolujezdec) zadek nemusí mít homologaci, nebo se pletu?
  • Jakub
    Kamarád dostal sprda za tmavý okna na stk a to měl i kartičku, řekli že není platná protože tmavost nevyhovuje, nicméně pán byl hodný a prominul.:) - stk suchdol
  • kisik
    Kartička je potřeba na STK ,jako důkaz o odborné montáži .
  • Alejandro
    k čemu kartička? stačí když je na tom ečko jako symbil honologace ne? já tam mám ečka a je to černé jak uhel:)
  • nocarret
    kartičku si můžeš naložit do octa .-)))
  • Syky
    atesty pouze vzadu....ve predu pouze tma :D seru na to....
    sem na tom stejně... čekám. zatím to vždycky prošlo...
  • von Raven
    Tak co, komu se už zadařilo a jak to probíhalo?
    Mám atesty na každém okně mezi sklem a fólií, kartičku k tomu, ale ta propustnost nevím no kolik je a kolik naměří :)