Spotřeba

• Elkar
    no právě řekl bych mnohem víc... prostě temperamentní ital
  • Janinka 2.0.16VT
    Tak nějak to bude .Pravda je ,že coupe k tomu sešlápnout pedál až k podlaze přímo svádí.
  • Elkar
    taky jsem neměl na mysli ten tvůj mustang. ale ty káry z 50-70 let.

ono tady na to ani nejsou ty správný silnice, aby člověk valil 300 km rovně kamsi...
  • Janinka 2.0.16VT
    ehm ehm ,o americkém autě a klidných jízdách teda fááákt nic nevím :)
  • Elkar
    njn tyhle itelský auta nejsou jako americký kočáry na klidnou jízdu
  • Coupe73
    Jíříku, taky si tak říkám, ale pak vjedeš na silnici a je to v háji :-D. To auto prostě chce jet a tu nohu si prostě přitahuje :-) Něco jako upír z Feratu, takže upír z Fiatu :-DDD
  • Andel_Jirka
    Pájo, mám 2.0 20V / 113 kW, a jezdím svižně, dravě za 12, když to honím hodně, za 15 a teoreticky věřím, že by se dalo jezdit za 9-10, jenže problém tohoto auta je, že i když si tisíckrát dám předsevzetí, že "ode dneška dávám nohu z plynu", nikdy nevydržím ani 3 km :). Jinak někteří majitelé 1.8 dokážou jezdit i za 8 a někteří majitelé 2.0 20VT i za 20 :). Najdou se ale i ti, kterým to žere jako tank Tygr :).
  • Feki
    Taky to nedokážu ale cesta na dovcu to bylo něco jinyho tak se jelo na spotřebu a byl jsem hooodne prekvapenej..
  • Coupe73
    Taky jsem si už kolikkrát říkal, že se pokusím jet na spotřebu, jen se zvědavostí, za kolik se dá ..... ale já to prostě neumím, jet 110-120 lehce z plynem :-D Když pak vidím ty fobie a thálie jak jsou v rychlým pruhu už přidávám a ukazuji jim zádička :-)))
  • Elkar
    jop, to odpovídá
  • Coupe73
    Tak přes víkend jsem udělal moravu a zpátky. Nijak jsem to nešetřil, průměrná rychlost 140km/h, místy 160-180km/h a spotřeba cca 11 litránků. Najel jsem skoro 900km většinou po dálnici a občas s klimatizací a hlavně zpátky docela naložený plný kufr + 200kg posádka. Mám 16VT
  • Elkar
    pokud anjdeš rychlost kde je tomu motoru nejlíp a jen pár koní udržuje rychlost..
  • Feki
    Tohle tema neresim ale jen pro zajimavost.Cestou na dovcu smer z Prahy na Znojmo(bylo to 197km skoro porat po dalnici rychlosti 110km/h) sopocitana prum.spotreba 5.8l !....;) Samotnyho me to prekvapilo..
  • amadeus69
    No já bych tohle bral do služebního abych viděl kolik mě stojí cesta do práce, do Coupé to nemá smysl jen by mě to při pohledu na aktuální spotřebu brzdilo :)))

Aljaško pokud se ti to dílo povede tak myslím že oproti 16v by mohla jít spotřeba o litr níž
  • Aljaška
    mě by jen tak zajímalo, kolik mě to žere teď akolik to bude žrát s jiným motorem. Jen tak pro zajímavost:-)
  • Elkar
    spritmonitor chlapci!
  • Motýl
    Mno, mě by se to taky líbilo. I když z druhé strany......... Tak nějak tuším, že jezdím okolo 15. Nemusím to mít zase potvrzeno přístrojem. Furt si tak říkám, že to snad nějak blbě počítám, nebo co :0))
  • Fugasik
    MINI:Takže víš kolik jich máte vyrobit?
  • MINI
    áááale, tady spotřebu přece nikdo neřeší :-D ne, je to koupený od jednoho kutila co to vyrobil. Ještě to má pár much , ale snad to časem vychytáme. Co se týká funkcí tak jich to má hrozně moc což je asi ten problém.
  • Aljaška
    též mě to zajímááá:-)
  • amadeus69
    Fugasik: dobrá otázka, také se k ní připojuji :D
  • Fugasik
    MINI...ten pc na spotřebu si někde koupil?
  • sebo 1.8 16V
    ja si to zisťujem teraz 260km a je tam ešte asi 60% nádrže takže by som sa mal dostať do 8 litrov viac mesto ako dobra cesta žiadna diaľnica
  • MINI
    v pátej jsem s vrátil z dovolený z chorvatska, tak se musim pochlubit, jakou mi Coupé udělalo radost. celkem jsem ujel 2573km se spotřebou 6,8l/100km To je fakt nejnižší spotřeba jakou jsem kdy měl. Styl jízdy byl do HR loudačka, nikam sem nepospíchal a zpátky už to bylo v trochu svižnějším tempu.

jinak je to z 1.8 16V

a foto jako důkaz místo slibů :-D

jo a jinak ještě dodam že jinak běžně jezdim za 8-11 l/100
  • Carlos 20vt
    Taky to mám kolem 11,ale to jezdím často 1-2-3 plny.Já jsem se spotřebou max.spokojeny.Těch 8 jde na dálnici při 120-140km.. Naopak vím,že jednou jsem natankoval za 200 a ujel jsem 30km a už zase svítilo:-) 17litru na 100 je max více v normálnim provozu nelze.Možná na okruhu by to šlo víc.
  • Belma LE
    Taky chci zkusit na spotřebu, od tý doby co mám Coupé si to říkám při každym tankování, jenže vyjedu z benzínky a vidim Golfa nebo Octavku... No to prostě nejde, tak snad jednou dokážu snížit spotřebu pod 11 l/100 :-D
  • Simarik
    tak sem ujel 600km z toho cca 40km po praze v zácpách a spotřeba 8,5 l/100km ! fakt radost
  • Dr.Ravic
    ty vole Jardo to ti snad ani nevěřím. jednou jsem to zkusil jet "na spotřebu", jel jsem cca 140-160 na 6ku to toci prd a jel jsem za 9něco... tak jsem říkal sere pes, kdyz normálnš to mám kolem 11-13.
    třeba za Třebíč jsem byl za 13,5, ale to auto věčně stálo s nastartovaným motorem a vyhrávalo na širé okolí:-)
  • Elkar
    plná mi vystačí na 400-550 km... však to tam je vidět jak jezdím.

a teď jezdím v 1,9TDi oktávce v plný palbě a není to vůbec ono.. co se jízdy týče. jediný co se mi líbí je automatická klimatizace která mi nefunguje u coupé :D zatím
  • Luxor
    spotřeba je závislá na stavu motoru a pravé noze... orientačně je psaná v techničáku tj. u 16VT cca město 13,5 mimo 8,5... já to měl vždycky cca +5l při stylu jízdy jedu co se dá :-) Tedy v průměru nádrž plná-sucho cca 350km...
  • JP
    Já to teď 2 měsíce měřil a nemůžu si pomoct, ale jezdim za 12-14. Na delší trasy to pod těch 10 taky umim, ale to bych si moh rovnou koupit Octavii ftédéíčku.
  • kisik
    Moje největší za 500kč - 48km . :-)
  • Elkar
    a 16VT je podle všeho na tom asi o litr hůř než 20vt...
  • JardaITC
    20VT včera spotřeba Plzeň - Praha 8,35l rychlost 140 - 150 plynule

Nejnižší 7,2l Příbram - hranice s Rakouskem 80 - 90 rychlost

Nejvyšší jsem nepočítal, protože to bývá na sprintech nebo po cestě na srazy.
  • Coupe73
    :D
  • manny
    jen tak pro zajímavost, právě prolézám web a na moje.auto.cz jsem si všiml tohoto...
    autor a jeho postřehy co se týče spotřeby u BMW 523 E39 (2,5l 125kW)...
    citace:
    Zezačátku jsem trošku zešedivěl ze spotřeby. Přeci jenom 9,5L/100Km je bestiální... Čekal jsem, že to bude větší lenoch v nízkých otáčkách, ale pokud člověk řadí kolem 2500 otáček, motor táhne i tak pěkně.

Potom si pochvaluje zvuk ve vyšších otáčkách, ale tohle mě dostalo :-D. Ještě dodám, že původně prý chtěl Passata 1,9 TDi 96kW... nuž, jestli tohle je bestiální spotřeba, tak kam se hrabe 20VT :).
    Neznám ho a ani nevím jestli fakt řadí při 2500ot, ale jestli chtěl původně dýzla :)

• Elkar
    TheTimo: jak vidíš tak já pečlivě vyplňuju. taky je tam videt ta prubezna sportreba ta se vzdy spcita kdyz vezmu plnou a tam je videt ze kdyz clovek jel treba na otocku do brna (300 km) tak si to vzalo hodne pod 10 litru. kdezto kdyz jsem s tim tady po okoli lamal asfalt tak pres 12 jako prd.
  • TheTimo
    Elkar: známe, super věc, jen se k tomu dokopat to tam zadávat :o)))
  • Elkar
    JP: 10,46/100

viz.: http://www.spritmonitor.de/en/detail/357379.html
  • von Raven
    Tlama ktera cast se ti nezda?
    plyn mam presne 400km za 26 litru to jsme pod 7 litrama na 100km ale pocitam radeji 7 az 7,5 :D
    benzin pod 12 to neumim spis vic, poprve jak sem mel tech 16litru na 50km sem radil jen 1-2-3-2-3 a tak zadna 4 nebo 5 vsechno do cervena
  • TheTimo
    Včerejší jízda s 16VT do Unhoště - na 17 litrů paliva ujeto cca. 220km, z toho pár závodů vs. 911 a Z3...
  • Tlama
    s 20VT se dá vpohodě jezdit do 10litrů- rychlost sice do 150km/h ale na běžný ježdění pohoda
  • Mertix
    v serii sem to měl taky kolem 11, kombinovaná:)
  • JP
    10.5??? To má fakt někdo s 16VT? To musí bydlet v horách, každej den dojede do práce, tam se mu něco vysype a zpátky nahoru ho vezou na plaťáku nebo co?:D
  • Elkar
    podle spritmonitoru 10,5/100

16vt
  • Tlama
    Ravene- kecáš
  • Gonzo
    ja mam cca 10 litrov, ale sledoval som to iba dvakrat ze na plnu nadrz som dosiel myslim cca 650 km kombinovane mesto / dialnica.
  • von Raven
    posledni mereni vcera v noci jak sem cepal :D

benzin nejsem schopny urcit pac dokazu jet za 12 litru (pod to jsem se nedostal nikdy) a taky dokazu za 500,- najet 50km coz sme nekde v prepoctu na 100km u 30 litru :D

v plynu (mam stary mode strikani do sani) vcera pod 7 litru na 100km v cene 14,90 za litr

v plynu levnejsi jak ta felda, v prepoctu na cenu bena jako by zralo 3,5liru :D to se pak jezdi, sice pomaleji do 5500ot ale dojedu vsude, nebo prepnu cudlik a klidne udelam i tech 30 v benu, ale proc?
  • JP
    Mě to žere úplně strašně, jsem si skoro jistej, že mam v háji foot unit, ten element co ovládá škrtící klapku... a co jsem se ptal, tak to v žádnym servisu neuměj opravit:(. Potkal jsem za těch pár dní hrozně moc lidí co měli velký voči, to pak jde ta spotřeba úplně do <>.
  • ZdenysM.L.
    Pokud máte v háji lambdu a teče tam benzín proudem poteš pánbůh s motorem.
  • k3lukas
    Ted po zime to zere nejak hodne ale to bude asi mnou, je to tak 15-20 :D
  • Feki
    Ale tak stačí se podivat do tabulek.Nebo projít starší témata kde je toho dost..;)
  • Paja.company
    vidim že se najdou i lidi kteří prostě nejsou schopní pochopit že někoho něco zajímá
  • Jindřich
    Další odborník, mám blbou 1.8 vživotě mě nenapadlo počítat spotřebu.Kup si Felicii, hod do ní plyn a počítej spotřebu.
  • von Raven
    at zere co chce, mam na vyber :D za tretinu ceny nebo zaplatit :)
    najeto uz skoro 60tis km :D
  • Simarik
    já omezovač nejel nikdy :D a s minulym motorem jen vteřinu a pak všichni vědí co se stalo. já v to auto nemám důvěru !
  • Feki
    Ale jak ty stando jezdíš..;) kolikrát si tam měl letos skoro omezovac?:)
  • Simarik
    20VT jezdim do 12ti L/100 !!! a neřešíííím
  • Aljaška
    je to sporťáček, spotřebu neřeš, a pokuj je to tak zásadní, kup si Punto, to je taky Ital:-)
  • Paja.company
    a co 1.8 16v ? :D :D :D :D
  • Coupe73
    16VT v průměru 11/100
  • Feki
    :D
  • Mertix
    LPG sem taky řešil, ale vozim občas věci na stavbu, cement, dělníky, tak by se mi k tý bombě nevešli...
  • Feki
    Jako kazdy auto podle rucicky otackomeru prece..;) od 8mi do 25ti se vejdes..;)
  • Koty
    :D ted mam jinýho mazla, ale kdo ví, třeba si coupe ještě pořídím...
  • Mertix
    jo, proto ho Koty nemá:)1. 2 dny sem jezdil za 20...
  • Koty
    hodně nekupuj to!
  • Paja.company
    Kolik vám žere váš mazel? :D